Βαθμολογία

«Η θέση του ΠΑΟΚ είναι στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ»

Να αφήσει πίσω του την κακή περσινή σεζόν θέλει ο ΠΑΟΚ, που δουλεύει στην Ολλανδία για τα δύο πρώτα παιχνίδια της νέας χρονιάς κόντρα στην Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ. Ο Γιάννης Σκόνδρας μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου και τόνισε ότι στόχος της ομάδας είναι να μην επαναλάβει πάλι αυτά τα λάθη, να μάθει να διαχειρίζεται τις ήττες της και να προσπαθήσει να μπει στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, εκεί όπου ανήκει.

Ο 25χρονος αμυντικός είπε αρχικά για την αρνητική κληρονομιά του φινάλε της περυσινής σεζόν με το πρώιμο ξεκίνημα των επίσημων υποχρεώσεων: «Υπάρχουν πολλά πράγματα να γίνουν και θα πρέπει να γίνουν όλα μαζί. Να γνωρίσουμε τον προπονητή, να αρχίσουμε να τον καταλαβαίνουμε, να δουλέψουμε πάνω στη τακτική και στα κομμάτια που εκείνος θέλει. Υπάρχει ελάχιστος χρόνος και γι' αυτό απαιτείται περισσότερο από κάθε άλλη φορά αφοσίωση στη δουλειά». Ακολουθεί η συνέντευξη του Σκόνδρα:

- Υπάρχει χρόνος για προσαρμογή στα νέα, τεχνικά δεδομένα και τις επιταγές του νέου τεχνικού;

«Σχετικό είναι το αν έχουμε χρόνο. Οι περισσότεροι παίκτες γνωρίζουμε τα περισσότερα συστήματα. Το θέμα είναι να μπορέσουμε να το εφαρμόσουμε σωστά, όπως πρέπει, όπως θέλει ο προπονητής. Είναι κάποια πράγματα που τα διαπιστώνεις στην πορεία. Σίγουρα είναι νωρίς για να πούμε το οτιδήποτε».

- Κόντρα στη Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ - όπως όλα δείχνουν – θα δώσετε τους δυο πρώτους αγώνες που σε προηγούμενες σεζόν τέτοια εποχή ήταν φιλικά προετοιμασίας ….

«Κανείς δεν σκέφτεται ότι είναι ματς προετοιμασίας. Είναι ματς που θα κρίνουν ένα στόχο που έχουμε βάλει και δεν είναι άλλος από το να μπούμε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Κανείς δεν μπορεί να δει αυτά τα ματς διαφορετικά. Πρέπει να μπούμε στους ομίλους. Η θέση του ΠΑΟΚ είναι στους ομίλους του Europa και θα δώσουμε όλη την ενέργεια μας για να το πετύχουμε».

-Ποιο θα μπορούσε να λογιστεί ως δίδαγμα από την περσινή – πλέον – σεζόν;

«Τις συνεχόμενες ήττες και τα πολλά γκολ δύσκολα τα ξεχνάς. Και να θες, δεν τα ξεχνάς. Αυτά δημιούργησαν κακή ψυχολογία την οποία ουδέποτε καταφέραμε να την αλλάξουμε. Κάποια στιγμή, θες και τύχη για να πάρεις ένα θετικό αποτέλεσμα και να αλλάξει η ψυχολογία σου. Το θέμα της διαχείρισης μιας ήττας είναι κάτι που πρέπει να το έχουμε στο μυαλό μας».

- Εξηγείται η περσινή σεζόν;

«Οχι… δυστυχώς. Εχουμε μεγάλες ευθύνες για όσα έγιναν εμείς οι ποδοσφαιριστές. Διότι εμείς ήμασταν μέσα στο γήπεδο, κανένας άλλος. Δε θα μπω στη διαδικασία να μιλήσω για ανθρώπους που έφυγαν ή κάτι τέτοιο, δεν υπάρχει λόγος».

- Τι σου λέει το γεγονός πως αν κι αμυντικός έκοψες πρώτος το νήμα στην κατηγορία των ασίστ για την ομάδα σου;

«Στην αρχή παίζαμε καλό ποδόσφαιρο και συχνά από τα πλάγια. Τόσο εγώ όσο και ο Ρατς είχαμε πολλές ασίστ. Στη συνέχεια, στο δεύτερο μισό της σεζόν, δεν ήμασταν οι ίδιοι …».

- Σε δυο άκρως νευραλγικές θέσεις για την ομάδα ήρθαν δυο νέα πρόσωπα. Φρανκ Αρνεσεν και Ιγκορ Τούντορ. Πρώτες εντυπώσεις;

«Τον Φρανκ Αρνεσεν τον έχουμε δει δυο - τρεις φορές. Τόσες έχουμε μιλήσει και μαζί του. Το μοναδικό ζητούμενο είναι να τον αφήσουμε να κάνει τη δουλειά του όπως εκείνος την ξέρει. Ο Ιγκορ Τούντορ είναι ένας προπονητής που απαιτεί συνεχώς δουλειά, πειθαρχεία και επιμένει στο γρήγορο ποδόσφαιρο».

- Πως νιώθεις με όλα αυτά που συμβαίνουν στο εξωαγωνιστικό κομμάτι του ελληνικού ποδοσφαίρου; Εισαγγελείς, κατηγορίες, καταθέσεις, συζητήσεις… Τι σκέφτεσαι;

«Η μοναδική σκέψη που μπορεί να έχω εγώ και θεωρώ όλοι οι ποδοσφαιριστές δεν είναι άλλη από το να καθαρίσει το ποδόσφαιρό μας για να σταματήσουμε ν᾽ ασχολούμαστε και εμείς με όλα αυτά. Είμαστε άνθρωποι, και κάποιες στιγμές μπορεί να ξεσπάσεις, να μην κρατήσεις τα νεύρα σου. Μας έχει τύχει αρκετές φορές… Πρέπει και εύχομαι να τελειώσει το θέμα σύντομα».