Βαθμολογία

Στο χέρι του Ατρόμητου η πρόκριση

Η κλήρωση του γ' προκριματικού γύρου του Γιουρόπα Λιγκ πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (17/7) στη Νιόν της Ελβετίας και το ελληνικό ενδιαφέρον ήταν διπλό.

Τόσο ο Ατρόμητος όσο και ο ΠΑΟΚ έμαθαν τους υποψήφιους αντιπάλους τους, αν και βέβαια οι Θεσσαλονικείς καλούνται αρχικά να σοβαρευτούν και να ξεπεράσουν εντέλει το εμπόδιο της κροατικής Λοκομοτίβα στη ρεβάνς της προσεχούς Πέμπτης (23/7) στην Τούμπα.

Σε ό,τι αφορά τους Περιστεριώτες, λοιπόν, το πιθανότερο είναι ότι θα βρουν στο δρόμο τους την ΑΪΚ Στοκχόλμης, που στο πρώτο ματς του β' προκριματικού γύρου κέρδισε εντός έδρας με 2-0 την αρμενική Σιράκ και έχει τον πρώτο λόγο για να πάρει το «εισιτήριο» για τον επόμενο γύρο.

Οι Σουηδοί σαφώς και αποτελούν έναν πολύ υπολογίσιμο αντίπαλο, ωστόσο δεν τρομάζουν κιόλας τους «κυανόλευκους», που θα έχουν τη ρεβάνς στην έδρα τους στις 6 Αυγούστου, ενώ το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στις 30 Ιουλίου στη Στοκχόλμη.

Από την πλευρά του, ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει, πάντα βέβαια με την προϋπόθεση να αποκλείσει τη Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ, είτε τη σλοβακική Σπάρτακ Τρνάβα είτε τη Λίνφιλντ από τη Βόρεια Ιρλανδία, οπότε γίνεται σαφές πως είναι στο χέρι του να πάρει την πρόκριση για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι Σλοβάκοι κέρδισαν εντός έδρας στο πρώτο ματς με 2-1 κι έχουν μικρό προβάδισμα πρόκρισης, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι «ασπρόμαυροι» είχαν αποκλείσει τη Σπάρτακ Τρνάβα στα προκριματικά του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ της σεζόν 1997-98 με δύο νίκες, 5-3 στην Τούμπα και 1-0 στην έδρα των αντιπάλων τους.