Βαθμολογία

Ανεβαίνει ο Γιοβάνοβιτς

* Πώς σκιαγραφεί τον 28χρονο ποδοσφαιριστή το athleticlarissa.gr

ΓΡΑΦΕΙ Ο Χρήστος Γκατζούλης

Ο κεντρικός αμυντικός της ΑΕΛ Μπόρισλαβ Γιοβάνοβιτς αποτελεί μία από τις σημαντικότερες προσθήκες στα μετόπισθεν για τη νέα χρονιά.

Ο Σέρβος αποτελεί προσωπική επιλογή του τεχνικού Ράτκο Ντόστανιτς, με τους δύο άνδρες να γνωρίζονται καλά (είναι από την ίδια χώρα). Ο θηριώδης στόπερ θα φορά για τα επόμενα δύο χρόνια την φανέλα της ΑΕΛ και σίγουρα αποτελεί για τον ίδιο ένα νέο ξεκίνημα.

Ο εν λόγω ποδοσφαιριστής έχει αγωνιστεί στη Σερβία, πριν έρθει το 2011 στην ομάδα του Εργοτέλη, όπου και αγωνιζόταν μέχρι σήμερα. Είναι 28 ετών, έχοντας 41 συμμετοχές στην Super League και δύο γκολ, ενώ και 34 συμμετοχές στη Football League σημειώνοντας και ένα τέρμα. Τέλος έχει και δύο συμμετοχές στο κύπελλο Ελλάδας. Η διοίκηση της ΑΕΛ βλέπει στο πρόσωπο του Σέρβου ακόμα έναν παίκτη που μπορεί να  βοηθήσει σημαντικά τη νέα σεζόν.

Ο Γιοβάνοβιτς έχει την εμπειρία της θέσης αφού έχει αγωνιστεί για πολλά χρόνια σε υψηλό επίπεδο και μπορεί να βοηθήσει την ΑΕΛ σε αυτή τη δύσκολη χρονιά που θέλει στο τέλος να πανηγυρίσει την άνοδο στην Σούπερ Λίγκα.

Η αλήθεια είναι πως ο παίκτης χρειάζεται λίγο ακόμα διάστημα μέχρι να φτάσει στο 100%, έχει όμως βελτιωθεί σημαντικά την περίοδο που η ομάδα ήταν στο Καρπενήσι. Έχει πραγματοποιήσει με απόλυτη επιτυχία την προετοιμασία στο βουνό και ο χρόνος είναι με το μέρος του.

Στο φιλικό στην Τσαριτσάνη αγωνίστηκε και έδειξε πως έχει την ποιότητα και την ηρεμία στο παιχνίδι. Χρειάζεται απλά λίγο ακόμη χρόνο μέχρι να μπορέσει να βρει τα πατήματά του και να είναι πανέτοιμος ενόψει των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων.