Βαθμολογία

«Ο Άρης του χρόνου στη Σούπερ Λίγκα»

Ο υποψήφιος επενδυτής του Άρη, Νίκος Αρβανιτίδης με την αγωνία να κορυφώνεται αναφορικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς των «κίτρινων» υποσχέθηκε ότι η ομάδα θα παίξει του χρόνου στη Σούπερ Λίγκα. Αναλυτικά τα όσα είπε σε συνέντευξή του στη Nova:

- Από την πρώτη στιγμή που ήρθε στο προσκήνιο η πρόταση για ανάληψη της διοίκησης του ποδοσφαιρικού τμήματος του Άρη από εσάς, φαντάζομαι να αντιλαμβάνεστε πως κάποιοι αντιμετώπισαν με επιφύλαξη την προοπτική αυτή, ένα χρόνο μετά την απεμπλοκή την οικογένειας Αρβανιτίδη από το ποδόσφαιρο και τη Βέροια...

«Θέλω να ξεκαθαρίσω εξ αρχής ότι η επιθυμία ενασχόλησης με τα διοικητικά του ποδοσφαιρικού Άρη, αφορά προσωπικά εμένα, τον Νίκο Αρβανιτίδη, και όχι την οικογένειά μου. Αντιλαμβάνομαι ότι πολλοί, συχνά με σκοπό να διαβάλλουν την πρόταση μας, προτάσσουν το όνομα του πατέρα μου, ως του προσώπου που επιθυμεί να αναλάβει τον Άρη. Αυτό είναι ψευδές. Δεν πρόκειται να κάνω τη χάρη σε κανέναν να... αλλάξω επώνυμο, ούτε να αρνηθώ την οικογένειά μου. Όμως επιτέλους είναι καιρός να σταματήσουν να πιπιλίζουν αυτή την καραμέλα. Τους προκαλώ όλους όσους έχουν ενστάσεις να έρθουν τη Δευτέρα στη γενική συνέλευση για να γνωρίσουν εμένα και τους συνεργάτες μου και να ακούσουν τις προγραμματικές μας θέσεις, ώστε να σχηματίσουν άποψη και να μας κρίνουν».

- Φαντάζομαι ότι αντιλαμβάνεστε πως η πολυετής ενασχόληση του πατέρα σας με το ποδόσφαιρο, είναι που μοιραία προκαλεί συνειρμούς ενόψει της εμπλοκής σας στον Άρη...

«Το αντιλαμβάνομαι και ίσως να αποτελεί ευθύνη δική μου και των συνεργατών μου, που όλο το προηγούμενο διάστημα δεν φροντίσαμε να κάνουμε διακριτούς τους ρόλους μας και να καταστήσουμε σαφές το πλάνο μας. Πιστέψτε με όμως, ο χρόνος που είχαμε μπροστά μας, ώστε να καταρτίσουμε το οργανόγραμμά μας, προκειμένου από το πρωί της Τρίτης να είμαστε σε θέση να μπούμε στα γραφεία και να διοικήσουμε τον Άρη, ήταν εξαιρετικά περιορισμένος. Είναι πολλά τα ανοικτά μέτωπα, τόσο σε ζητήματα οργανωτικά και διοικητικά, όσο και στο αγωνιστικό, τα οποία μας απορρόφησαν και δεν μας άφησαν να ασχοληθούμε με την εικόνα μας προς τα έξω. Είναι βασικό πάντως πως, πλέον, είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε στον κόσμο του Άρη μια ολοκληρωμένη και βιώσιμη προοπτική, που θα επαναφέρει άμεσα την ομάδα στη Superleague».

- Πως προκύπτει το ενδιαφέρον του Νίκου Αρβανιτίδη για τον ποδοσφαιρικό Άρη;

«Επιτρέψτε μου εδώ να τονίσω ότι η πρόταση για την ανάληψη της διοίκησης του Άρη δεν με αφορά προσωπικά, αλλά αποτελεί μια συλλογική προσπάθεια τεσσάρων ανθρώπων, με κοινή ιδεολογία και αγάπη για τον Άρη, που μας ενώνει η ανησυχία μας για το παρόν και το μέλλον της ομάδας. Θεωρώ πως είναι άδικο για τους συνεργάτες μου να ταυτίζεται το εγχείρημα με το όνομά μου. Είμαι βέβαιος πως τη Δευτέρα που θα παρουσιάσουμε το οργανόγραμμά μας, θα αντιληφθεί ο κόσμος ότι δεν υπάρχει μόνο ο Νίκος Αρβανιτίδης, αλλά και τρία ακόμη πρόσωπα από την ευρύτερη οικογένεια του Άρη, επιτυχημένα στον επαγγελματικό τους στίβο και στο επιχειρείν, τα οποία έχουν συνδράμει ώστε να καταρτίσουμε το πλάνο διοίκησης και θα συνεισφέρουν οικονομικά στην υλοποίησή του. Πρόκειται για τους Μπάμπη Τσοχαταρίδη, Δημήτρη Νάτση και Δημήτρη Ανθουλάκη».

