Βαθμολογία

«Να φτιάξουμε μία ομάδα η οποία θα πνίγει τον αντίπαλο»

Το νέο αφεντικό της ΠΑΕ ΑΕΛ ο Αλέξης Κούγιας δεν μετανιώνει για τα χρήματα που έχει «πετάξει» στο ποδόσφαιρο, μιλάει για την πρωταγωνίστρια ΑΕΛ στο sdna.gr και επίσης κάνει αναφορά στους στόχους της νέας προσπάθειας στη Λάρισα! Αναλυτικά η συνέντευξη του Αλέξη Κούγια:

 «Πάντα υπήρχε στο μυαλό μου η ΑΕΛ, από την εποχή ακόμα που αγωνιζόταν ο Γιάννης Ματζουράκης (σ.σ. 1973-78). Με εντυπωσίαζε το γεμάτο γήπεδο που έβλεπα. Θυμάμαι μία ισοπαλία με τη Δόξα Δράμας που στέρησε την άνοδο από την ομάδα και δεν υπήρξε η παραμικρή αποδοκιμασία. Είχα την ευκαιρία να αναλάβω πρόεδρος κι επί εποχής Μπατατούδη, μου είχε προτείνει βγω μπροστά και να έχει αυτός τις μετοχές, αλλά δεν μου άρεσε αυτό το “μοντέλο”. Ποτέ δεν θα γινόμουν δοτός πρόεδρος. Τελικά έγινε τώρα, μετά από ένα μήνα που ήμουν σε καθημερινή επικοινωνία με τον Βαγγέλη Πλεξίδα».

Τι σκέψεις όμως έχει για την επόμενη μέρα στην ΑΕΛ; Που φτάνουν οι στόχοι του; «Τι να πούμε τώρα, όταν στοχεύουμε μόνο στην άνοδο; Να μιλήσουμε για το αυτονόητο; Η Λάρισα είναι μακράν η μεγαλύτερη επαρχιακή ομάδα στην Ελλάδα. Καμία άλλη δεν είναι σαν την ΑΕΛ, δεν έχει τους οπαδούς της. Την κουλτούρα που είχαν πάντοτε. Καμία! Το θεωρώ δεδομένο ότι το τέλος της επόμενης χρονιάς θα βρει την ομάδα να έχει κερδίσει την άνοδό της στη Σούπερ Λιγκ. Δεν υπάρχει κανένας άλλος δρόμος. Ούτε καν σαν σκέψη. Είναι αδιανόητο να μην είναι αυτή η ομάδα στην κορυφή. Για μία ομάδα σαν τη ΑΕΛ δεν μπορεί να υπάρχει ταβάνι».

Για το μίνι… σίριαλ μέχρι να αναλάβει τα ηνία της ΑΕΛ; «Ο κύριος λόγος που πιστεύω ότι καθυστερήσαμε τόσο πολύ είναι γιατί ο κ.Πλεξίδας είχε σοβαρούς ενδοιασμούς στο να δώσει την ομάδα. Τη συγκεκριμένη σκέψη βέβαια είχα καταλάβει εδώ και καιρό ότι την είχε. Απ' όταν τον είδα να μη βρίσκεται στο γήπεδο στο μεταξύ μας παιχνίδι στα πλέι οφ. Τότε κατάλαβα πως είχε... τελειώσει γι' αυτόν η ομάδα και μίλησαν με τον Περιφερειάρχη, τον Κώστα Αγοραστό για το πώς θα έβλεπε το ενδεχόμενο να αναλάβω την ομάδα. Εκείνο που μου είπε είναι ότι “θα σε λατρέψει ο κόσμος της ομάδας. Θα γίνεις ένας με τους οπαδούς”».

