Βαθμολογία

Το πρώτο βήμα για τους «8»...

Μέρος του χαμένου εδάφους κάλυψε το βράδυ της Δευτέρας (27/7) η Εθνική Εφήβων, που ξεκίνησε με το καλύτερο δυνατό τρόπο στη β’ βάση του Ευρωμπάσκετ του Βόλου.

Μετά από δύο σερί ήττες, τις οποίες «κουβάλησε» στο νέο όμιλο, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε με 63-52 της Ιταλίας και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Κορυφαίοι για την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου ήταν οι Σκουλίδης, Χαραραλαμπόπουλος και Παπαγιάννης, οι οποίοι με 17, 16 και 13 πόντους αντίστοιχα έσπρωξαν την ελληνική στη νίκη.

Όπως συνεχίζει να κάνει, η Εθνική Εφήβων ξεκίνησε πολύ δυνατά στο ματς και από τα πρώτα λεπτά πήρε διψήφια διαφορά πόντων. Οι Έλληνες διεθνείς παρουσίασαν υψηλά ποσοστά ευστοχίας και την ίδια ώρα έβγαλαν πολλή ενέργεια στα αμυντικά τους καθήκοντα.

Οι Ιταλοί έδειξαν αιφνιδιασμένοι, δεν μπορούσαν να βρουν ρυθμό στην επίθεση με αποτέλεσμα να κυνηγούν το σκορ. Στο τέλος της β’ περιόδου έκλεισαν την ψαλίδα στους δέκα πόντους, αλλά δεν είχαν διάρκεια.

Παρότι στις αρχές της γ’ περιόδου έφτασαν έως και το -8, οι παίκτες του Παπαθεοδώρου ανέβασαν εκ νέου στροφές και εκτόξευσαν τη διαφορά πάνω από τους 20 πόντους (52-30 λίγο στα 29 λεπτά). Η Ιταλία έκανε την τελική της αντεπίθεση στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά η «γαλανόλευκη» απέφυγε τα λάθη και έφτασε με σχετική άνεση στην επικράτηση.

Δεκάλεπτα: 24-11, 32-22, 52-33, 63-52.

ΕΛΛΑΔΑ (Παπαθεοδώρου): Λούντζης 8 (9ρ, 3 α), Ντουζίδης 3, Μιλεντίγιεβιτς, Φλιώνης 2, Μιχαλούτσος, Μουράτος 2, Σκουλίδας 17 (6ρ), Χρηστίδης, Δίπλαρος 2, Σκορδάς, Παπαγιάννης 13 (10ρ), Χαραλαμπόπουλος 16 (7ρ, 3 α).

ΙΤΑΛΙΑ (Καμπομπιάνκο): Σγκορμπάτι 3, ΛαΤόρε 4, Κάντι 4, Τσεζάνα 3, Κόστα 5, Καρότι 4, Μπολπίν, Μορέτι, Μπουκαρέλι, Τοτέ, Γκουρίλια, Νουοχουότσα.