Βαθμολογία

«Στη Β' Εθνική οι δευτεραθλητές της Γ' Εθνικής»

Την πρόθεση της ΕΠΟ να ανεβούν στη Β' Εθνική της νέας σεζόν και οι περσινοί δευτεραθλητές των ομίλων της Γ' Εθνικής γνωστοποίησε την Πέμπτη (16/7) ο Γιώργος Γκιρτζίκης.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, λοιπόν, με ραδιοφωνικές του δηλώσεις την Πέμπτη (16/7) επιβεβαίωσε για την παρουσία τόσο του Άρη στη δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία όσο και των Παναργειακού, Κηφισιάς και Α.Ε. Καραϊσκάκης, εφόσον φυσικά οι τρεις τελευταίες ομάδες αποφασίσουν να παίξουν στη Β' Εθνική.

«Τα έχω πει πάρα πολλές φορές και δυστυχώς κάποια πράγματα διαστρεβλώνονται πολλά στην πορεία. Ο κανονισμός είναι ξεκάθαρος και θα τον ακολουθήσουμε. Δυστυχώς υπάρχουν εκκρεμότητες που πρέπει να καταλήξουν κάπου. Με το καλό πρέπει να τελειώσει η επικύρωση στη Σούπερ Λιγκ, να δούμε στη Φούτμπολ Λιγκ πόσες ομάδες θα δηλώσουν συμμετοχή και έχουμε πάρει μια απόφαση πως το πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας θα γίνει με 20 ομάδες. Στη συνέχεια, ερχόμαστε στους δευτεραθλητές της Γ’ κατηγορίας που από τα γραφόμενα φαίνεται πως ενδιαφέρονται για την άνοδο. Όταν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο από κατηγορία σε κατηγορία, μπορούν να προσφύγουν στα δικαιοδοτικά όργανα και θα δούμε πού θα μας οδηγήσουν. Θέλουμε να έρθουν ομάδες στο πρωτάθλημα και να είναι ισχυρές. Δεν είμαστε εχθροί και θέλουμε ένα ποδόσφαιρο δυνατό και ανθρώπους που θα ενισχύσουν το άθλημα. Το ποδόσφαιρο είναι ένα προϊόν, πρέπει να το προστατεύουμε και στη δεξαμενή από όπου πίνουμε νερό δεν πρέπει να ρίχνουμε δηλητήριο. Πρέπει όλοι μαζί να προστατεύουμε το άθλημα που αγαπάμε πάση θυσία. Υπηρετώ το ποδόσφαιρο πάρα πολλά χρόνια, το έζησα και το αγαπώ.

Αν κάποιες ομάδες δεν θέλουν να πάρουν μέρος, θα το πούνε από μόνες τους και θα μας διευκολύνουν. Αλλιώς θα γίνουν μπαράζ μετά από απόφαση της εφέσεων. Θα ακολουθηθεί ο νόμος και δεν έχουμε καμία σκοπιμότητα. Θα χαρούμε να έρθουν άνθρωποι με λεφτά στο ποδόσφαιρο και ισχυρές ομάδες. Για όλα τα θέματα εμείς έχουμε καλή θέληση», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΠΟ στον Arena FM.

Από εκεί και πέρα, είπε:

-Για το πότε θα γίνουν τα πιθανά μπαράζ: «Θα γίνουν όποτε θα έχουμε τελεσίδικες αποφάσεις».

-Για το αν ισχύει η αλλαγή του ΚΑΠ για την επόμενη χρονιά: «Αναδρομικά δεν ισχύει τίποτα και ποτέ. Θα ισχύσει για την επόμενη χρονιά η αλλαγή του ΚΑΠ. Έχω βάλει πολλές φορές τα πράγματα στη θέση τους και πολλοί παραπληροφόρησαν τον φίλαθλο εν γνώσει τους».