Βαθμολογία

Σύγχρονος τερματοφύλακας ο Καβουσάκης

* Πώς σκιαγραφεί τον 26χρονο ποδοσφαιριστή το athleticlarissa.gr

ΓΡΑΦΕΙ Ο Χρήστος Γκατζούλης

Ο 26χρονος τερματοφύλακας Ζαχαρίας Καβουσάκης ανήκει εδώ και λίγες εβδομάδες στο δυναμικό της ΑΕΛ και σίγουρα για τον ίδιο είναι ένα νέο ξεκίνημα στην ποδοσφαιρική του καριέρα.

Ο ξανθομάλλης κίπερ μετά από πολλά χρόνια παρουσίας στον Εργοτέλη (ήταν από το 2008 μέχρι και σήμερα) αποφάσισε να κάνει κάτι καινούριο με σκοπό να δοκιμάσει τις δυνατότητές του και εκτός νησιού…

Ο Καβουσάκης προέρχεται από την Σούπερ Λίγκα, έχοντας μάλιστα και διψήφιο αριθμό συμμετοχών και σίγουρα αυτό από μόνο του είναι σημαντικό. Εξάλλου η θέση του τερματοφύλακα είναι ιδιαίτερη και χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια και υπομονή για να καταξιωθείς.

Κατάγεται από το Ηράκλειο της Κρήτης και έχει το ιδανικό ύψος για τερματοφύλακα (1.87). Έβγαλε με επιτυχία το βασικό στάδιο προετοιμασίας στο Καρπενήσι και δείχνει έτοιμος για τη νέα χρονιά που θα έχει σίγουρα μεγάλες απαιτήσεις.

Το σημαντικό είναι πως ο Καβουσάκης έχεις παραστάσεις και κατάφερε με σχετική ευκολία να εγκλιματιστεί στη νέα του ομάδα. Στο φιλικό με τον Οικονόμο Τσαριτσάνης μπορεί να μην είχε ιδιαίτερα πίεση, έδειξε όμως πως μπορεί να κατευθύνει με… μαεστρία την άμυνα και όταν χρειαστεί να κατεβάσει ρολά!

Σίγουρα αποτελεί μία από τις βασικές επιλογές για την θέση «1» του τεχνικού Ράτκο Ντόστανιτς και οι συστάσεις που τον συνοδεύουν είναι ιδιαίτερα κολακεύτηκες από την πολύχρονη παρουσία του στον Εργοτέλη.