Βαθμολογία

Στίβος ΑΕΛ: Τέλος της χρονιάς με επιτυχίες και στα Πανελλήνια

Ολοκληρώθηκαν τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Στίβου με την ΑΕΛ να έχει συνολικά μία πολύ καλή παρουσία και την φετινή χρονιά.
Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια η ΑΕΛ συμμετείχε με τόσους πολλούς αθλητές, ενώ κάποιες μικροατυχίες της στέρησαν μεγαλύτερο αριθμό μεταλλίων.

Χρονικά πρώτα είχαμε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων (1998-99) στα Τρίκαλα και την ΑΕΛ να συμμετέχει με τους Χρήστο Μαγριπή, Δήμητρα Λάκη και Ασκληπιό Χρυσοβαλάντη. Ο Χρήστος Μαγριπής κάνοντας πολύ καλή εμφάνιση με ατομικά ρεκόρ και στα δύο αγωνίσματα, τερμάτισε τελικά 5ος στα 200μ. με χρόνο 23,02' και 7ος στα 400μ. με χρόνο 50,75'.

Τη σκυτάλη πήρε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων (1996-97) στις Σέρρες. Εκεί η αποστολή της ΑΕΛ βρήκε και έναν «παλιό» της γνώριμο. Ο Σάκης Αναστασιάδης βρέθηκε με την αποστολή της ΑΕΛ στο γήπεδο και ευχήθηκε καλή επιτυχία στους αθλητές της.

Η ΑΕΛ συμμετείχε με τον Δεκαθλητή της Νικόλαο Μασούρα και τον σπρίντερ Χρήστο Μαγριπή. Ο Νικόλαος Μασούρας μετά από μία πολύ καλή πρώτη ημέρα και συνολικά 8 ατομικές επιδόσεις και φυσικά νέο ατομικό ρεκόρ στο σύνολο, κατέκτησε τελικά το ασημένιο μετάλλιο με 5617 βαθμούς, αποδεικνύοντας για ακόμα μία φορα ότι παραμένει σε υψηλό επίπεδο και αξίζει επιτέλους να προσεχθεί και να υποστηριχτεί από τους φορείς της πόλης.

Ο νεαρός Χρήστος Μαγριπής συμμετείχε μόνο στη κούρσα των 200μ. εκεί όπου κάνοντας μία πολύ καλή εμφάνιση και νέο ατομικό ρεκόρ, συμμετείχε τον τελικό του αγωνίσματος όπου στάθηκε άτυχος και τερμάτισε τελικά 4ος με χρόνο 22,54' (22,53' είχε ο 3ος που ήτανε σε άλλη σειρά). Παρά την ατυχία της μη κατάκτησης ενός μεταλλίου, ο νεαρός αθλητής είδε τον εθνικό προπονητή να αναγνωρίζει την προσπάθειά του και να το καλεί στην εθνική ομάδα Παίδων για τη συμμετοχή του στην ημερίδα Ελλάς-Κύπρος.

Στο τελευταίο στη σειρά Πανελλήνιο πρωτάθλημα, αυτό των Παμπαίδων-Πανκορασίδων (2000-01) που διεξήχθη στα Γιαννιτσά, η ΑΕΛ συμμετείχε με τους Δήμητρα Λάκη, Ασκληπιό Χρυσοβαλάντη, Κώστα Τσιάκαλο, Νίκο Δημόπουλο και Βασίλη Κουτσούκη.

Η Δήμητρα Λάκη στο Πένταθλο βρέθηκε σε κακή μέρα και δεν μπόρεσε να πιάσει τις επιδόσεις της, με αποτέλεσμα τελικά να κατακτήσει την 5η θέση με 3228 βαθμούς.

Ο Ασκληπιός Χυσοβαλάντης αν και τραυματίας συμμετείχε στα 300μ. και με υπερπροσπάθεια τερμάτισε τελικά 7ος με χρόνο 39,71'. Τέλος η ομάδα της σκυταλοδρομίας 4χ300μ. με τους Δημόπουλο, Τσάκαλο, Κουτσούκη και Ασκληπιό, τερμάτισε στην 6η θέση με χρόνο 2,40,73'.

Το Δ.Σ. της ΑΕΛ συγχαίρει όλους τους αθλητές που συμμετείχαν στα Πανελλήνια και στα Διασυλλογικά πρωταθλήματα για το 2015 όπως και τους προπονητές αυτών Χρήστο Γκόλτσιο και Γιάννη Ακριβούλη και τους εύχεται καλό καλοκαίρι, ανανεώνοντας το ραντεβού για τη νέα χρονιά στα τέλη Αυγούστου.