Βαθμολογία

Προκήρυξε 24ωρη απεργία η ΑΔΕΔΥ

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της Ελλάδας για τα μέτρα, που πρέπει να ψηφιστούν για να ενεργοποιηθεί η συμφωνία, που επετεύχθη στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης μεταξύ της κυβέρνησης και των εταίρων.

Μετά την ΠΟΕ-ΟΤΑ, αλλά και τους Φαρμακοποιούς, κινητοποιήσεις αποφάσισε και η ΑΔΕΔΥ, που προκήρυξε απεργία για την Τετάρτη (15/7), την ημέρα δηλαδή που θα κληθεί το ελληνικό Κοινοβούλιο να εγκρίνει τη συμφωνία.

Η ΑΔΕΔΥ ξεκαθάρισε την αντίθεσή της για την υπογραφή του νέου μνημονίου και καλεί του εργαζόμενους στον Δημόσιο Τομέα να προχωρήσουν την Τρίτη (14/7) γενικές συνελεύσεις και καταλήψεις. Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ: «Αγωνιζόμαστε για:

- Να μην ψηφιστεί το νέο αντιλαϊκό μνημόνιο.

- Ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών.

- Αθέτηση αποπληρωμής και μονομερή διαγραφή του χρέους.

Συνεχίζουμε τους αγώνες μας, καθημερινά στους δρόμους και στις πλατείες.

Προκηρύσσουμε 24ωρη απεργία την ημέρα ψήφισης της αντιλαϊκής συμφωνίας με απεργιακά συλλαλητήρια στην Αθήνα καθώς και στις έδρες των Νομαρχιακών Τμημάτων της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Καλούμε τις Ομοσπονδίες και τα σωματεία να πραγματοποιήσουν Γενικές Συνελεύσεις, καταλήψεις, συγκεντρώσεις στους χώρους εργασίας αύριο, Τρίτη 14 Ιουλίου 2015.

Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη Ομοσπονδιών και Σωματείων προτρέπουν την Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. να αποφασίσει, τις αμέσως επόμενες μέρες, τη συνέχιση και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο μαζί με τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους νέους βροντοφωνάζουμε:

ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ

ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ».