Βαθμολογία

«Ήθελα με κάθε τρόπο να απαλλαγώ από την Παναχαϊκή»

Το νέο αφεντικό της ΠΑΕ ΑΕΛ κ. Αλέξης Κούγιας με σημερινές του δηλώσεις στην εφημερίδα «Ελευθερία» απαντάει στα όσα είπε ο κ. Παπαδάκης που ανέλαβε την ΠΑΕ Παναχαϊκή. Αναλυτικά:

«Πληροφορήθηκα με κατάπληξη τις δηλώσεις του κ. Παπαδάκη, τον κύριο Παπαδάκη τον γνωρίζω ελάχιστα και μάλιστα τον εμφάνισε στο γραφείο μου την τελευταία μέρα της μεταβίβασης των μετοχών της Παναχαϊκής ο κύριος Ποτής Τσιριμπής και ένα πρόσωπο το οποίο δεσμεύομαι να μην αποκαλύψω.

Πληροφορήθηκα ότι είναι ιδιοκτήτης πρατηρίου υγρών καυσίμων και έχει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα ώστε να μεταβιβαστούν σε αυτόν οι μετοχές της Παναχαϊκής.

Έκανα μια μικρή έρευνα και το αποτέλεσμα ήταν ικανοποιητικό.
Ήθελα με κάθε τρόπο να απαλλαγώ από την Παναχαϊκή αφού ήδη είχα συμφωνήσει στην αγορά μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΛ από τον κ. Πλεξίδα και είχα δώσει ένα μεγάλο ποσό για την αγορά των μετοχών όσο και για την αγορά του αθλητικού κέντρου στα Δένδρα.

Στο κύριο Παπαδάκη θα αναφέρω ότι τον έλεγχο επί ένα χρόνο γνώριζε ο κ. Τσιριμπής και του είχα δηλώσει ότι αν βρεθεί αγοραστής για την Παναχαϊκή θα την παραχωρούσα χωρίς ούτε ένα ευρώ όπως και έκανα.

Δεδομένο ότι είχα αηδιάσει τόσο από το περιβάλλον της Παναχαϊκής όσο και από όσα συνέβαιναν στο Δήμο Πατρέων με αποτέλεσμα να αναγκαστούμε ενώ δεν οφείλαμε ούτε ένα ευρώ να αγωνισθούμε στα πλέι οφ στην Κόρινθο.

Την Παναχαϊκή αγόρασα το 2008 δίνοντας 1,5 εκατομμύρια ευρώ μετρητά και αναλαμβάνοντας 3,5 εκατομμύρια ευρώ χρέη τα οποία ήταν 2,2 σε ΙΚΑ και εφορία 1,3 σε διάφορους προμηθευτές και ποδοσφαιριστές και 46 προσφυγές εκ των οποίων μόνο του Δημητρόπουλου ήταν 120000 ευρώ.

Η ομάδα ήταν στη Γ εθνική και την προηγούμενη χρονιά είχε διασωθεί στις δυο τελευταίες αγωνιστικές και δεν υποβιβάστηκε λόγω διάφορων συγκυριών και αποτελεσμάτων.

Στα 7 χρόνια που έμεινα εκεί η ομάδα ανέβηκε στη Β εθνική κόντρα στο ανελέητο κυνηγητό της εγκληματικής οργάνωσης του 2011 όπως προκύπτει από τις μαγνητοφωνημένες υποκλοπές της ΕΥΠ(πόρισμα Παπανδρέου) και αμέσως μετά στα τρία επόμενα χρόνια μπήκε δυο φορές στα πλέι οφ και όπως είναι γνωστό λόγω της των παράνομων ενεργειών της δεύτερης εγκληματικής οργάνωσης με επικεφαλής τον Αμπάρκιολη και τον Κάμπαξη στα παιχνίδια με τον Πλατανιά(όπως προκύπτει από τις απομαγνητοφωνημένες υποκλοπές της ΕΥΠ). Η εγκληματική οργάνωση ανέβασε τον Πλατανιά.

