Βαθμολογία

To Εuroworking Group είπε «ναι» στην ελληνική πρόταση

Η ελληνική πρόταση για τη συμφωνία με τους θεσμούς εγκρίθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου (11/7) από τη Βουλή και με σοβαρές απώλειες για την κυβέρνηση, για να έρθει μερικές ώρες αργότερα και το «οκ» από το Εuroworking Group.

Tα τεχνικά κλιμάκια, λοιπόν, έμειναν ικανοποιημένα απ' όσα παρουσιάστηκαν από την ελληνική πλευρά και όλα πλέον φαίνεται ότι θα κριθούν στο Εurogroup, που θα ξεκινήσει στις 16.00.

Πάντως, το αποτέλεσμα της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να προδιαγραφεί, ιδιαίτερα μάλιστα από τη στιγμή που η Γερμανία παραμένει επιφυλακτική αναφορικά με την ελληνική πρόταση.

«Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εεκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας Φρανκ Πολ Βέμπερ, για να επιβεβαιώσει εμμέσως δημοσιεύματα που φέρουν τον Βολφγκανγκ Σόιμπλε έτοιμο και πάλι να «τορπιλίσει» τα βήματα που έχουν γίνει προς την κατεύθυνση της επίτευξης συμφωνίας Ελλάδας και πιστωτών.

Παράλληλα, αξιωματούχος της Κομισιόν, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, υποστήριξε ότι οι πιθανότητες για την επίτευξη συμφωνίας είναι 60% υπέρ του όχι και 40% υπέρ του ναι, αναφέροντας πάντως ότι ορισμένοι υπουργοί εκφράζουν σοβαρές επιφυλάξεις σχετικά με τις ελληνικές προτάσεις.