Βαθμολογία

Εμπιστεύτηκε στα νιάτα τα γκολπόστ του ο Τύρναβος

Στην προπόνηση του Τυρνάβου, συναντήσαμε τον Θανάση Τζουβάρα, ο οποίος έχει το πόστο του προπονητή τερματοφυλάκων στην ομάδα. Πρόκειται πραγματικά για μια πρωτοποριακή κίνηση από την ομάδα του Τυρνάβου, μιας και είναι η μοναδική ομάδα του Νομού μας στην Γ’ Εθνική, με προπονητή τερματοφυλάκων, γεγονός που δείχνει την μεγάλη οργάνωση και όρεξη για δουλειά που υπάρχει στο σωματείο.

Του Γιώργου Μητσιούλη

Η ομάδα, αυτήν την στιγμή, έχει τρεις τερματοφύλακες νεαρούς σε ηλικία και συγκεκριμένα τους Παναγιώτου, Κούτσικο και Παπαγιάννη οι οποίοι είναι 18, 20 και 21 ετών αντίστοιχα. Και ποιος είναι ο ιδανικότερος προπονητής για την θέση αυτήν αλλά και αυτές τις ηλικίες; Φυσικά ο Θανάσης Τζουβάρας, ο οποίος πλέον έχει στραφεί προς την μεγάλη του αγάπη, μετά το ποδόσφαιρο, που δεν είναι άλλη από την προπονητική.

Το athleticlarissa, με αφορμή την κάλυψη της προετοιμασίας του Τυρνάβου, μίλησε τόσο με τον Θανάση Τζουβάρα, όσο και με τους τρεις τερματοφύλακες, που προπονούνται υπό τις οδηγίες του.

Θανάσης Τζουβάρας (Προπονητής Τερματοφυλάκων): «Μπορούμε να στηριχτούμε στα νέα παιδιά»

«Η ομάδα βρίσκεται πλέον στην Γ’ Εθνική. Ξεκινήσαμε την προετοιμασία μας, εδώ και έναν μήνα. Στην αρχή, πήγαμε για 10 μέρες στην Σαμαρίνα, όπου κάναμε 3 προπονήσεις την μέρα και πιστεύω ότι έγινε καλή δουλειά. Τώρα, όσον αφορά τους τερματοφύλακες, πρόκειται για 3 νέα παιδιά, τον Παπαγιάννη που είναι 21 ετών, τον Κούτσικο, που είναι 20 ετών και τον Παναγιώτου, που είναι 18 ετών. Έχουν όρεξη και προπονούνται κάθε μέρα για αρκετή ώρα. Πιστεύω ότι μέσα από τα παιχνίδια, όποιος και αν επιλεγεί να παίξει, υπάρχει η δυνατότητα του χρόνου το καλοκαίρι, αν δεν είναι με τον Τύρναβο στην Β’ Εθνική, να παίξουν με κάποια άλλη ομάδα, επειδή έχουν τις δυνατότητες και μπορούν να παίξουν επαγγελματικά ποδόσφαιρο. Οι συνθήκες είναι πολύ καλές, υπάρχει συνεννόηση με την διοίκηση και όλοι προσπαθούν να βοηθήσουν. Ελπίζω όλα να πάνε καλά».

- Μπορεί η ομάδα να βασιστεί σε τόσο νεαρά παιδιά, σε ένα πρωτάθλημα σαν αυτό της Γ’ Εθνικής;

«Ναι. Μπορούν να ανταποκριθούν τα παιδιά. Ο Παπαγιάννης πέρυσι, ήταν στην ΑΕΛ Κ20, ενώ πρόπερσι έπαιξε και σε κάποια παιχνίδια Γ’ Εθνικής. Ο Κούτσικος κι αυτός πέρσι ήταν στην Τσαριτσάνη κι έπαιξε κάποια παιχνίδια. Μπορούν να παίξουν και πιστεύω ότι θα είμαστε καλά. Δεν χρειαζόμαστε κάποιον άλλον, πιο έμπειρο τερματοφύλακα».

- Τους βοήθησε η δουλειά που έγινε τον τελευταίο μήνα;

«Δουλέψαμε αρκετά πράματα μέχρι στιγμής και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Αυτό, βοήθησε πολύ τα παιδιά. Το 10ήμερο στην Σαμαρίνα, βοήθησε πολύ τα παιδιά και έχουν ανέβει. Αυτό, φαίνεται και στα φιλικά παιχνίδια μέχρι στιγμής και είμαστε ικανοποιημένοι».

Τάσος Παπαγιάννης (Τερματοφύλακας): «Ιδιαίτερη η θέση του τερματοφύλακα»

«Φέτος, είμαστε μια πολύ νεανική ομάδα. Θα προσπαθήσουμε να σωθούμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε και να παίξουμε όσο το δυνατόν καλύτερο ποδόσφαιρο. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο της ομάδας που θα είναι δίπλα μας. Όσον αφορά την θέση του τερματοφύλακα, έχω να πω ότι είναι μια πολύ ιδιαίτερη θέση, καθώς έχει μεγάλη ευθύνη, τόσο για τον ίδιο τον τερματοφύλακα, όσο και για την ομάδα».

Αντώνης Παναγιώτου (Τερματοφύλακας): «Θα ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες»

«Έχουμε μια πολύ καλή ομάδα και ένα νεανικό σύνολο. Πιστεύω ότι άμα δουλέψουμε και επιμένουμε στην προσπάθεια θα τα πάμε πολύ καλά στο πρωτάθλημα. Θεωρώ ότι θα ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες, μέσα από την σκληρή δουλειά και την καθημερινή προπόνηση».

Λεωνίδας Κούτσικος (Τερματοφύλακας): «Έτοιμοι για το βήμα παραπέρα»

«Θεωρώ ότι θα ανταπεξέλθουμε στις φετινές δυσκολίες του πρωταθλήματος. Η ομάδα έχει κάνει πολύ καλή προετοιμασία πάνω στο βουνό, όπου έγινε και το βασικό στάδιο. Θα είμαστε σίγουρα έτοιμοι στην έναρξη του πρωταθλήματος, όποιο κι αν είναι αυτό, επειδή από την διοίκηση υπάρχει η αισιοδοξία ότι μπορεί να είμαστε στην Β’ Εθνική. Αν και είμαστε ένα νεανικό σύνολο, θα τα καταφέρουμε σε όποια κατηγορία και αν βρεθούμε. Όσον αφορά την θέση μου, θα έλεγα ότι είναι η πιο καίρια και δύσκολη θέση στην ομάδα, επειδή το λάθος φαίνεται κατευθείαν. Για αυτό χρειάζεται και η εμπειρία. Εμείς, έχουμε ταλέντο, μπορούμε να ανταποκριθούμε και αυτό μπορεί να το δει ο καθένας. Η προετοιμασία, ήταν πολύ καλή και πιστεύω πως θα ανταπεξέλθουμε σε όλα τα εμπόδια που θα βρούμε μπροστά μας. Είμαστε έτοιμοι, να κάνουμε ένα βήμα παραπέρα».