Για την ομάδα που προσδοκά να δει ο ίδιος την επόμενη σεζόν; «Θέλω να φτιάξουμε μία ομάδα η οποία θα πνίγει τον αντίπαλο. Μία ομάδα που θα είναι “πολεμικό έργο”! Θα μάχεται σε κάθε παιχνίδι από το 1ο ως το τελευταίο λεπτό και ο κ.Ντόστανιτς πιστεύω ότι είναι ο κατάλληλος για αυτό το πλάνο. Κι αυτό που έχω να πω είναι ότι θα βρίσκομαι πάντα δίπλα στην ομάδα. Οι παίκτες δεν πρόκειται να νιώσουν ούτε στιγμή μόνοι τους. Ειδικά στις δύσκολες στιγμές. Και το ίδιο πιστεύω ότι θα κάνει κι ο κόσμος της ομάδας. Το θεωρώ δεδομένο. Ξέρουμε βέβαια ότι έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας. Αυτή τη στιγμή η ομάδα έχει μόλις τέσσερις παίκτες. Αλλά έχω εμπιστευτεί στη θέση του τεχνικού διευθυντή έναν άνθρωπο σαν τον Θωμά Κυπαρίσση, μία εξαίρετη προσωπικότητα, διαμάντι. Θα στηριχτούμε σε μεγάλο βαθμό σε παιδιά της Λάρισας. Ψάχνουμε για 4-5 νεαρούς παίκτες. Ακόμα πέντε μεταγραφές με καταξιωμένους στη Football League κι άλλες τόσες πρωτοκλασάτες. Οσο για την ομάδα Νέων, είναι δεδομένο πως θα αποτελείται μόνο από Λαρισαίους. Είναι αδιαπραγμάτευτο αυτό. Γνώση, σύνεση κι οργάνωση. Αυτό είναι το τρίπτυχο πάνω στο οποίο κινούμαστε και είναι αδύνατο να μην φτάσουμε στην επιτυχία. Εκείνο φυσικά που θέλουμε παράλληλα είναι να “κλειδώσουμε” τα αποδυτήρια. Δεν θα μπαίνει κανείς άλλος μέσα πέρα από αυτούς που πρέπει. Εννοείται ότι δεν θα βγαίνει τίποτα προς τα έξω».

Για τη χρησιμοποίηση του «AEL FC ARENA»; «Μιλάμε για το κορυφαίο ίσως γήπεδο στην Ελλάδα. Καλύτερο και από το Καραϊσκάκη! Δεν μπορώ να φανταστώ την ομάδα να μην αγωνίζεται σε ένα τέτοιο γήπεδο, με τα χρώματά της, που έχει το όνομά της. Δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση να μην τα βρούμε τον κ.Πηλαδάκη. Οχι για αγορά του γηπέδου, αλλά για μία είδους συνεργασία».

Τι λέει για την χασούρα του απ’ την ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο. Πόσα χρήματα έχει χάσει ο Αλέξης Κούγιας; «Δεν θέλω ούτε καν να σκέφτομαι το ποσό. Αν κάτσω να τα υπολογίσω, νομίζω θα τρελαθώ, θα στενοχωρηθώ και δεν το θέλω. Για μένα εξάλλου αποτελεί τη μεγαλύτερη απόλαυση για να ξεφεύγω από την καθημερινότητα, μετά φυσικά από τα παιδιά μου. Το κάνω και θα συνεχίσω να το κάνω μέχρι να βαρεθώ. Που δεν νομίζω ότι θα έρθει γρήγορα αυτή η ώρα. Κι ας είδα πολλές φορές να πηγαίνουν στο... πηγάδι τα χρήματα που έριξα. Με την Παναχαϊκή δύο φορές μας “έκλεψαν” την άνοδο. Δεν σκέφτηκα όμως ούτε στιγμή να μπω στα δικά τους “παπούτσια” Ακόμα και την περασμένη χρονιά με πλησίασαν για να στήσουμε παιχνίδια, αλλά δεν το σκέφτηκα ούτε στιγμή. Οταν ξυπνάω κάθε μέρα από τις 6 το πρωί, δουλεύω 15 ώρες κι έχω πετύχει, όσα έχω πετύχει, το θεωρώ αδιανόητο για τον εαυτό μου να αναγκαστώ να παίξω το παιχνίδι τους».