Βαθμολογία

Να κρατήσουν ψηλά τη σημαία του Αμπελωνιακού

Νέο ξεκίνημα για τον Αμπελωνιακό που μετά την περσινή επιτυχημένη χρονιά (κατέκτησε το νταμπλ) θέλει να κάνει μια νέα αρχή και να δουλέψει με πολλά νέα παιδιά. 

Με εξαίρεση κάποιους έμπειρους παίκτες που παρέμειναν στις τάξεις του συλλόγου, οι υπόλοιποι που απαρτίζουν το ρόστερ είναι παιδιά νεαρής ηλικίας από τον Αμπελώνα και την ευρύτερη περιοχή και καλούνται να σκύψουν το κεφάλι και να δουλέψουν σκληρά προκειμένου του ιστορικού αυτού σωματείου.

Τα νέα αποκτήματα

Θάνος Κουτσούκης (Διοικητικός): «Ο Αμπελωνιακός έχει μέλλον»

«Η ομάδα είχε φτάσει σε μία δύσκολη διοικητικά κατάσταση. Υπήρχε αδυναμία συγκρότησης νέου διοικητικού σχήματος και λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα, αποφασίσαμε κάποιοι άνθρωποι να ασχοληθούμε με σκοπό η ομάδα αφενός να δώσει το «παρών» στη μεγάλη τοπική κατηγορία και αφετέρου για να οδηγήσουμε το σύλλογο σε εκλογές τον Σεπτέμβριο.

Από κει και πέρα θεωρώ ότι φέτος είναι η πιο ευχάριστη χρονιά υπό την έννοια ότι παρά τις δυσκολίες που υπήρξαν, ο κόσμος του Αμπελώνα ανταποκρίθηκε αμέσως και συγκεντρωθήκαν δικά μας παιδιά που αγωνίζονταν στις ομάδες της γύρω περιοχής με αποτέλεσμα να δημιουργήσουμε ένα σύνολο 25 περίπου ατόμων. Είναι η φιλοσοφία της ομάδας, δεν το κάνουμε μόνο και μόνο επειδή βρεθήκαμε φέτος σε δύσκολη θέση. Θέλουμε δηλαδή να δημιουργήσουμε ένα νέο κορμό ποδοσφαιριστών για τα επόμενα χρόνια. Το οφείλουμε στην τοπική κοινωνία. Στους λίγους παίκτες που έμειναν από την περσινή χρονιά προστέθηκαν οι καλύτεροι από την ακαδημία, επέστρεψαν από τις γειτονικές ομάδες ορισμένοι δικοί μας αξιόλογοι παίκτες και παράλληλα έγιναν και κάποιες μεταγραφές. Οι κινήσεις όμως δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα. Θεωρώ ότι αυτός ο Αμπελωνιακός έχει μέλλον και θα γνωρίσει ξανά στιγμές δόξας και επιτυχιών.

Γίνεται δηλαδή ένα νέο ξεκίνημα που εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι στόχος είναι η ομάδα να εξυγιανθεί διοικητικά και οικονομικά. Να τελειώσουν δηλαδή όλες οι εκκρεμότητες που υπήρχαν και να μπει μία σειρά σε όλα τα επίπεδα. Δεν ρίχνουμε τα στάνταρ που έχουμε βάλει για να πετύχουμε τους αγωνιστικούς στόχους. Επιλέγουμε δηλαδή τους παίκτες που παίρνουμε με το βλέμμα στο μέλλον.

Θα πρέπει να τονίσω την παρουσία του Τάκη Παραφέστα στον πάγκο της ομάδας, ο οποίος παρέμεινε σαν φίλος και σαν μέλος της κοινωνίας του Αμπελώνα. Είναι ο άνθρωπος που θα μας βοηθήσει να χτίσουμε το νέο Αμπελωνιακό, πράγμα που δείχνει πόσο μεγάλος προπονητής είναι γιατί έχει όλη τη διάθεση να δημιουργήσει μία ομάδα από το μηδέν.

Τέλος θα πρέπει να πω ότι η ομάδα στο πλαίσιο της φιλοσοφίας της καλεί όλο τον κόσμο που έχει διάθεση να ασχοληθεί με τον Αμπελωνιακό, γιατί ο Αμπελωνιακός δεν ανήκει σε κανέναν προσωπικά. Όλοι κάναμε λάθη, κινηθήκαμε σε πλαίσια που ίσως δεν θα έπρεπε. Η ομάδα έχει άλλο ρόλο. Είναι ένας σύλλογος αθλητικός και πολιτιστικός ο οποίος έχει να προσφέρει πολλά στην τοπική κοινωνία. Σε ό,τι αφορά στο πολιτιστικό κομμάτι θα διοργανώσουμε την ερχόμενη Δευτέρα μια εκδήλωση, την πρώτη της φετινής περιόδου, στο πλαίσιο της γιορτής κρασιού και θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας».

