Βαθμολογία

Νέα αρχή με ίδια φιλοσοφία για τον Τύρναβο

Την χρονιά που μας πέρασε, ο Τύρναβος, αν και έκανε μια υπεράνθρωπη προσπάθεια στο πρωτάθλημα της Football League, δεν κατάφερε στο τέλος να κερδίσει την παραμονή του σε αυτήν, με αποτέλεσμα στο τέλος να υποβιβαστεί στην Γ’ Εθνική κατηγορία, από την οποία είχε ανέβει στο δεύτερο τη τάξει πρωτάθλημα της χώρας, πριν από δύο χρόνια.

Του Γιώργου Μητσιούλη

Παρ’ όλα αυτά, οι άνθρωποι της διοίκησης δεν το έβαλαν κάτω και με το μεράκι αλλά και την όρεξη για δουλειά που τους διακρίνει όλα αυτά τα χρόνια που βρίσκονται σε αυτό το πόστο, προσπάθησαν και έχτισαν μια νεανική ομάδα, από το μηδέν, η οποία φιλοδοξεί να πετύχει κάτι καλό στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Από ότι φαίνεται, ο Τύρναβος, πιστεύει στα νέα παιδιά με ταλέντο στο ποδόσφαιρο και για αυτό φέτος, έδωσε σε αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές την ευκαιρία να φορέσουν την φανέλα του και να αναδειχτούν μέσα από αυτόν, με σκοπό και η ομάδα να πετύχει τον στόχο της, αλλά και οι νέοι παίκτες, να πάρουν εμπειρίες, αλλά και ευκαιρίες ανάδειξης, με σκοπό την προώθηση τους σε ομάδες μεγαλύτερων κατηγοριών.

Προπονητής σε αυτήν την προσπάθεια, είναι ο Μίλτος Ζιάκας, που τα τελευταία χρόνια, έχει αποδείξει πως μπορεί να κάνει μεγάλα πράματα, όποτε δουλεύει με νέα παιδιά. Έτσι, το ίδιο θέλει να κάνει και φέτος, αναλαμβάνοντας την τεχνική ηγεσία του Τυρνάβου, θέλοντας να τον οδηγήσει αρχικά σε μια άνετη παραμονή, στην συνέχεια σε ένα καλό πλασάρισμα στην βαθμολογία και γιατί όχι, σε μια ενδεχόμενη επιστροφή της ομάδας, στην Football League.

Όλα δουλεύουν ρολόι στην προετοιμασία της ομάδας, το κλίμα είναι καλό, ενώ η οργάνωση, που όλα αυτά τα χρόνια ήταν το ατού του Τυρνάβου, είναι και φέτος ιδιαίτερα αισθητή. Η διοίκηση, είναι δίπλα στο ποδοσφαιρικό τμήμα, σύμφωνα με τα λεγόμενα παικτών και τεχνικής ηγεσίας και όλα δείχνουν ευοίωνα για την φετινή χρονιά.

Το athleticlarissa, βρέθηκε στο βοηθητικό γήπεδο του Τυρνάβου, όπου η ομάδα πραγματοποιεί τις προπονήσεις της προετοιμασίας της και σας παρουσιάζει ενδιαφέρουσες φωτογραφίες, αλλά και δηλώσεις των πρωταγωνιστών της ομάδας για την φετινή χρονιά.

Μιλτιάδης Ζιάκας (Προπονητής): «Ισχυρή ομάδα και πρόοδος»

«Στόχος μας είναι, με αυτά τα νέα παιδιά, να δημιουργήσουμε μια καλή και ανταγωνιστική ομάδα, η οποία θα επιδιώξει να κάνει ότι καλύτερο μπορεί, να πάει όσο πιο ψηλά γίνεται και αυτά τα νέα παιδιά, να αποτελέσουν το αύριο του Τυρνάβου και να συνεχίσουν αυτό το οποίο ο σύλλογος κάνει αποδεδειγμένα τα τελευταία χρόνια, με την πορεία που έχει τόσο στα ποδοσφαιρικά δρώμενα του Νομού, όσο και σε πανελλήνιο επίπεδο. Ο στόχος μας, είναι ένας, ισχυρή ομάδα και πρόοδος».

