Βαθμολογία

20 ή 27 η σέντρα - εκλογές πριν την κλήρωση

Στις 2 Σεπτεμβρίου κληρώνει η Football League και 20 ή 27/09 η σέντρα. Η ΕΠΟ αποφασίζει για τα κενά. Το νομικό πάτημα για τους δευτεραθλητές της Γ' Εθνικής έδωσε το ΔΣ της Football League τη Δευτέρα (17/08) το μεσημέρι και περιμένει από την ΕΠΟ να αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι με τα κενά στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία. Το περιθώριο 72 ωρών που είχε δώσει η διοργανώτρια εξέπνευσε, αυτή τη στιγμή οι ομάδες που ανήκουν στη Football League είναι 17 (θα γίνουν πιθανώς 18 όταν τελεσιδικήσουν οι υποθέσεις των Κέρκυρας, Λεβαδειακού), οπότε στο συμβούλιο δεν ήταν δυνατό να μιλήσουν για 20 ΠΑΕ.

 «Αυτή τη στιγμή είμαστε 17 και πιθανόν να γίνουμε 18 όταν τελεσιδικήσουν οι υποθέσεις με τους Λεβαδειακό, Κέρκυρα», δήλωσε ο Σπύρος Καλογιάννης και σημείωσε: «Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος. Αν υπάρξει πρόβλημα με άλλες ομάδες, ποιος μπορεί να αποκλείσει ότι θα είμαστε 14 ή 15;».

Εννοείται ότι η πλειοψηφία των μελών δεν επιθυμεί πρωτάθλημα 20 ομάδων, αφού η πίτα από τα όποια έσοδα θα μοιραστεί διαφορετικά, ενώ σε περίπτωση ανόδου του Άρη, θα προστεθεί ένας ακόμα διεκδικητής της ανόδου. Μάλιστα, ο αντιπρόεδρος της Football League, Κώστας Παπαδόπουλος είχε έντονο διάλογο με τον Αλέξη Κούγια, όταν ο πρώτος υποστήριξε ότι βάσει ΚΑΠ θα πρέπει οι «κίτρινοι» να προβιβαστούν. Ο Κούγιας, μάλιστα, έλεγε ότι πέρυσι όταν αποσύρθηκαν οι Δόξα Δράμας, Άρη, τα κενά τους δεν καλύφθηκαν. Η αλήθεια, βέβαια, είναι ότι ο Πανσερραϊκός δεν είχε προσφύγει τότε στην ΕΠΟ για να ανέβει ως δευτεραθλητής, αλλά είχε στείλει μόνο ένα έγγραφο στη διοργανώτρια.

Ο Άρης είναι βέβαιο ότι θα προσφύγει την Τρίτη (18/08) στην ΕΠΟ, η οποία θα κληθεί να αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι με τους δευτεραθλητές (όσους κινηθούν νομικά) και αν τελικά το πρωτάθλημα θα γίνει με 20 ομάδες, αριθμό που προβλέπει η προκήρυξη. Μέχρι τότε τα μέλη της Football League είναι 17, αλλά κανείς δεν ξέρει αν ο αριθμός αυτός έχει διαφοροποιηθεί ως τις 2 Σεπτεμβρίου, οπότε και προγραμματίστηκε η κλήρωση.

Σε ό,τι αφορά στην έναρξη του πρωταθλήματος, αυτό που αποφασίστηκε ήταν να οριστεί για τις 20 Σεπτεμβρίου. Εάν την ημέρα εκείνη γίνουν εκλογές, τότε θα μετατεθεί για τις 27 Σεπτεμβρίου. Νωρίτερα, θα γίνει Γενική Συνέλευση και εκλογές για τις κενές θέσεις στο συμβούλιο της σεζόν 2015-16.

Πηγή: footballleaguenews.gr