Βαθμολογία

Με βλέψεις για την κορυφή ο Αχιλλέας Φαρσάλων

Η περσινή χρονιά, δεν ήταν όπως ακριβώς την ήθελε ο Αχιλλέας Φαρσάλων, μιας και η ομάδα, έμεινε νωρίς εκτός στόχων, που ήταν οι πρώτες θέσεις στον βαθμολογικό πίνακα και από εκεί και πέρα, πάλεψε όσο μπορούσε στην διοργάνωση του Κυπέλλου, όπου και έφτασε μέχρι τον τελικό, στον οποίο όμως ηττήθηκε από τον Αμπελωνιακό.

Του Γιώργου Μητσιούλη

Φέτος, οι άνθρωποι του ιστορικού συλλόγου του Νομού μας, θέλουν η ομάδα όχι μόνο να πρωταγωνιστήσει στην κατηγορία, αλλά να είναι και αυτήν που στο τέλος του πρωταθλήματος θα πανηγυρίσει και την άνοδο. Αυτό άλλωστε, αποδεικνύεται και από τις μεταγραφικές κινήσεις στις οποίες προχώρησαν, οι οποίες θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και εντυπωσιακές, εντάσσοντας στο σύνολο ποδοσφαιριστές εγνωσμένης αξίας στα δρώμενα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου του Νομού μας.

Επιπλέον, για την θέση του προπονητή, επιλέχθηκε από την διοίκηση, ο Γιάννης Μπουρνάκας, ένας τεχνικός, που αν κρίνουμε με βάση το αποτέλεσμα, χαρακτηρίζεται επιτυχημένος από όποια ομάδα και αν έχει περάσει τα τελευταία χρόνια. Έτσι, από ότι φαίνεται, ο Αχιλλέας Φαρσάλων, οδεύει ολοταχώς προς την διεκδίκηση της ανόδου.

Τα νέα αποκτήματα

Το athleticlarissa, βρέθηκε στο γήπεδο των Φαρσάλων, όπου χτίζεται η ομάδα του Αχιλλέα κατά την περίοδο της προετοιμασίας και σας παρουσιάζει δηλώσεις των πρωταγωνιστών, αλλά και ένα ενδιαφέρον φωτογραφικό υλικό.

Χρήστος Μπασαγιάννης (Πρόεδρος): «Να αλλάξει επίπεδο η ομάδα»

Ο πρόεδρος της ομάδας, κύριος Χρήστος Μπασαγιάννης, τόνισε τα εξής: «Φέτος, κάναμε μια προσπάθεια για να αλλάξει επίπεδο η ομάδα. Κάναμε την αρχή, παίρνοντας για προπονητή τον Γιάννη Μπουρνάκα, θεωρώντας πως αυτός μπορεί να μας βοηθήσει να καταφέρουμε τους στόχους μας. Ο Αχιλλέας Φαρσάλων, πάνω από όλα στηρίζεται στην ιστορία του και στους φιλάθλους του. Ο φίλαθλος κόσμος των Φαρσάλων, θα μας δώσει την δύναμη να γίνει καλύτερη η ομάδα σε όλα τα επίπεδα και θα μας ενισχύει καθημερινά. Άλλωστε, αυτός είναι και ένας από τους λόγους που προσπαθούμε. Φέτος, έγιναν μεταγραφές που θα βοηθήσουν την ομάδα και θα την κάνουν πιο ανταγωνιστική σε όλες τις θέσεις. Σκοπός μας και στόχος μας είναι, να παίξει η ομάδα καλό ποδόσφαιρο, να ευχαριστήσει τον κόσμο που θα έρχεται να την βλέπει και αν αυτό οδηγήσει στην άνοδο, τότε θα είναι ευχής έργον. Εύχομαι υγεία σε όλους τους αθλητές της ομάδας, στο προπονητικό team, αλλά και την διοίκηση. Ευχαριστώ τους υπόλοιπους ανθρώπους της διοίκησης, διότι όλοι μαζί θα πορευτούμε στο δύσκολο έργο που έχουμε φέτος. Εύχομαι να έχουμε ένα δυνατό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και να είμαστε εμείς αυτοί που θα χαμογελάσουν στο τέλος».

Γιάννης Μπουρνάκας (Προπονητής): «Το ταβάνι του Αχιλλέα, ακόμα δεν το ξέρουμε»

Ο προπονητής της ομάδας, κύριος Γιάννης Μπουρνάκας, δήλωσε: «Εύχομαι καλή χρονιά, με υγεία πάνω από όλα για όλους. Ξεκινάμε ένα καινούριο πρωτάθλημα, με τον μεγαλύτερο ίσως μεταγραφικό σχεδιασμό και οργασμό των τελευταίων ετών. Μακάρι να έχουμε και την ανάλογη συνέχεια στο αγωνιστικό κομμάτι. Ήρθα στον Αχιλλέα Φαρσάλων, που για εμένα αλλά και τον συνεργάτη μου, Χρήστο Καπελιάνη, είναι μια μεγάλη πρόκληση. Θεωρώ ότι το ταβάνι του Αχιλλέα, ακόμα δεν το ξέρουμε. Σιγά-σιγά, βλέπουμε κάποια πράματα. Πρέπει να κοιτάξουμε καθαρά την δική μας ομάδα, για να δούμε σε τι επίπεδο μπορούμε να φτάσουμε.