Τάκης Παραφέστας (Προπονητής): «Θα είναι δύσκολη η προσπάθεια»

«Έχει κλείσει ένας μεγάλος αγωνιστικό κύκλος με αξιόλογες, μοναδικές και ιστορικές επιτυχίες για την ομάδα του Αμπελωνιακού και ξεκινάει μια δύσκολη προσπάθεια ανασυγκρότησης και ανανέωσης. Ίσως είναι οι συγκυρίες που επιβάλλουν την κάθε ομάδα προς αυτήν την κατεύθυνση. Ήρθε η στιγμή να δώσουμε στους νέους το δικαίωμα στο όνειρο και να τους ανοίξουμε το δρόμο. Φυσικά αυτή η προσπάθεια θα πρέπει να στηριχθεί από τη διοίκηση και από τον κόσμο, ενώ θα έλεγα μεγάλη στήριξη στους νέους παίκτες θα πρέπει να δώσει ο βασικός κορμός της που είναι οι Γκόλτσος, Τζιαρτζιάνης, Βούκιας, Χατζούλης. Πάνω σ’ αυτούς καλούμαστε να χτίσουμε μία καινούργια ομάδα και χρειάζεται υπομονή, δουλειά γιατί η επιτυχία και η αναγνώριση δεν μπορούν να έρθουν από τη μία στιγμή στην άλλη. Για παράδειγμα πέρσι είχαμε συνέχεια νίκες και φέτος μπορεί να συμβεί το αντίθετο. Αυτό δεν πρέπει να μας πτοεί. Νομίζω ότι οι βασικοί παίκτες μπορούν να σηκώσουν το βάρος. Θα είναι δύσκολη η προσπάθεια αλλά πιστεύω ότι θα είμαστε από τις ομάδες που θα κάνουν την ευχάριστη έκπληξη».

-Πώς βλέπετε το νέο πρωτάθλημα;

«Όταν κάνεις μεγάλη προσπάθεια και έχεις αξιόλογους παίκτες χρειάζεται σωστή διαχείριση συνοδευόμενη από την υπομονή σε τυχόν ατυχή αποτελέσματα. Το ποδόσφαιρο γενικά μας έχει διδάξει ότι η προσπάθεια θα πρέπει να είναι συνεχής. Δεν μπορώ να πω ότι θα είναι πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων. Από όλες τις ομάδες εξαρτάται να είναι ανταγωνιστικό. Δεν πρέπει να στεκόμαστε μόνο στις 2-3 ομάδες που έχουν ενισχυθεί σημαντικά».

Βαγγέλης Τζιαρτζιάνης (Ποδοσφαιριστής): «Θα κάνουμε κάτι καλό»

«Φέτος ξεκινάει μια εντελώς διαφορετική χρονιά από την περσινή. Πέρσι η ομάδα γνώρισε μεγάλες επιτυχίες φέτος τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα με πολλά νέα παιδιά αλλά και έναν προπονητή δάσκαλο για μας και μία διοίκηση που παλεύει καθημερινά για τις ανάγκες της ομάδας. Ευελπιστούμε ότι παρά τις όποιες δυσκολίες θα κάνουμε κάτι καλό για τα επόμενα χρόνια».

Σπύρος Βούκιας (Ποδοσφαιριστής): «Να ευχαριστήσουμε τον Τάκη Παραφέστα»

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Τάκη Παραφέστα που έμεινε σε μια δύσκολη χρονιά στην ομάδα και θέλω να τονίσω ότι στα ωραία ήταν όλοι εδώ ενώ τώρα στα δύσκολα οι άνθρωποι που πλαισιώνουν το σύλλογο είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού».

Το μεταγραφικό «παζάρι»

Ήρθαν: Ροντούλης, Βάνης (Ακαδημία Τυρνάβου), Λιόντος (ΑΕΛ), Φετάου (Ροδιακός), Νταλακούρας, Κανάκης, Μπιζιώτας, Ψύρρας, Παππάς, Καρυπίδης, Σπυρόπουλος (Βρυότοπος), Ραποτίκας (Ιπποκράτης).

Έφυγαν: Γκικούδης, Γρηγορίου, Κουρούμαλος, Τσετιροκλής (Αχιλλέας Φ.), Παλάσκας, Κούρο (Απόλλων Λαρ.), Κακαβίτσης (Σμόλικας), Περήφανος (Σέλλανα).

Ενώ προωθήθηκαν και οι μικροί: Αρσένης, Νταφούλης, Ανατολίτης, Γκουγκουλής, Σιδηρόπουλος, Χατζηγιάννης.