Βαθμολογία

«Πολύ ικανοποιημένος από το καθαρό μυαλό που είχαμε»

Η Εθνική Ανδρών κέρδισε και τη Ρωσία, τελείωσε αήττητη το τουρνουά της Ξάνθης και ο Φώτης Κατσικάρης εμφανίστηκε πολύ ευχαριστημένος από την παρουσία των διεθνών.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός είχε να λέει για το καθαρό μυαλό που έδειξαν στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα οι παίκτες του, ενώ επανέλαβε ότι η άμυνα δίνει τις νίκες και εκεί θα πρέπει να δοθεί το βάρος και στη συνέχεια της προετοιμασίας εν όψει Ευρωμπάσκετ.

«Ήταν τρία πάρα πολύ καλά παιχνίδια και διαφορετικά για εμάς. Το τρίτο ματς ήταν και το πιο δύσκολο από πλευράς κούρασης και ιδιομορφίας της Ρωσίας. Αυτό έκανε ακόμη πιο δύσκολη τη λειτουργία μας. Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος που στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα είχαμε καθαρό μυαλό. Εναντίον ζώνης έβαλαν 46 πόντοι οι τρεις ψηλοί μας και κάναμε λίγα λάθη, ενώ εκτελέσαμε λίγα τρίποντα.

Είχαμε κάποια προβληματάκια στο πικ εν ρολ, αλλά είναι κάτι που δουλεύεται και διορθώνεται. Ό,τι είχαμε προγραμματίσει γι' αυτό το τουρνουά το είδαμε. Για την τελική δωδεκάδα θα δούμε. Στο “Ακρόπολις” θα είμαστε καλύτεροι, πιο... λυμένοι, αλλά θεωρώ πως και στο Ευρωμπάσκετ η ομάδα θα εξελίσσεται. Αρχίζουμε και βρίσκουμε ρόλους, έχουμε ισορροπία στο μέσα-έξω παιχνίδι και η ομάδα αρχίζει να λειτουργεί όπως θέλουμε. Όσο ταλέντο επιθετικό κι αν υπάρχει, η άμυνα θα μας δώσει τις νίκες κι εκεί πρέπει να επιμείνουμε. Τα παιδιά το έχουν αποδεχτεί και μέσα από την άμυνα μπορούμε να βρούμε ευκολότερα καλάθια», δήλωσε ο Κατσικάρης.