Βαθμολογία

Πολ Ουρτάδο: Να γίνει το πρώτο «βιολί» της νέας ΑΕΛ!

* Πώς σκιαγραφεί τον 27χρονο ποδοσφαιριστή το athleticlarissa.gr

ΓΡΑΦΕΙ Ο Χρήστος Γκατζούλης

Ο Πολ Ουρτάδο Εμίλιο Φραντσίσκ αποτελεί μία από τις μεταγραφές της ΑΕΛ που έκαναν την διαφορά την περίοδο του καλοκαιριού.

Ο διεθνής μεσοεπιθετικός με την Εθνική Βενεζουέλας υπέγραφε για δύο χρόνια στην «Βασίλισσα», είναι 27 ετών και έχει καταγράψει περισσότερες από 100 συμμετοχές τα τελευταία 5 χρόνια στη Super League και τη Football League, φορώντας τις φανέλες των Παναχαϊκή (3 χρόνια - 60 συμμετοχές), Αστέρα Τρίπολης (1 χρόνο - 12 συμμετοχές) και Παναιγιάλειου (1,5 χρόνο - 36 συμμετοχές). Έχει ύψος 1,72, βάρος 70 κιλά και αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή ως 10αρι.

Έχει ένα ιδιαίτερο στυλ μέσα στο γήπεδο και δείχνει πως θα είναι ο κινητήριος «μοχλός» στη μεσαία γραμμή της ΑΕΛ. Παίκτης με χαμηλό κέντρο βάρους και πολύ καλός τεχνίτης. Όταν έχει τη μπάλα στα πόδια του ξέρει καλά τι πρέπει να κάνει. Έχει σωστές μεταβιβάσεις και καλά τελειώματα, κάτι που διαπίστωσαν όσοι βρέθηκαν στην Τσαριτσάνη όταν και σημείωσε το ένα από τα τρία γκολ.

Η ΑΕΛ θα βασιστεί πάνω στον Ουρτάδο στο νέο απαιτητικό πρωτάθλημα της Football League με τον Ντόστανιτς να θέλει να πάρει το 100% από έναν ποδοσφαιριστή που έχει την εμπειρία και την ικανότητα να δώσει το κάτι παραπάνω.

Το γεγονός πως έχει αγωνιστεί με την Εθνική Βενεζουέλας, αλλά και έχει γεμάτες χρονιές όπου και αν έχει αγωνιστεί σημαίνει πολλά. Τα πρώτα δείγματα γραφής είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για τον Ουρτάδο που έχει όλα εκείνα τα στοιχεία ώστε να εξελιχθεί ο ηγέτης της νέας ΑΕΛ!