Βαθμολογία

Νομπόα: «Σκέφτομαι μόνο τον ΠΑΟΚ»

Ορεξάτος και έτοιμος να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ να κατακτήσει τίτλους εμφανίστηκε ο Κριστιάν Νομπόα. Ο μέσος από τον Ισημερινό μίλησε στους δημοσιογράφους κατά την τελευταία μέρα της προετοιμασίας στην Ολλανδία για τα νέα δεδομένα στον ΠΑΟΚ, αλλά και την επιθυμία του να μείνει στην ομάδα. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νομπόα:

Είχες μόλις 15 μέρες διακοπές. Σου έφτασαν; Πότε θα είσαι έτοιμος 100%;

«Πάντα χρειάζεσαι παραπάνω διακοπές. Είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψα στις προπονήσεις του ΠΑΟΚ. Είναι δύσκολο να πω το πότε θα είμαι 100% έτοιμος, προπονούμαι σκληρά, αλλά έχω κάνει ελάχιστες προπονήσεις και όσο το δυνατόν γρηγορότερα θα προσπαθήσω να φτάσω στην φόρμα μου».

Θεωρείς ότι φέτος θα είσαι καλύτερος;

«Όταν είσαι καινούργιος σε μία ομάδα χρειάζεσαι χρόνο για να προσαρμοστείς, ελπίζω όταν ξεκινήσει η σεζόν να είμαι πανέτοιμος, αφού θα έχω κάνει κανονικά προετοιμασία. Προς το παρόν, πρέπει να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα που ζητάει ο προπονητής».

Υπήρξαν δηλώσεις του εκπροσώπου σου ότι έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου μία ενδεχόμενη αποχώρησή σου από τον ΠΑΟΚ…

«Δεν γνωρίζω τι είπε και δεν με ενδιαφέρει. Είμαι παίκτης του ΠΑΟΚ, αυτό που με ενδιαφέρει είναι ο ΠΑΟΚ, αυτό που σκέφτομαι είναι μόνο ο ΠΑΟΚ».

Έχεις ξαναδουλέψει με τρεις διαφορετικούς προπονητές μέσα σε μόλις έξι μήνες;

«Είναι η πρώτη φορά, είναι πολύ δύσκολο, αλλά πρέπει να ξεχάσουμε την περσινή σεζόν και να προσπαθήσουμε να κάνουμε μία νέα αρχή από το μηδέν».

Η προσαρμογή σου ήταν άμεση και μάλιστα είσαι πολύ ορέξατος. Σε βοήθησε το τεχνικό τιμ να έχεις τόσο καλή ψυχολογία;

«Όλοι οι παίκτες είμαστε το ίδιο στην ομάδα, κανείς δεν είναι παραπάνω από τον άλλον, όλοι χρειάζονται τακτικές οδηγίες, δεν κάνει κάτι παραπάνω το τεχνικό τιμ για μένα».

Γιατί πέρυσι δεν απέδωσες τα αναμενόμενα;

«Όταν ήρθα αγωνιζόμουν στην θέση μου και έκανα ένα καλό ξεκίνημα, μετά ο νέος προπονητής τον Μάρτιο μου ζήτησε να κάνω πράγματα που δεν είχα κάνει ποτέ στην καριέρα μου και το μυαλό δεν ήταν καθαρό για να παίξω όπως μπορώ».

Ποιες είναι οι διαφορές της ομάδας από πέρυσι;

«Είμαι μόνο πέντε μέρες στις προπονήσεις. Μέχρι τώρα μόνο τρέχω δεν έχω κάνει τακτική. Ο προπονητής θα αποφασίσει το πότε θα είμαι έτοιμος. Βλέπω μία νέα τακτική που προσπαθεί να μας περάσει. Επίσης, διαπιστώνω ότι οι παίκτες έχουν μεγαλύτερη διάθεση στις προπονήσεις».

Εάν ο στόχος φέτος είναι να κάνετε μία οργανωμένη ομάδα με προοπτικές για το μέλλον, σε καλύπτει;

«Δεν ξέρω τι στόχοι έχουν τεθεί. Εγώ όταν αρχίζει μία σεζόν θέλω να τα κερδίζω όλα, δεν μπορώ να σκέφτομαι μόνο το μέλλον, χωρίς να έχω την φιλοδοξία να κερδίσω έναν τίτλο στην νέα σεζόν».

Τι μήνυμα θέλεις να στείλεις στον κόσμο του ΠΑΟΚ;

«Μπορώ να μιλήσω ως οπαδός της ομάδας που είμαι στην πατρίδα μου στο Εκουαδόρ. Δεν με νοιάζει εάν χάνει ή κερδίζει, όταν χάνει η υποστήριξή μου είναι ακόμα μεγαλύτερη, γιατί όταν ο παίκτης βλέπει γεμάτο το γήπεδο με οπαδούς της ομάδας του, νιώθει ότι παίζει με συμπαίκτες παραπάνω. Ελπίζω, λοιπόν, να είναι η Τούμπα γεμάτη στην νέα σεζόν».