Βαθμολογία

Χαλάει ο καιρός στη Θεσσαλία το τριήμερο

Αλλαγή στο σκηνικό του καιρού καθώς τις ζέστες διαδέχονται βροχοπτώσεις με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, που στη Θεσσαλία θα διαρκέσει όλο το τριήμερο... Ειδικότερα η αλλαγή του καιρού στη Θεσσαλία αναμένεται από αύριο το απόγευμα, ενώ το βράδυ θα έχουμε κατά τόπους και καταιγίδες.

Την Παρασκευή στα κεντρικά και βόρεια αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, σύμφωνα με την ΕΜΥ. Τα φαινόμενα τις απογευματινές και βραδινές ώρες στη Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις τοπικά 6 μποφόρ στα πελάγη, ενώ αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας στα ανατολικά.

Αναλυτικά, στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις θα σημειωθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το βράδυ στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα. Αντίθετα, στην ανατολική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς κατά τόπους να είναι έντονα κυρίως τις απογευματινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές και βραδινές ώρες, οπότε τα φαινόμενα στη Μακεδονία πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για το Σάββατο 22/08/2015

Το Σάββατο στη δυτική Ελλάδα, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες και την Εύβοια, όπου τα φαινόμενα είναι πιθανό να είναι κατά διαστήματα ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο νότιο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει πτώση. 

Θεσσαλια TV