Βαθμολογία

Σέντρα στις 20 Σεπτεμβρίου στη Football League

Με 20 ομάδες ετοιμάζουν τη Football League της σεζόν 2015-16 στη διοργανώτρια και μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του a-sports.gr, έχουν ήδη καταρτίσει την ραχοκοκαλιά της προκήρυξης του νέου πρωταθλήματος.

Μάλιστα, ο προγραμματισμός, εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά είναι η πρεμιέρα να δοθεί στις 20 Σεπτεμβρίου, ώστε να υπάρχει ικανός χρόνος για να ολοκληρωθεί το μεγάλο πρωτάθλημα με τη συμμετοχή 20 ομάδων (επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά ότι είναι δεδομένο ότι τα όποια κενά προκύψουν θα καλυφθούν από τους περσινούς δευτεραθλητές της Γ’ Εθνικής), ενώ μετά την κανονική περίοδο θα υπάρχουν και μπαράζ με τη μορφή των πλέι οφ.

Παράλληλα, η μεγαλύτερη ίσως είδηση είναι ότι στην Ένωση Β’ Εθνικής προβλέπουν για πρώτη φορά στα χρονικά να υπάρχει «πέναλτι» για τις ομάδες που τυχόν θα δηλώσουν αδυναμία να συνεχίσουν μεσούσης της περιόδου.

Για αυτές τις ΠΑΕ λοιπόν, το σχέδιο είναι να τιμωρούνται με παρακράτηση του 50% της αποζημίωσης τους από όσα θα έπρεπε να λάβουν από τα χορηγικά προγράμματα (ΟΠΑΠ και ΟΤΕ TV).

Μια αδιαμφισβήτητα κίνηση σε απόλυτα ορθή κατεύθυνση ώστε να λειτουργεί αποτρεπτικά σε φαινόμενα πρόωρων αποχωρήσεων, που πληγώνουν τον ανταγωνισμό του πρωταθλήματος και προκαλούν αλλοιώσεις, με τελευταίο παράδειγμα το άδοξο φινάλε του Πιερικού στα πλέι άουτ, που ταυτόχρονα αποδείχθηκε ότι καταδίκασε άδικα με απευθείας υποβιβασμό από την κανονική περίοδο τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Μια πρώτη συζήτηση για όλα θα γίνει στο Δ.Σ. της διοργανώτριας την Τρίτη (21/7).

Πηγή: a-sports.gr