Βαθμολογία

Διογένης με… ερασιτεχνική φιλοσοφία

Σε γνωστά μονοπάτια ετοιμάζεται να περπατήσει και φέτος ο Διογένης Λάρισας, μιας και μετά την περσινή του παραμονή στην Β’ Ερασιτεχνική κατηγορία, αυτό θα είναι το πρωτάθλημα το οποίο θα αγωνιστεί και φέτος. Η ομάδα της Λάρισας, όπως μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια, θα πορευτεί για ακόμα μια σεζόν, με την γνωστή της ερασιτεχνική νοοτροπία και όπλο το οικογενειακό κλίμα και την αγάπη για το ποδόσφαιρο.

Του Γιώργου Μητσιούλη

Προπονητής σε αυτήν την προσπάθεια, παρέμεινε για ακόμα μια χρονιά, ο ακούραστος εργάτης της ομάδας, Γιώργος Κύργιας, που για αρκετά χρόνια είναι μπροστάρης στην ομάδα, δίνοντας τον καλύτερο του εαυτό. Η ομάδα φέτος, αποτελείται από αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές, ενώ δεν λείπει και η εμπειρία, από τις τάξεις της, με ποδοσφαιριστές γνωστούς και καταξιωμένους, τόσο σε τοπικό, όσο και σε πανελλήνιο επίπεδο. Έτσι, οι άνθρωποι της ομάδας, θέλουν να δημιουργήσουν ένα ανταγωνιστικό κράμα, το οποίο θα είναι έτοιμο για τις προκλήσεις της Β’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας.

Το athleticlarissa, βρέθηκε στο γήπεδο της Νεάπολης, όπου ο Διογένης προετοιμάζεται για την νέα χρονιά και σας παρουσιάζει φωτογραφίες από την προπόνηση, αλλά και δηλώσεις των πρωταγωνιστών.

Θανάσης Αποστολόπουλος (Γενικός Αρχηγός): «Να παράγει ταλέντα η ομάδα»

«Στόχος μας είναι να παραμείνουμε άνετα στην κατηγορία αρχικά και στην συνέχεια να βγάλει ταλέντα η ομάδα, τα οποία θα παίξουν σε ανώτερες κατηγορίες και θα βοηθήσουν το ποδόσφαιρο του Νομού Λάρισας, να ανέβει επίπεδο. Εν ολίγοις, αυτά θέλουμε. Επιπλέον, θέλουμε να δώσουμε στα παιδιά την ευκαιρία να κάνουν προπονήσεις και να παίξουν ποδόσφαιρο, που είναι το χόμπι τους, καθαρά σε ερασιτεχνικό επίπεδο».

Γιώργος Κύργιας (Προπονητής): «Έχουμε καθαρά ερασιτεχνική νοοτροπία»

«Φέτος, έχουν έρθει αρκετά νέα παιδιά νεαρής ηλικίας στην ομάδα. Η φιλοσοφία του Διογένη, είναι καθαρά ερασιτεχνική και όποιον αξίζει και θέλει να παίξει ποδόσφαιρο, η ομάδα τον προσέχει και τον προωθεί. Όπως βλέπετε, έχουμε και παίκτες μεγάλου βεληνεκούς, που έχουν παίξει σε εθνικές κατηγορίες, όπως είναι ο Τσαπατόρης που έπαιξε στον Παναθηναϊκό, οι Ντελόπουλος, Μάγγος, Νανούλης που έπαιξαν στην ΑΕΛ και κάποιοι ακόμα έμπειροι, όπως ο Βασίλης Κύρκος, οι οποίοι συμπαραστέκονται στην ομάδα και την βοηθούν όσο μπορούν. Έχουμε τρεις γενιές ποδοσφαιριστών, τους πολύ μικρούς, τους μεγάλους και τα παιδιά των οποίων η ηλικία βρίσκεται κάπου στην μέση. Το κλίμα είναι πολύ καλό, είμαστε σαν οικογένεια, δεν έχουμε άγχος, μιας και δεν μας ενδιαφέρει άμεσα να βγούμε κατηγορία, αλλά ο αθλητισμός και να μην παίρνουμε κάρτες. Θέλουμε να προωθήσουμε τον αθλητισμό και να δημιουργήσουμε φιλίες και καλές σχέσεις με τις άλλες ομάδες της πόλης και των χωριών».

