Βαθμολογία

8.000 θέσεις στον τουρισμό

Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα voucher 8.000 ανέργων ηλικίας 18 έως 29 ετών στον τομέα του τουρισμού. Στο πρόγραμμα έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ που ανήκουν στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα.

Από τους συνολικά 8.000 ωφελούμενους, οι 1.100 θα είναι απόφοιτοι ΑΕΙ/ΤΕΙ, ενώ οι 6.900 θα είναι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Δημιουργείται ειδικό Μητρώο των επιχειρήσεων του κλάδου που θα ζητούν άνεργους για πρακτική άσκηση (ανά ειδικότητα και περιοχή). Έτσι εξασφαλίζεται πλέον η άμεση εμπλοκή των επιχειρήσεων του κλάδου στην υλοποίηση του προγράμματος.

Στόχος να αντιμετωπιστεί η υποκατάσταση εργασίας κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης των ανέργων στις επιχειρήσεις, καθώς στις επιχειρήσεις όπου θα κάνουν πρακτική οι άνεργοι δεν θα επιτρέπεται να προβούν σε μείωση του προσωπικού τους, από την ημερομηνία υπογραφής της ένταξής τους στο έργο και για όσο διάστημα διαρκεί η υλοποίηση της πρακτικής άσκησης.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ανασχεδιάστηκε από την αναπληρώτρια υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ράνιας Αντωνοπούλου σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) με σκοπό τη στοχευμένη κατάρτιση και την παροχή των μέγιστων δυνατών ωφελημάτων στους ανέργους. Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά από σήμερα έως και τις 30 Ιουλίου ΕΔΩ.