- Εσείς πως πήρατε την απόφαση να εμπλακείτε στα διοικητικά του Άρη;

«Πριν μερικούς μήνες, όταν προέκυψε το ζήτημα αντικατάστασης του κ. Γαλανού και λίγο προτού αναλάβει την ομάδα και πάλι ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης, με πλησίασαν φίλοι μου, με τους οποίους μας συνδέει η οπαδική αγάπη για τον Άρη και μου ζήτησαν να μπω μπροστά, ώστε να προκύψει μια διοικητική πρόταση για την ομάδα, που θα εγγυούνταν την άνοδό της στη Football League. Αφουγκράστηκα την ανησυχία τους για το παρόν και το μέλλον της ομάδας, όμως γρήγορα διαπιστώσαμε με λύπη ότι δεν είχαμε μπροστά μας τον απαιτούμενο χρόνο για να οργανώσουμε την κίνησή μας. Ποτέ προσωπικά δεν θα έκανα κάτι βεβιασμένο, το οποίο θα μπορούσε να βάλει σε περιπέτειες τον Άρη, παρότι κάποιοι τον αντιμετώπισαν φέτος σαν παιχνίδι τους και κατάφεραν, γιατί περί κατορθώματος πρόκειται, να τον βγάλουν δεύτερο στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής!».

- Τι περιλαμβάνει η πρόταση που θα παρουσιάσετε τη Δευτέρα στη γενική συνέλευση του Α.Σ. Άρη;

«Πρόκειται για ένα οργανόγραμμα που βασίζεται σε δύο κεντρικούς πυλώνες, τον διοικητικό και τον αγωνιστικό. Ως ομάδα συνεργατών έχουμε εξασφαλίσει το μπάτζετ της φετινής χρονιάς και έχουμε κάνει προγραμματισμό και για τις απαιτήσεις που θα συναντήσουμε κατά την πρώτη μας χρονιά στο πρωτάθλημα της Superleague. Γιατί ο δικός μας Άρης, τη σεζόν 2016-17, θα αγωνίζεται στη Superleague, εκεί που είναι η φυσική του θέση! Παράλληλα, έχουμε σχεδιάσει όλες εκείνες τις διοικητικές δομές που θα πρέπει να αποκτήσει ο Άρης, ώστε να αρχίσει από την Τρίτη κιόλας να λειτουργεί στα πρότυπα ομάδας πρώτης εθνικής. Έχουμε πλάνο και για το λογιστήριο και για το τμήμα μάρκετινγκ, που θα στελεχωθούν από τεχνοκράτες, καθώς και για μια σειρά άλλων δράσεων που αφορούν τις εγκαταστάσεις, τις υποδομές και την ευρύτερη οργάνωση του ποδοσφαιρικού Άρη. Σε ότι αφορά τον δεύτερο πυλώνα έχουμε τη χαρά να συνεργαζόμαστε με ένα πρόσωπο που γνωρίζει το ποδόσφαιρο και τον Άρη, τον Αλέκο Κατσιαούνη, ο οποίος παράλληλα έχει και την πρόσφατη εμπειρία ενασχόλησης με τα κοινά της ομάδας, που τον βοήθησε να αντιληφθεί πράγματα και καταστάσεις, τα οποία μοιράστηκε μαζί μας. Θα είναι ο υπεύθυνος αγωνιστικού της ομάδας και θα συνεργαστεί πολυεπίπεδα μαζί μας και φυσικά με τον προπονητή. Έχουμε καταλήξει στο πρόσωπο αυτό και θα ανακοινώσουμε το όνομά του στη γενική συνέλευση της Δευτέρας. Επίσης, έχει γίνει η απαιτούμενη προεργασία και για τη στελέχωση της ομάδας με ποδοσφαιριστές ικανούς να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του πρωταθλητισμού στη δεύτερη εθνική κατηγορία».