Βαθμολογία

Εγκρίθηκαν ομόφωνα διοικητικός απολογισμός και οικονομικός προϋπολογισμός

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου «Διόνυσος», η προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση των Σωματείων-Μελών της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων του Νομού Λάρισας, υπό την παρουσία του προέδρου της Ένωσης, κυρίου Ζήση Γρηγορίου. Η παρουσία εκπροσώπων των ομάδων δεν ήταν μεγάλη, καθώς μόλις 28 αντιπρόσωποι έδωσαν το παρόν, ωστόσο όπως προβλέπει το καταστατικό, η Γενική Συνέλευση προχώρησε στις εργασίες της.

Του Γιώργου Μητσιούλη

Κύριο θέμα της Γενικής Συνέλευσης, ήταν η έγκριση του οικονομικού προϋπολογισμού για την νέα χρονιά που έρχεται. Πριν από αυτό, ο πρόεδρος της Ένωσης, κύριος Γρηγορίου, έκανε έναν διοικητικό απολογισμό του έργου της διοίκησης της ΕΠΣΛ, για την χρονιά που μας πέρασε.

Ο κύριος Γρηγορίου, στην τοποθέτησή του, αναφέρθηκε στην δύσκολη οικονομική συγκυρία, την οποία περνάει η χώρα και κατ’ επέκταση οι παράγοντες που ασχολούνται με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του Νομού μας. Κατανοώντας, όπως είπε, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα σωματεία, η διοίκηση της Ένωσης, προσπαθεί να βοηθήσει το έργο των παραγόντων με όποιον τρόπο μπορεί.

Σε αυτήν την κατεύθυνση πρόσθεσε, τοποθετείται και η συνεργασία με το κέντρο αποκατάστασης «Απολλώνιο», ώστε οι ομάδες να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερες οικονομικές διευκολύνσεις για τις φυσικοθεραπείες των ποδοσφαιριστών τους, ενώ αναφέρθηκε και στα έξοδα για την διαιτησία, που όπως είπε είναι από τα χαμηλότερα όλων των υπόλοιπων Ενώσεων. Παράλληλα, οι διαιτητές, συναισθανόμενοι την οικονομική κατάσταση των ημερών, κάνουν και κάποιες δωρεάν διαιτησίες τον χρόνο, με σκοπό την περαιτέρω διευκόλυνση των ομάδων.

Στο σημείο αυτό, υπήρξαν κάποιες ενστάσεις, σχετικά με την συνεργασία της Ένωσης με το «Απολλώνιο», καθώς κάποιες ομάδες εξέφρασαν παράπονα, ενώ εισηγήθηκαν και την διακοπή της συνεργασίας με το εν λόγω κέντρο αποκατάστασης προτείνοντας από εδώ και πέρα, το κάθε σωματείο να μεριμνεί για ξεχωριστά για τις φυσικοθεραπείες και την ιατρική μέριμνα των ποδοσφαιριστών του.

Η πρόταση αυτήν, μπήκε σε ψηφοφορία, ωστόσο μόνο η Δόξα Αργυροπουλίου ψήφισε υπέρ, με αποτέλεσμα να μην περάσει από την Γενική Συνέλευση και έτσι, η συνεργασία με το «Απολλώνιο», να συνεχιστεί.

Από εκεί και πέρα, έγινε λόγος για την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων, κυρίως στις μεγάλες κατηγορίες. Ο κύριος Γρηγορίου, τόνισε ότι από του χρόνου στην μεγάλη κατηγορία, θα αγωνίζονται 16 ομάδες, ενώ ανάφερε πως έγιναν σκέψεις, να εφαρμοστεί στο σύστημα των play-off/play-out, ενώ το ίδιο θα ισχύει και για την Α1’ ΕΠΣΛ.

Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης, κύριος Αριστοτέλης Γκούμας, που αναφέρθηκε στο θέμα συνεισφοράς των ομάδων στα έξοδα διαιτησίας, λέγοντας πως υπάρχουν κάποιες ανισότητες, κυρίως για τις ομάδες που είναι απομακρυσμένες. Μάλιστα, πρότεινε όλες οι ομάδες να πληρώνουν από μισά τα έξοδα διαιτησίας σε κάθε παιχνίδι και να εφαρμοστεί το ίδιο σύστημα με αυτό που ισχύει για τις πληρωμές των γιατρών.

Ο κύριος Γρηγορίου, απάντησε πως βρίσκει σωστή την εν λόγω πρόταση και δεσμεύτηκε το θέμα να τεθεί προς συζήτηση στην Γενική Συνέλευση της Ένωσης τον Ιανουάριο.

Τέλος, έγινε λόγος και για το νέο site της Ένωσης, το οποίο ξεκίνησε από πέρυσι την λειτουργία του και φέτος, με σκοπό την αναβάθμισή του, θα αναγράφει και τα σκορ ημιχρόνου, για την καλύτερη ενημέρωση των επισκεπτών του.

Κλείνοντας, τα Σωματεία-Μέλη που παραβρέθηκαν στην Γενική Συνέλευση, ενέκριναν, τόσο τον Διοικητικό Απολογισμό της χρονιάς που μας πέρασε, όσο και τον Οικονομικό Προϋπολογισμό της χρονιάς που έρχεται, ο οποίος και μοιράστηκε σε όλους όσους βρίσκονταν στην αίθουσα.