Βαθμολογία

Αφεντικό για πρώτη φορά η Χιλή!

Η Χιλή τα ξημερώματα της Κυριακής (5/7) γεύτηκε για πρώτη φορά τη χαρά της κατάκτησης του Κόπα Αμέρικα. Η «ρόχα» σ' έναν άκρως ισορροπημένο τελικό, ο οποίος δεν είχε γκολ στην κανονική διάρκεια και την παράταση, κατάφερε να νικήσει στα πέναλτι την Αργεντινή με 4-1 και να πάρει τον τίτλο.

Μπορεί οι Βαλντίβια και Βάργκας να μην ήταν σε καλή μέρα, μπορεί ο Βιντάλ και ο Σάντσεζ να είχαν κατά διαστήματα εκλάμψεις, αλλά η ομάδα του Σαμπάολι ήταν εξαιρετικά τακτικά προσηλωμένη και ο στόχος επιτεύχθηκε.

Γκολ δεν έβαλε, έστω κι αν ήταν σωστή η επιλογή της να επιμένει από την πλευρά του Ρόχο που συνεχώς έχανε τους αντιπάλους του, όμως, στα πέναλτι μίλησε ο αρχηγός Μπράβο, αλλά και η τύχη.

Όσο για την Αργεντινή, μετά τον τελικό του Μουντιάλ, έμεινε φιναλίστ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Έχασε νωρίς τον Ντι Μαρία με τον Λαβέτσι που τον αντικατέστησε να μην βοηθάει. Ο Μέσι ήταν πολύ καλά κλεισμένος και αβοήθητος, ο Αγκουέρο δεν ήταν καλός, ενώ ο Ιγκουαΐν, που τον αντικατέστησε, ήταν ακόμη χειρότερος.

Τελικά τα πάντα κρίθηκαν στα πέναλτι. Εκεί ο Ιγκουαΐν έκανε ό,τι και στο τελευταίο του ματς για τη σεζόν που μας πέρασε με τη Νάπολι στέλνοντας την μπάλα στις κερκίδες, ο Μπανέγκα εκτέλεσε άψυχα και η Χιλή χωρίς να αστοχήσει πήρε τον τίτλο με τον Σάντσεζ να δίνει στην Αργεντινή τη χαριστική βολή.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Ρολντάν, βοηθοί οι Γκουσμάν και Ντε Λα Κρούζ, ενώ τέταρτος ο Αργκότε.

ΧΙΛΗ (Χόρχε Σαμπάολι): Μπράβο, Ίσλα, Μεντέλ, Σίλβα, Μποσεζούρ, Ντίαζ, Βιντάλ, Αράνγκιζ, Βαλντίβια (75' Ματίας Φερνάντεζ), Σάντσεζ, Βάργκας (95 Ενρίκεζ).

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Τάτα Μαρτίνο): Ρομέρο, Ζαμπαλέτα, Ντεμικέλις, Οταμέντι, Ρόχο, Μαστσεράνο, Μπίγλια, Παστόρε (81' Μπανέγκα), Μέσι, Ντι Μαρία (29' Λαβέτσι), Αγκουέρο (74' Ιγκουαΐν).