Για τα μεταγραφικά: «Δεν μπορώ προς το παρόν να πω ονόματα, μιας και δεν έχουμε κλείσει ακόμα κάτι επίσημο. Παρ’ όλα αυτά, χρειαζόμαστε σίγουρα ποδοσφαιριστές να καλύψουν την θέση του σέντερ φορ, επειδή όλες οι άλλες θέσεις είναι καλυμμένες».

Έχετε κλείσει φιλικά προετοιμασίας μέχρι στιγμής;

«Προς το παρόν όχι. Αλλά έχουμε κάνει τον προγραμματισμό μας, ούτως ώστε από βδομάδα να βρεθούν κάποιες ομάδες να παίξουμε, επειδή βλέπουμε πως το πρωτάθλημα θα αργήσει λίγο να ξεκινήσει, λόγω των εκλογών».  

Δημήτρης Τσαπατόρης (Ποδοσφαιριστής): «Να δώσουμε κίνητρο στα νέα παιδιά»

«Είμαι από τους παλιούς του Διογένη και συνεχίζω στην ομάδα, για ακόμα μια χρονιά. Φιλοδοξούμε να κάνουμε μια πολύ καλή πορεία, να μεταδώσουμε την αγάπη και το μεράκι για το καλό ποδόσφαιρο στα νέα παιδιά και πάνω από όλα να έχουμε μια χρονιά με υγεία και χωρίς τραυματισμούς. Από εκεί και πέρα, στόχος του Διογένη για φέτος, είναι αρχικά μια γρήγορη και άνετη παραμονή και ότι προκύψει στην συνέχεια».

Πάρης Μπαλοδήμος (Ποδοσφαιριστής): «Στόχος η γρήγορη και άνετη παραμονή»

«Εδώ και δυο χρόνια, ανήκω στην ομάδα και την οικογένεια του Διογένη. Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος, η ομάδα έχει στόχο μια γρήγορη και άνετη παραμονή στην κατηγορία. Επιπλέον, η ομάδα και φέτος, θα στηριχτεί σε ένα μείγμα τόσο έμπειρων, όσο και νεαρών ποδοσφαιριστών. Ευελπιστούμε να έχουμε μια χρονιά με υγεία πάνω από όλα και χωρίς τραυματισμούς».

Μάρκος Πέμας (Ποδοσφαιριστής): «Θα τα δώσουμε όλα για το καλύτερο αποτέλεσμα»

«Θα προσπαθήσουμε όλοι για το καλύτερο. Θέλουμε φέτος, η ομάδα να κάνει όσο το δυνατόν καλύτερη πορεία. Εμείς, οι ποδοσφαιριστές, από την πλευρά μας θα τα δώσουμε όλα, ώστε ο Διογένης φέτος να κάνει καλύτερη πορεία από πέρυσι. Εύχομαι την φετινή χρονιά, να έχουμε υγεία και όσο το δυνατόν λιγότερους τραυματισμούς».

Βαγγέλης Κολώνας (Ποδοσφαιριστής): «Να παίξουμε για να το χαρούμε»

«Θέλουμε να έχουμε μια καλή χρονιά, με υγεία πάνω από όλα και χωρίς τραυματισμούς. Στόχος μας είναι, να πάμε όσο καλύτερα γίνεται φέτος. Από εκεί και πέρα, δεν έχουμε κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό μας και θα περιμένουμε να δούμε ότι προκύψει στην πορεία. Βασικά, θέλουμε να σωθούμε άνετα και όσο πιο γρήγορα γίνεται και στην συνέχεια να παίξουμε ποδόσφαιρο για να το χαρούμε».