Βαθμολογία

«Δεν συνεργαζόμαστε με κόμματα που στηρίζουν μνημόνια»

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχει λάβει διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης και το απόγευμα του Σαββάτου (22/8) συναντήθηκε με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, με τον επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, πάντως, να μην αφήνει κανένα περιθώριο για κάποια κυβερνητική συνεργασία.

Ο Π. Λαφαζάνης, λοιπόν, τόνισε ότι δεν μπορεί να υπάρξει σύμπλευση απόψεων με κόμματα που στηρίζουν τα μνηημόνια, για να εκφράσει την εκτίμηση ότι η Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου θα είναι αντιμνημονιακή.

«Οι διαφορές με τη Ν.Δ. είναι χαώδεις, ωστόσο είχαμε μία ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων. Τόνισα ότι οι αυγουστιάτικες εκλογές δείχνουν αντιδημοκρατική διαδικασία, φόβο στον ελληνικό λαό, θέλουν να του υφαρπάξουν την ψήφο.

Τα μνημόνια αντιπροσωπεύουν σκληρή λιτότητα, φτώχεια, ανεργία και εθνική υποτέλεια. Οι διαφορές μας με τα κόμματα που έχουν ψηφίσει μνημόνια είναι αγεφύρωτες και δεν υπάρχει έδαφος συνεργασίας. Η επόμενη Βουλή θα είναι αντιμνημονιακή, που θα βάλει τη χώρα σε μία νέα προοδευτική πορεία», δήλωσε μετά τη συνάντηση με τον αρχηγό της Ν.Δ. ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας.

Από εκεί και πέρα, ο Π. Λαφαζάνης ανέφερε ότι θα λάβει τη διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης και θα εξαντλήσει το τριήμερο σε επαφές, καθώς δεν πρόκειται για μια τυπική διαδικασία, αλλά για ουσιαστικό θέμα.