Βαθμολογία

Το προφίλ του Ράτκο Ντόστανιτς

Ο νέος τεχνικός της ΑΕΛ ο Ράτκο Ντόστανιτς γεννήθηκε στις 25 Οκτωβρίου του 1959 (56 ετών) στην Γιουγκοσλαβία.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Βασίλης Παπαχατζής

Τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα τα έκανε το 1975 όπου ήταν στην ομάδα νέων της Παρτιζάν. Ως ποδοσφαιριστής ήταν αμυντικογενής και έχει αγωνιστεί σε ομάδες όπως η Λε Μαν, η Καέν και ο Ερυθρός Αστέρας.

Η προπονητική του καριέρα ξεκίνησε το 1995 στην Γαλλική Montluçon. Το επόμενό του βήμα ήταν στον Ερυθρό Αστέρα (1996) όπου ήταν βοηθός προπονητή. Από εκεί και έπειτα ήταν προπονητής σε ομάδες όπως η Σλάβια Σόφιας, Λέφσκι Σόφιας και Ερυθρό Αστέρα ως πρώτος προπονητής. Ακόμη έχει περάσει και από την Ελλάδα για χάρη της Βέροιας 2007 και 2013-2014 και του Διαγόρα 2011-2012. Πέρυσι βρισκόταν στην Μπιζερτίν στην Τυνησία.

Ο Σέρβος προπονητής εκτός από έμπειρος με πολλές παραστάσεις, διακρίνεται για την πειθαρχία. Θέλει οι παίχτες του να εκτελούν τις εντολές του με θρησκευτική ευλάβεια. Ακόμη του αρέσουν οι γρήγοροι και μεθοδικοί παίκτες κάτι που μας λέει ότι το στυλ του παιχνιδιού του θα είναι «μοντέρνο». Επίσης προγραμματίζει το παιχνίδι του και τις προπονήσεις στον υπολογιστή για περισσότερες λεπτομέρειες και μεγαλύτερη οργάνωση.

Ο νέος τεχνικός θα φύγει την Παρασκευή (10/7) για Βελιγράδι και θα επιστρέψει την Τρίτη στη Λάρισα όπου και θα πιάσει αμέσως δουλεία. Η προετοιμασία θα αρχίσει περίπου στης 20 με 25 Ιουλίου αρχικά στη Λάρισα και στην συνέχεια σε προπονητικό κέντρο.