Βαθμολογία

Άνοιξε τα χαρτιά της η Ενωτική κίνηση για την ΑΕΛ

Τα μέλη, το πρόγραμμα και τους στόχους της ενόψει των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην Ερασιτεχνική ΑΕΛ παρουσίασε σήμερα η Ενωτική Κίνηση για την ΑΕΛ, σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του ICBS.

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε εκ μέρους της κίνησης ο εκ των υποψηφίων, Λάμπρος Ιωακείμ, ο οποίος αφού ευχαρίστησε το ICBS και ιδιαιτέρως τον κο Γιάννη Καντώνια για την παραχώρηση του χώρου, έδωσε το στίγμα της Ενωτικής Κίνησης για την ΑΕΛ σε μια σύντομη εισαγωγή:

«Η Ενωτική Κίνηση για την ΑΕΛ είναι μια πρωτοβουλία μελών του Σωματείου και φίλων της ομάδας που έχει στόχο να ενεργοποιήσει και να συσπειρώσει όλες τις ΑΕΛικές δυνάμεις.

Βασικό κίνητρο για αυτή την πρωτοβουλία που πήραμε είναι η αίσθηση που έχουμε όλοι μας, ότι τα τελευταία χρόνια η ΑΕΛ έχει αρχίσει να χάνει την ταυτότητά της και ως εκ τούτου υπάρχει η ανάγκη να επαναπροσδιοριστεί η φιλοσοφία λειτουργίας του Σωματείου, αλλά και ο ρόλος του στην αθλητική κοινωνία της Λάρισας και φυσικά ο ρόλος του σε σχέση με την ΠΑΕ και την ανδρική ομάδα ποδοσφαίρου που θα πρέπει να αποτελεί βασικό εκφραστή της ιδέας της ΑΕΛ.

Αποφασίσαμε να ονομάσουμε αυτή την πρωτοβουλία Ενωτική Κίνηση για την ΑΕΛ, γιατί πραγματικά πιστεύουμε ότι η συνένωση και η συνεννόηση όλων των μελών του Σωματείου και φίλων της ομάδας μπορεί να μεγαλώσει το μέγεθος της ΑΕΛ και να δώσει ουσιαστική υπόσταση στο ίδιο το Σωματείο.

Κάναμε ένα κάλεσμα χωρίς αποκλεισμούς και διαχωριστικές γραμμές και η απόδειξη είναι οι άνθρωποι που κάθονται δίπλα μου σε αυτό το πάνελ. Άνθρωποι που προέρχονται από όλους τους χώρους της οικογένειας της ΑΕΛ, με διαφορετική δράση και αν θέλετε διαφορετικό τρόπο έκφρασης της αγάπης προς την ΑΕΛ, αλλά με ένα κοινό στόχο».

Στη συνέχεια παρουσίασε τα υπόλοιπα 10 μέλη της κίνησης (σύνολο 11) κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην Άννα Γάτσιου, κόρη του αείμνηστου Βασίλη Γάτσιου, επί σειρά ετών διοικητικού παράγοντα την ΑΕΛ κυρίως τη δεκαετία του ’80, αλλά και στον Τάσο Σουφλιά: «Ο κύριος Σουφλιάς υπήρξε μέλος της διοίκησης της ΑΕΛ και άμεσος συνεργάτης του αείμνηστου οραματιστή προέδρου Αντώνη Καντώνια. Επίσης, κάτι που λίγοι γνωρίζουν, είναι ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε την καθιέρωση του αλόγου στο έμβλημα της ομάδας».

Ακολούθησαν οι συστάσεις και μια σύντομη τοποθέτηση από όλα τα υποψήφια μέλη: Σάκης Βράκας, Άννα Γάτσιου, Γιώργος Ζαχαρής, Λάμπρος Ιωακείμ, Σιδέρης Μαρούδας, Γιάννης Μπιώτης, Ζήσης Παπακωνσταντίνου, Τάσος Σουφλιάς, Μαρία Τσακνάκη. Κοινός παρανομαστής όλων «η ανάγκη ανάκτησης της ταυτότητας και της αξιοπιστίας του Σωματείου, ο επαναπροσδιορισμός των αρχών και της φιλοσοφίας του, η ευρύτερη συμμετοχή του κόσμου μέσα από τη συλλογικότητα και τη διαφάνεια και η αναβάθμιση των υποδομών», σημειώνοντας ότι «η αλλαγή που θα φέρει η Ενωτική Κίνηση για την ΑΕΛ θα είναι πραγματική και όχι στα λόγια».

