Βαθμολογία

Σίλβα: «Έτοιμοι όταν χρειαστεί»

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε από τη Φενερμπαχτσέ στο φιλικό που έδωσε την Τρίτη (21/7) στην Τουρκία στο πλαίσιο του Αφιόν Καπ, αλλά ο Μάρκο Σίλβα δεν απογοητεύεται.

Μετά το ματς, ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» εξήγησε ότι το αποτέλεσμα δεν τον ευχαριστεί, αλλά τόνισε ότι έμεινε ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του και υποσχέθηκε ότι η ομάδα θα είναι έτοιμη όταν χρειαστεί. Αναλυτικά τα όσα είπε:

- Ένα πολύ δυνατό τεστ για τον Ολυμπιακό, απέναντι σε μία σαφώς πιο έτοιμη ομάδα και η οποία σε μία εβδομάδα έχει επίσημες υποχρεώσεις. Ποια τα θετικά στοιχεία τα οποία κρατάτε;

«Ήταν ένα διαφορετικό τεστ, σε σχέση με αυτά που είχαμε μέχρι τώρα. Η Φενέρ είναι μία ομάδα η οποία όντως είναι σε ένα προχωρημένο στάδιο προετοιμασίας, γιατί σε μία εβδομάδα παίζει ουσιαστικά για το Champions League. Για εμάς ήταν πολύ δυνατό αυτό το τεστ. Σίγουρα δεν είμαστε ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα, αλλά είμαστε ευχαριστημένοι από την προσπάθεια των παικτών. Κρατάω θετικά πράγματα, και σίγουρα η διαφορά στη φυσικά κατάσταση έπαιξε ρόλο ώστε να μην πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Πρέπει να συνεχίσουμε μπροστά. Αυτό ήταν ένα δυνατό τεστ, αλλά συνεχίζουμε την προετοιμασία μας».

- Σε δύο ημέρες υπάρχει ένα ακόμη φιλικό παιχνίδι, για το Αφιόν Καπ, με αντίπαλο μία ομάδα τελείως διαφορετική από την Φενέρ. Ο ίδιος έχει έναν αλλιώτικο τρόπο προσέγγισης του συγκεκριμένου παιχνιδιού στο μυαλό του;

«Θα είναι βέβαια ένα διαφορετικό παιχνίδι. Για εμάς είναι καλό που παίζουμε αυτούς τους αγώνες, σε αυτό το τουρνουά εδώ στην Τουρκία, γιατί είναι για εμάς το κομμάτι της προετοιμασίας, έχουμε συνέχεια φιλικά, πρέπει να δοκιμάσουμε τους παίκτες, να βλέπουμε τους παίκτες. Θα έχουμε χρόνο μετά, ώστε να πάρουμε μετά την Τουρκία τις αποφάσεις που θέλουμε. Ουσιαστικά η ομάδα έχει κάνει μόνο 12 μέρες προετοιμασία, χρειαζόμαστε τον χρόνο μπροστά μας και θα είμαστε έτοιμοι όταν θα χρειαστεί».

Από την πλευρά του, ο Τζίμι Ντουρμάζ εξήγησε ότι οι «ερυθρόλευκοι» δεν θα πρέπει να μείνουν στο αποτέλεσμα, αλλά να συνεχίσουν να δουλεύουν για να είναι έτοιμοι στις επίσημες υποχρεώσεις τους.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

- Ο Ολυμπιακός έδωσε ένα δύσκολο παιχνίδι, απέναντι σε μία σαφώς πιο έτοιμη ομάδα από εκείνον, σε αυτό το στάδιο της προετοιμασίας. Ποιες είναι οι σκέψεις σου μετά το αποτέλεσμα;

«Δεν κοιτάζουμε το αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή. Είμαστε πολύ νωρίς στην προετοιμασία μας. Είναι δύσκολο να πούμε με ασφάλεια ότι κάναμε καλό ή κακό παιχνίδι. Προπονούμαστε πολύ σκληρά και νομίζω ότι κάναμε καλή δουλειά. Η Φενέρ παίζει την επόμενη εβδομάδα για το Champions League, για τα προκριματικά και είναι πολύ, πολύ πιο έτοιμοι από εμάς. Αλλά νομίζω ότι κάναμε ένα καλό παιχνίδι».

- Οι πολλές αλλαγές κατά τη διάρκεια του ματς, στην ανάπαυλα και στο δεύτερο μέρος, επηρεάζουν τη «χημεία» της ομάδας σε αυτό το στάδιο της προετοιμασίας;

«Σίγουρα. Ξέραμε πριν το παιχνίδι ότι θα κάνουμε ξανά πολλές αλλαγές, αλλά είναι πάντα έτσι σε αυτό το στάδιο της προετοιμασίας. Κάνουμε πολλές αλλαγές στα παιχνίδια. Είναι έτσι γιατί όλοι πρέπει να παίξουν, για να βρουν τον ρυθμό του παιχνιδιού».