Βαθμολογία

Οικονομική ασφυξία στα ιδιωτικά ιατρεία

Την άμεση ρύθμιση της εξόφλησης των χρεών του ΕΟΠΥΥ προς τους συμβεβλημένους γιατρούς και τα διαγνωστικά εργαστήρια ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών με επιστολή του προς το υπουργείο Υγείας.

Στην επιστολή γίνεται λόγος για οριακή ρευστότητα των συμβεβλημένων γιατρών του ΕΟΠΥΥ και ειδικότερα των κλινικοεργαστηριακών και εργαστηριακών γιατρών, «που επιβαρύνονται με το κόστος αγοράς αναλωσίμων αντιδραστηρίων, συντήρησης ιατρικού εξοπλισμού και μισθοδοσίας παραϊατρικού προσωπικού».

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών υποστηρίζει ότι οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί αδυνατούν να εκπληρώσουν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις και λόγω της τραπεζικής αργίας πολλές προμηθεύτριες εταιρείες έχουν σταματήσει την πίστωση προς τους γιατρούς, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει άμεσα η βιωσιμότητα των ατομικών ιατρείων.

«Οφείλετε να αποτρέψετε τον οικονομικό στραγγαλισμό των παρόχων υπηρεσιών υγείας, δρομολογώντας άμεσα την πληρωμή τους από τον ΕΟΠΥΥ, ώστε να αποφευχθεί η αδυναμία εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων» καταλήγει η επιστολή.