Σ' αυτό το χρονικό διάστημα όπως προκύπτει από επίσημες καταθέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς σε ΙΚΑ, εφορία , ποδοσφαιριστές και τρίτους ξοφλήθηκαν χρέη των κ.κ. Μουτζουρούλια, Μακρή προηγουμένων ιδιοκτητών ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ. Μάλιστα μόνο στη εφορία πλήρωσα μέχρι τη ημέρα που παρέδωσα την Παναχαϊκή 39000 ευρώ το μήνα για 47 μήνες. Εκμεταλλεύτηκα τη συνέπειά μου για τις μέχρι τώρα ρυθμίσεις για τα χρέη των προκατόχων μου και έβαλα την ομάδα σε εκατό δόσεις. Έτσι από φέτος η δόση 39.000 ευρώ έγινε 14.000 σε ΙΚΑ και Εφορία.

Σ΄ αυτό το χρονικό διάστημα δεν υπήρχε καμία προσφυγή και ανέδειξα τον Σάμαρη τον οποίο χάσαμε χωρίς ούτε ένα ευρώ, τον Ντίνα τον οποίο πήρε ο Παναθηναϊκός χωρίς ούτε ένα ευρώ και επίσης χωρίς ούτε ένα ευρώ έφυγαν ο Ανδρέας Λαμπρόπουλος, ο Φουρτάδο και ο Ουρτάδο. Η αιτία που τους χάσαμε είναι στα συμβόλαιά τους υπήρχε όρος ότι αν σε τρία χρόνια δεν ανέβαινε η ομάδα στη Σούπερ Λίγα θα μένανε ελεύθεροι.

Πληροφορήθηκα τις δηλώσεις του κ. Παπαδάκη και μου κάνει εντύπωση που τις έκανε γιατί στο συμβολαιογραφικό έγγραφο της μεταβίβασης των μετοχών για το οποίο δεν κατέβαλε ούτε ένα ευρώ υπάρχει αναλυτικός κατάλογος των χρεών που αποδεικνύει ότι όλα αυτά τα χρέη είναι των προκατόχων μου και ότι κατά τη δική μου ιδιοκτησία δεν δημιουργήθηκε ούτε ένα ευρώ χρέος και η μόνη διαφορά είναι με την ερασιτεχνική Παναχαϊκή η οποία ενώ κατέβαλα 400000 ευρώ για την ανακατασκευή του γηπέδου τα Αγυιάς που υπήρχαν φίδια μέχρι το 2009 που το ανακατασκεύασα και υπάρχουν αναρτήσεις στο διαδίκτυο επιμένει να μην συμψηφίζει αυτό το ποσό και ενώ έχω καταβάλει 300000 ευρώ για τη χρήση του γηπέδου από το 2009 μέχρι το 2012 ζητάει επιπλέον 70000 ευρώ που δεν δικαιούται.

Πριν από λίγη ώρα με πήρε τηλέφωνο ο γενικός διευθυντής της Παναχαϊκής κ. Τσιριμπής και μου είπε ότι η ΠΑΕ Παναχαϊκή θα κάνει ειδική δήλωση και ότι ο κ. Παπαδάκης θα μου ζητήσει συγγνώμη δημοσίως.

Ελπίζω ο κ. Παπαδάκης να μεταβεί αύριο ή μεθαύριο στο συμβολαιογραφείο για να εξοφλήσει το ποσό των 12000 ευρώ διότι είναι εκτεθειμένος στη συμβολαιογράφο που έκανε τα συμβόλαια και δεν μπορούμε να τα πάρουμε.

Ο κ. Παπαδάκης πρέπει να αντιληφθεί αγόρασε μετοχές μεγάλης ομάδας με υπερβολικές απαιτήσεις και να συνειδητοποιήσει επίσης ότι η Παναχαϊκή δεν θα έχει καμία βοήθεια από το Δήμο, ούτε από την ερασιτεχνική ούτε από τους επιχειρηματίες όπως δεν είχα και εγώ επί επτά χρόνια και θα πρέπει να συντηρήσει την Παναχαϊκή μόνο του όπως έκανα και εγώ. Μην ξεκινάει λοιπόν με φθηνές δικαιολογίες και να είναι έτοιμος να βάλει βαθιά το χέρι στη τσέπη όπως έκανα και εγώ.

Περιμένω την επίσημη διάψευση από την Παναχαϊκή διαφορετικά θα κινηθώ νομικά εναντίον του.

Αν ήθελε να χαϊδέψει τα αυτιά του ακροατηρίου του διάλεξε λάθος τρόπο».