- Για τις μεταγραφές: «Για να μην κουραζόμαστε, το 95% της ομάδας μας, αποτελείται από παιδιά που προέρχονται από ομάδες του Νομού. Επίσης, υπάρχουν κάποια άλλα παιδιά ταλαντούχα αλλά και με εμπειρίες, λίγα στον αριθμό, που ήρθαν από ομάδες εκτός Νομού και μέχρι στιγμής είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από την διάθεση που παρουσιάζουν και την πρόοδο που έχουν κάνει μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Θα συνεχίσουμε έτσι και μόνο μπροστά θα πάμε».

- Θα «δέσει» η ομάδα, για να είναι έτοιμη στην πρεμιέρα;

«Εμείς, κάνουμε κάτι, το οποίο δεν συνηθίζεται, από καμιά άλλη ομάδα. Στηριζόμαστε σε νέους παίκτες και στο ταλέντο του Νομού, που τα προηγούμενα χρόνια έχει αποδείξει την αξία του, με παίκτες που πέτυχαν στις ομάδες που αγωνίστηκαν. Πιστεύω, πως όταν πας να κάνεις κάτι δύσκολο μερικές φορές μπορεί να φανεί και ως κάτι αδύνατο. Εμείς, δεν βλέπουμε τίποτα ως αδύνατο και θεωρώ ότι όλη αυτήν η προσπάθεια, θα οδηγηθεί σε επιτυχία».

- Για τα φιλικά από εδώ και πέρα: «Παίζουμε την Κυριακή, με τον Ολυμπιακό Βόλου, στις 18:00, μετά πάμε στην Νίκη Βόλου την Τετάρτη, έχουμε προγραμματίσει ένα φιλικό με τον Ρήγα Φεραίο στις 13 του μηνός και στο ενδιάμεσο, θα παίξουμε κι άλλο φιλικό, το οποίο όμως δεν έχουμε προγραμματίσει ακόμα».

Γιάννης Παπαϊωάννου (Ποδοσφαιριστής): «Χτίζεται μια ομάδα από το μηδέν»

«Φέτος, ουσιαστικά, χτίζεται μια καινούρια ομάδα, από το μηδέν, με πολλά νέα παιδιά, με πολύ ταλέντο και όρεξη για δουλειά. Έχουν έρθει παιδιά, που έχουν φιλοδοξία να κάνουν το βήμα παραπάνω. Εύχομαι σε όλα τα παιδιά υγεία και όλοι μαζί να προσπαθήσουμε για την εκπλήρωση των στόχων της ομάδας».

Νίκος Λούγγος (Ποδοσφαιριστής): «Υπάρχουν φιλοδοξίες»

«Αρχικά, εύχομαι καλή χρονιά και με υγεία πάνω από όλα. Είμαστε μια νεανική ομάδα, μιας και έχουμε αρκετά νέα παιδιά. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο, να έχουμε μια καλή πορεία, μιας και υπάρχουν φιλοδοξίες και από τον προπονητή και από την διοίκηση. Εμείς, θα προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε τους στόχους που έχουμε θέσει και εύχομαι να πάνε όλα καλά».

Βαγγέλης Παπαχρήστος (Ποδοσφαιριστής): «Να φτάσουμε ψηλά»

«Εύχομαι να έχουμε μια καλή χρονιά, με υγεία και χωρίς τραυματισμούς. Είμαστε νεανικό σύνολο, δουλεύουμε πολύ, προσπαθούμε για το καλύτερο και όλοι οι στόχοι μας είναι να φτάσουμε ψηλά τόσο σε ατομικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο».

Δημήτρης Κόκκορας (Ποδοσφαιριστής): «Άνετη παραμονή ή και άνοδος»

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος μέχρι στιγμής από την ομάδα του Τυρνάβου. Εύχομαι να κάνουμε μια πολύ καλή χρονιά και χωρίς τραυματισμούς. Η προσπάθεια που έχουμε κάνει μέχρι στιγμής είναι σε πολύ καλό επίπεδο και εύχομαι να πραγματοποιηθούν οι στόχοι μας, που είναι η άνετη παραμονή ή ακόμα και η άνοδος».