Βαθμολογία

«Λειτουργεί σαν σκάουτερ ο Κούγιας»

Πολύ καλά γνωρίζει τον χώρο του ποδοσφαίρου ο Αλέξης Κούγιας που κάποιες φορές λειτουργεί ως σκάουτερ, σύμφωνα με τον Θωμά Κυπαρίσση. Ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΛ έπλεξε το εγκώμιο τόσο του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ όσο και του προπονητή Ράτκο Ντόστανιτς, ενώ για τις βλέψεις της ομάδας σημείωσε πως δεν είναι αποκλειστικός στόχος η παραμονή. Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον «ΣΠΟΡ FM 94,6»:

Για τις μαζικές ανακοινώσεις ποδοσφαιριστών: «Οι περισσότεροι από αυτούς είχαν κλείσει νωρίτερα, όμως θεωρήσαμε ότι έπρεπε να γίνει κατά αυτόν τον τρόπο η ανακοίνωσή τους. Ο προγραμματισμός πηγαίνει καλά τόσο και με τον κ. Ντόστανιτς και με τον κ. Κούγια. Θέλουμε νεαρούς παίκτες, αλλά και με παραστάσεις από τη μεγάλη κατηγορία. Και έτσι προχωράει ο προγραμματισμός. Μας απομένουν κάποιες προσθήκες χωρίς να βιαζόμαστε. Θέλουμε να κάνουμε προσεκτικές κινήσεις».

Για τον στόχο της ΑΕΛ την επόμενη σεζόν: «Η Λάρισα δεν έχει στόχο ως αποκλειστικό στόχο την παραμονή, πόσω μάλλον όταν αγωνίζεται σε μία κατηγορία που δεν της αρμόζει. Προσπαθούμε να έχουμε ως στόχο τον πρωταθλητισμό και να καθιερωθούμε. Θέλουμε η ομάδα αυτή να έχει και ένα περιουσιακό στοιχείο. Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε μία ομάδα για έναν χρόνο και την επόμενη σεζόν να φτιάξουμε ξανά μία νέα ομάδα. Θέλουμε να δημιουργήσουμε παίκτες που να έχουν μεταπωλητική αξία».

Για τις διαπραγματεύσεις με άλλους ποδοσφαιριστές: «Είμαστε σε συζητήσεις με διάφορους παίκτες, οι οποίοι έχουν προτάσεις και από μεγαλύτερες κατηγορίες. Τους δίνουμε και εμείς το κίνητρο που ψάχνουν, ώστε να μπορέσουμε να τους πείσουμε».

Για τη συνεργασία του με τους κ.κ. Κούγια και Ντόστανιτς: «Ο κ. Κούγιας γνωρίζει πολύ καλά από ποδόσφαιρο. Εκτός από χόμπι, αγαπάει το άθλημα και γνωρίζει πολύ καλά για αυτό. Είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζει τα πάντα για τη Β’ και Γ’ Εθνική. Λειτουργεί σαν σκάουτερ. Δεν το περίμενα αυτό. Ο κ. Ντόστανιτς είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος και είναι ένα πολύ δυνατό όνομα στην πατρίδα του. Είναι αρκετά σοβαρός και μου αρέσει η μεθοδικότητά του».

Για τον Κλέιτον: «Είμαστε σε επαφή με τον Κλέιτον. Έχει κάποιες άλλες προτεραιότητες ο ίδιος. Είναι ιδιαίτερα αγαπητός εδώ και γνωρίζει πολύ καλά τι τον περιμένει. Κάποιες περιπτώσεις είναι δύσκολες και εμείς τις παλεύουμε».