Βαθμολογία

«Θα σπάσω τα ρεκόρ του Φελπς»

Ο «πόλεμος» Φελπς-Λε Κλος ξεκίνησε και οι… μαρκετίστες τρίβουν τα χέρια τους καθώς θα έχουν έναν ολόκληρο χρόνο να «οικοδομήσουν» μία μονομαχία που αναμένεται να ξεπουλήσει. ο Νοτιοαφρικανός φρόντισε να κάνει την αρχή με συνεχείς δηλώσεις.

Η πίεση που δέχεται ο 23χρονος Λο Κλος για να επαληθεύσει τις προσδοκίες είναι μεγάλες. Δεν είναι και λίγο να νικάς τον Μάικλ Φελπς στο αγώνισμα του (200μ. πεταλλούδα) σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων (Λονδίνο 2012). «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο είναι ο βασικός μου στόχος» δήλωσε ο Λε Κλος στο site των διοργανωτών και συμπλήρωσε «θα βρίσκομαι στην καλύτερα κατάσταση της ζωής μου και το χρυσό μετάλλιο είναι στο μυαλό μου. Από τη στιγμή που κέρδισα το χρυσό μετάλλιο στο Λονδίνο, σκέφτομαι μόνο τα χρυσά μετάλλια σε 100μ. και 200μ. πεταλούδα και φυσικά να καταρρίψω τα παγκόσμια ρεκόρ του Μάικλ Φελπς».
Εκείνο το χρυσό του Λονδίνου, έκανε διάσημο τον 20χρονο τότε Λε Κλος που σημείωσε μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις κερδίζοντας τον Φελπς. Ωστόσο όμως ο Αμερικανός έχει επιστρέψει και την τελευταία εβδομάδα σημείωσε εντυπωσιακούς χρόνους στα αγωνίσματα της πεταλούδας, όταν ο Λε Κλος κέρδιζε το χρυσό στα 100μ. πεταλούδα, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν. «Προφανώς το 49.82 αποτελεί το μεγάλο μου στόχο. Ο Φελπς ήταν ο πρώτος που κατέβηκε τα 50 δευτερόλεπτα αλλά εγώ τώρα είμαι σε φοβερή κατάσταση και του χρόνου θα είμαι σε ακόμα καλύτερη. Πρέπει μόνο να δουλέψω το πρώτο μισό της κούρσας μου, καθώς στο δεύτερο μισό είμαι πολύ δυνατός και γρήγορος».
Στο Ρίο, εκτός από τα 100μ. και 200μ. της πεταλούδας, ο Λε Κλος σχεδιάζει να αγωνιστεί και στις αντίστοιχες κούρσες του ελεύθερου. Παραδέχθηκε ωστόσο ότι η επιστροφή του Φελπς κάνει καλό στην κολύμβηση, αλλά κακό στον ίδιο. «Είναι ο κορυφαίος όλων των εποχών και αποφασίζοντας να επιστρέψει δεν το κάνει για πλάκα. Θα αγωνιστεί για να κερδίσει και αποτελεί απειλή για τους στόχους μου. Δεν είναι όμως ο μόνος. Υπάρχει και ο Ντάιγια Σέτο, ο Τομ Σιλντς και ο Ράιαν Λόχτι (καμία αναφορά για τον Τσεχ ο οποίος τον νίκησε κιόλας στα 200μ. πεταλούδα στο Καζάν). Αυτές οι οκτώ μέρες στο Ρίο θα είναι οι πιο σημαντικές μέρες της ζωής μου. Οι Ολυμπιακοί είναι τεράστιοι στη Νότια Αφρική και όλη η χώρα θα πρακολουθεί περιμένοντας από εμένα να πάρω χρυσά μετάλλια. Θα κάνω το καλύτερο που μπορώ και ελπίζω αυτό να είναι αρκετό για να νικήσω» τόνισε ο Λε Κλος.