Οι επίσης υποψήφιοι-μέλη της Κίνησης, Χρήστος Γενιτσεφτσής και Αντώνης Τσαγκάλης δεν κατέστη δυνατό να είναι παρόντες, εξαιτίας ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Εν συνεχεία έγινε η παρουσία του προγράμματος της Ενωτικής Κίνησης για την ΑΕΛ με αναφορά στα βασικότερα σημεία:

1.Λειτουργική ανασυγκρότηση του Σωματείου

2.Διαφανής λειτουργία του Σωματείου

3.Ανάπτυξη σχέσεων εμπιστοσύνης με όλους

4.Ανάπτυξη νέων προϊόντων και συνεργασιών

Ιδιαίτερη αναφορά υπήρξε, επίσης, στην ανάγκη να αποκτήσει το σωματείο ιδιόκτητες γηπεδικές εγκαταστάσεις για όλα τα τμήματα του ποδοσφαίρου, ενώ έγινε αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος για κάθε τμήμα ξεχωριστά.

Η συνέντευξη Τύπου έκλεισε με ερωτήσεις από πλευράς των δημοσιογράφων. Τα κύρια σημεία:

*Για τη φημολογία ότι υπάρχει σύνδεση της Ενωτικής Κίνησης για την ΑΕΛ με τον πρώην πρόεδρο και μεγαλομέτοχο, Κώστα Πηλαδάκη:

«Είναι αλήθεια ότι εύκολα κάποιοι βάζουν ταμπέλες προκειμένου να χαρακτηρίσουν κάποιους όταν δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις προτάσεις τους ή για να κρύψουν τη δική τους ένδεια. Λόγω ηλικίας, όλοι μας, είχαμε το προνόμιο να είμαστε ΑΕΛ και πριν και μετά τον Καντώνια, και πριν και μετά τον Πηλαδάκη, και πριν και μετά τον Πλεξίδα. Είναι υποτιμητικό να υπονοείται κάτι τέτοιο για οποιονδήποτε από τους ανθρώπους της Κίνησης»

*Για το νέο ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, Αλέξη Κούγια και για το αν προτίθεται η Ενωτική Κίνηση για την ΑΕΛ ως ενδεχόμενη νέα διοίκηση του Σωματείου, να συνεργαστεί μαζί του:

«Το ΔΣ του Σωματείου οφείλει να συνεργάζεται, να βοηθάει την εκάστοτε ΠΑΕ, αλλά και να την ελέγχει και να διεκδικεί θεσμικά αυτά που δικαιωματικά της ανήκουν. Σε αυτό δεν θα κάνουμε εκπτώσεις».

*Για το AEL FC ARENA

«Το σωματείο οφείλει να εδραιώσει μια ισότιμη σχέση συνεργασίας με την ΓΗΠΕΔΟ ΛΑΡΙΣΑΣ Α.Ε. και το  AEL FC ARENA, για επέκταση της συνεργασίας και σε άλλους τομείς πλην της διάθεσης του γηπέδου στην γυναικεία ομάδα του Σωματείου. Θα διεκδικήσουμε ό,τι μας αναλογεί σαν Σωματείο, χωρίς παρενθέσεις. Είμαστε κάθετοι σε αυτό».

*Για τα οικονομικά του Σωματείου:

«Ζητήσαμε να μας δοθούν αναλυτικά από το σημερινό ΔΣ της Ερασιτεχνικής ώστε να κάνουμε έναν λογιστικό έλεγχο, ωστόσο υπήρξε άρνηση».

*Για τις εκλογές:

«Ζητήσαμε από τον πρόεδρο του Σωματείου, κ. Νίκο Κυριακού για τις αυριανές εκλογές, να υπάρχει δικαστικός αντιπρόσωπος, ώστε να διασφαλιστεί στο έπακρο το αδιάβλητο της όλης εκλογικής διαδικασίας».

Τα μέλη της Ενωτικής Κίνησης για την ΑΕΛ