Βαθμολογία

«Επέστρεψα σπίτι για άνοδο»

Το serressport.gr συνάντησε τον Φιλίπε Ντα Κόστα αμέσως μετά την υπογραφή του νέου του συμβολαίου με τον Πανσερραϊκό. Ο Πορτογάλος επιστρέφει για την τρίτη του θητεία στα «λιοντάρια» και φαίνεται πως έχει βάλει στοίχημα με τον εαυτό του να είναι και η... φαρμακερή! Δηλαδή, το τέλος της σεζόν να βρει τους ερυθρόλευκους και πάλι στην Superleague. Διαβάστε όλα όσα μας είπε ο έμπειρος μέσος ο οποίος, αν μη τι άλλο, ξέφυγε από τις καθιερωμένες δηλώσεις!

«Επέστρεψα σπίτι! Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος. Ανυπομονώ να φορέσω ξανά αυτή τη φανέλα και να κάνουμε μια σπουδαία χρονιά. Ο στόχος είναι μόνο ένας: άνοδος, τίποτα άλλο! Αυτές ήταν από τις πρώτες λέξεις που μου είπε ο πρόεδρος, κ. Χαλκίδης, όταν πρωτομιλήσαμε πριν έρθω στις Σέρρες. Απ’ ότι βλέπω η ομάδα είναι πολύ καλή, με ποιότητα σε όλες τις θέσεις. 

Υπάρχει ένα κατάλληλο «μιξ» από έμπειρους και νέους ποδοσφαιριστές. Επειδή μου αρέσει να είμαι πάντα ένας άνθρωπος που να είναι ενημερωμένος για όλα, διαβάζω τι κάνουν οι άλλες ομάδες και τι παίκτες παίρνουν. Απ’ ότι κατάλαβα φέτος η Football League θα έχει 5-6 ομάδες που θα παλεύουν για την άνοδο. Και ο Πανσερραϊκός θα είναι μία από αυτές!

Δυστυχώς ακόμα δεν έχω παίξει στις Σέρρες με το γήπεδο γεμάτο, όπως ήταν τα πιο παλιά χρόνια. Ελπίζω φέτος να δω πολύ κόσμο στις κερκίδες και να μας βοηθήσουν. Το λέω αυτό γιατί στην Football League είναι πάρα μα πάρα πολύ σημαντικό να έχεις δυνατή έδρα. «Μετράει» ο κόσμος στο γήπεδο. Όχι να βρίζουν βέβαια, αλλά για να μας στηρίξουν και να ρίξουν πίεση στους αντιπάλους και τους διαιτητές.

Επιστρέφω στην πόλη που εγώ και η οικογένειά μου αγαπάμε πολύ και γι’ αυτό είμαστε χαρούμενοι και ευτυχισμένοι. Και από την στιγμή που με πήρε τηλέφωνο ο κ. Χαλκίδης άφησα σε δεύτερο πλάνο αμέσως τις συζητήσεις που είχα με άλλες ομάδες που με ήθελαν.

Ένα άλλο κομμάτι που θα παίξει σημαντικό ρόλο θα είναι τα αποδυτήρια. Να είμαστε ενωμένοι, σαν μια δεύτερη οικογένεια και όλοι να «πεινάνε» για νίκες και για σκληρή δουλειά. Αυτά. Φτάνουν τα λόγια. Πάμε για δουλειά από αύριο. Ξεκινάει αυτήν την χρονιά που πιστεύω πως θα είναι πολύ επιτυχημένη για όλη την πόλη των Σερρών».