Βαθμολογία

Προβληματίζει και… ελπίζει

Η κατάρρευση μετά το πρώτο γκολ που δέχτηκε σε ένα ακόμη ματς προκαλεί προβληματισμό στον Παναθηναϊκό μετά το 3-0 από τη Ρεάλ Σοσιεδάδ. Πιέζει ο Αμπέντ τη Νιούκαστλ, καλός οιωνός η αλλαγή μάνατζερ. 

Για ένα ακόμη παιχνίδι ο Παναθηναϊκός έβγαλε αρκετές φάσεις. Για ένα ακόμη παιχνίδι είχε τον έλεγχο και απειλήθηκε ελάχιστες φορές. Όμως για ένα ακόμη παιχνίδι τελικά ήταν αποτελεσματικός κι όχι απλώς δεν νίκησε, αλλά έχασε καταρρέοντας μετά το πρώτο γκολ που δέχτηκε. Οι «πράσινοι» επανέλαβαν στο «Ανοέτα» τα ίδια λάθη με τη ρεβάνς κόντρα στην Μπριζ και το αποτέλεσμα ήταν ακριβώς το ίδιο. 

Ο προβληματισμός είναι δεδομένος στις τάξεις της ομάδας και ο Γιάννης Αναστασίου ευελπιστεί να υπάρξει… συμμόρφωση, καθώς σε μια εβδομάδα υπάρχει το πρώτο ματς των play offs του Europa League με την Καμπάλα στο Μπακού και σε δέκα μέρες η δύσκολη πρεμιέρα πρωταθλήματος με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο. 

Στα λίγα θετικά του χθεσινού αγώνα ήταν η παρουσία του Κουτρουμπή σαν στόπερ, μιας και είναι πολύ πιθανό να παίξει στη φυσική του θέση ελλείψει Σάντσεθ και στο ματς του Αζερμπαϊτζάν, όπως και η αγωνιστική άνοδος του Νάνο, που αν κι ακόμη ανέτοιμος μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη από τα αριστερά. 

Πιέσεις από παντού 

Ο Μεχντί Αμπέντ είναι ο διακαής πόθος του Παναθηναϊκού για τη θέση του μέσου (αν και εξετάζονται κι άλλες λύσεις). Οι «πράσινοι» είναι σε ανοικτή γραμμή με τη Νιούκαστλ, ενώ κι ο παίκτης με τη σειρά του πιέζει ώστε να μειωθούν οι απαιτήσεις της αγγλικής ομάδας. Οι «καρακάξες» ζητούσαν αρχικά κοντά στο 1,5 εκατ. ευρώ, ποσό που δεν πρόκειται να διαθέσει ο Παναθηναϊκό, που αντιπροτείνει ένα πολύ μικρότερο ποσό και πολλά μπόνους, αλλά και ποσοστό μεταπώλησης του Αλγερινού άσου. Ο τελευταίος, παράλληλα, δέχεται… επιθέσεις αγάπης από τον κόσμο του «τριφυλλιού» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με καλέσματα να επιστρέψει.