Βαθμολογία

Οι τροφές του καύσωνα

Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, με τον υδράργυρο να αγγίζει 40άρια στη Θεσσαλία και την ζέστη να γίνεται τουλάχιστον ανυπόφορη. Μπορεί να θεωρούμε πως ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε τη ζέστη είναι να κλειστούμε στα σπίτια μας και να ανοίξουμε τον air condition, ωστόσο, δεν είναι ο μόνος. Η διατροφή παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο, ώστε να αντιμετωπίσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τον ανελέητο καύσωνα.

Τα μαγικά συστατικά όλων των τροφών είναι το νερό, αλλά και οι ιδιότητές τους, που δροσίζουν τον οργανισμό και διευκολύνουν την ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος.

  • Τομάτες
  • Πράσινα φυλλώδη λαχανικά, όπως μαρούλι και σπανάκι
  • Φράουλες, μύρτιλα, φρέσκα κράνμπερι, σμέουρα
  • Πεπόνι
  • Νερό καρύδας
  • Σέλερι
  • Μπρόκολο
  • Γαλακτοκομικά και τροφές πλούσιες σε ασβέστιο

Χρυσές συμβουλές:

  • Καταναλώνετε μικρά και συχνά γεύματα. Ετσι, θα μειώσετε το θερμιδικό περιεχόμενο και θα είστε γεμάτοι ενέργεια όλη μέρα.
  • Αποφύγετε τις λιπαρές τροφές και τα γλυκά. Αντί για παγωτό, επιλέξτε κάποιο φρούτο.
  • Αποφύγετε τα πολύ μεγάλα γεύματα τις μεσημεριανές ώρες.

Πηγή: iefimerida.gr