Μετά από κάποιο διάστημα, θα μπορούμε να προγραμματίζουμε περισσότερα και να πούμε ακριβώς, το τι μπορούμε να δημιουργήσουμε. Το μόνο που μπορούμε να πούμε, είναι πως ο Αχιλλέας θα ναι διαφορετικός φέτος από τις προηγούμενες χρονιές, θα ναι πιο ανταγωνιστικός από ποτέ και όλοι ευχόμαστε να πετύχουμε τον στόχο μας. Πιστεύουμε πάρα πολύ στην δουλειά και έχουμε υπομονή να δούμε μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε. Ετοιμάζουμε εκπλήξεις στο ποδοσφαιρικό κομμάτι. Δεν είμαι άνθρωπος που του αρέσουν τα πολλά λόγια και πιστεύω ότι σε δέκα μήνες θα ξέρουμε ακριβώς το τι έχουμε καταφέρει στον Αχιλλέα από την αρχή της χρονιάς».

-Δηλαδή μεταγραφικά δεν έχουν ολοκληρωθεί οι κινήσεις;

«Όχι. Ακόμα ψαχνόμαστε σε κάποιες θέσεις, χωρίς να θέλω να πω ότι το ρόστερ δεν είναι αρκετά καλό. Ίσα-ίσα, είναι πάρα πολύ καλό, ειδικά από το κέντρο και μπροστά. Απλά υπάρχουν κάποιες θέσεις ακόμα, στις οποίες χρειαζόμαστε ενίσχυση, γιατί σε ένα ανταγωνιστικό ρόστερ, χρειάζεται να υπάρχει συναγωνισμός ανάμεσα στους παίκτες και όχι μόνο σε 11 άτομα. Έχουμε ακόμα καιρό μπροστά μας και θα δούμε».

-Όσον αφορά τα φιλικά;

«Υπάρχει ένα φιλικό στις 8 του μηνός, εντός έδρας, με μια ομάδα από την Αθήνα, που λέγεται Νέο Ηράκλειο και προετοιμάζεται στο Πήλιο και αγωνίζεται στην Γ’ Εθνική. Στις 14 Αυγούστου θα παίξουμε πάλι εντός με την Φαρκαδόνα. Υπάρχει ακόμα ένα παιχνίδι λίγο πιο μετά, με την Νίκη Βόλου, πάλι εντός έδρας. Αφήνουμε ένα κενό, επειδή υπάρχει μια διάθεση να κάνουμε ένα φιλικό με την ΑΕΛ 20-25 του μήνα, χωρίς να έχουμε ακριβή ημερομηνία. Από εκεί και πέρα, θέλουμε ακόμα ένα φιλικό, περίπου στο τέλος του μήνα για ένα φιλικό εκτός έδρας. Βέβαια, μπορεί να υπάρξουν και ενδιάμεσα φιλικά παιχνίδια, πάντως αυτά είναι τα σίγουρα μέχρι στιγμής».

Κώστας Γρηγορίου (Ποδοσφαιριστής): «Να χτίσουμε μια άκρως ανταγωνιστική ομάδα»

«Κατ’ αρχήν, θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους μας καλή χρονιά, χωρίς τραυματισμούς. Για εμένα και για την ομάδα, είναι μια νέα χρονιά, διότι εγώ όπως και άλλα παιδιά, είμαστε νέοι στην ομάδα. Στόχος μας είναι να χτίσουμε μια άκρως ανταγωνιστική ομάδα, που θα πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα. Άλλωστε, αυτό είναι φανερό και από τις κινήσεις που έγιναν. Πιστεύω πως με την σωστή δουλειά που γίνεται, την σωστή οργάνωση και τον κόσμο που βρίσκεται δίπλα στην ομάδα, θα πετύχουμε τον στόχο μας, που είναι η άνοδος στην παραπάνω κατηγορία».

Νίκος Βούλγαρης (Ποδοσφαιριστής): «Να ανεβάσουμε την ομάδα σε άλλη κατηγορία»

«Αποκτήθηκαν αρκετοί παίκτες αξίας. Πιστεύω ότι θα είναι μια καλή χρονιά για τον Αχιλλέα. Πρέπει ο καθένας από εμάς να δώσει αυτό που μπορεί για να ανεβάσουμε την ομάδα σε άλλη κατηγορία, διότι το αξίζει. Χρειαζόμαστε την στήριξη του κόσμου περισσότερο φέτος. Εύχομαι υγεία σε όλους».

Πολύκαρπος Μπένος (Ποδοσφαιριστής): «Θέλουμε την άνοδο»

«Εύχομαι πάνω από όλα να έχουμε υγεία. Χτίζεται μια καλή ομάδα από ότι φαίνεται και πιστεύω ότι θα πρωταγωνιστήσουμε στο νέο πρωτάθλημα, τόσο εμείς, όσο και ο Απόλλωνας, που χτίζει ένα δυνατό σύνολο. Ελπίζω, εμείς να είμαστε αυτοί που στο τέλος θα πανηγυρίσουν την άνοδο».

Ζήσης Μαλάκος (Ποδοσφαιριστής): «Όποια ομάδα έχει διάρκεια…»

«Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να πετύχουμε τους στόχους μας, αρκεί πρώτα από όλα να είμαστε υγιείς και χωρίς τραυματισμούς. Πιστεύω ότι μέσα από την δουλειά θα έρθουν και τα αποτελέσματα. Το πρωτάθλημα, θα είναι δυνατό πιστεύω, αλλά θα έχει πολύ δρόμο, δηλαδή, θα το πάρει όποια ομάδα έχει διάρκεια».