Βαθμολογία

Δημιουργήθηκε ενωτική κίνηση για την ΑΕΛ

«Αγαπητά μέλη της ΑΕΛ, φίλοι και φίλες

Η Ενωτική Κίνηση για την ΑΕΛ είναι μια πρωτοβουλία φίλων της ομάδας μας, που έχει στόχο να συνενώσει όλες τις ΑΕΛικές δυνάμεις γύρω από την προσπάθεια αναβάθμισης της λειτουργίας του Σωματείου σε όλα τα επίπεδα και την αξιοποίηση του φίλαθλου δυναμικού της ομάδας από όλο το φάσμα της οικογένειας της ΑΕΛ.

Η Κίνηση αυτή προέκυψε ως ανάγκη να μπει το Σωματείο μας σε μια νέα λογική διοίκησης και διαχείρισης, μετά από τη πορεία της τελευταίας διετίας, η οποία δημιούργησε σημαντικές εστίες προβληματισμού και αρκετά ερωτηματικά.

Τα μέλη της Ενωτικής Κίνησης για την ΑΕΛ αποφάσισαν να συμμετάσχουν στις επερχόμενες εκλογές συναισθανόμενοι την ατομική και συλλογική ευθύνη απέναντι στο σωματείο, αλλά προπάντων την ανάγκη να διαφυλαχθούν οι αρχές και αξίες που για περισσότερο από μισό αιώνα πρεσβεύει η ΑΕΛ και οι οποίες εσχάτως τίθενται εν αμφιβόλω.

Έχοντας ως βασικούς πυλώνες φιλοσοφίας τη συλλογικότητα, τη διαφάνεια και τη συνέπεια λόγων και πράξεων καλούμε όλα τα μέλη του Σωματείου να συμμετάσχουν σε μια ενωτική προσπάθεια χωρίς αποκλεισμούς. Τους καλούμε να συνταχθούν σε μια κίνηση που θα ενθαρρύνει το άνοιγμα του Σωματείου προς τη βάση της ομάδας και τη συμμετοχή όλων χωρίς διαχωριστικές γραμμές, με μοναδικά κριτήρια και προϋποθέσεις, τη διάθεση ανιδιοτελούς προσφοράς και την αποδεδειγμένη αγάπη για την ΑΕΛ.

Μια κίνηση που φιλοδοξεί να βοηθήσει το Σωματείο να ανακτήσει τη χαμένη του ταυτότητα και να μεταλαμπαδεύσει την ιδέα της ΑΕΛ στις επόμενες γενιές…

1. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

– Πρώτο μέλημα μας είναι ο επαναπροσδιορισμός του στόχου και του σκοπού λειτουργίας του σωματείου μας, όπως επίσης και ο επανακαθορισμός της φιλοσοφίας του, η οποία στο πέρασμα των χρόνων έχει ατονήσει ή και σε κάποιες περιπτώσεις στρεβλωθεί.

-Στόχος και σκοπός της ΑΕΛ οφείλει να είναι η καλλιέργεια της αθλητικής κουλτούρας, η διάδοση της ιδέας της ΑΕΛ, η γαλούχηση των νέων γενεών με τις αρχές και τις αξίες που το σωματείο μας πρεσβεύει για περισσότερο από μισό αιώνα, αλλά και η εξέλιξη του και προσαρμογή στα σύγχρονα κοινωνικοαθλητικά δεδομένα.

-Ειδικότερα σε επίπεδο Ακαδημιών, που αποτελεί και τη βάση όλων των τμημάτων του Σωματείου, βασική αρχή της φιλοσοφίας οφείλει να είναι πρωτίστως η καλλιέργεια της αθλητικής παιδείας, η εκμάθηση των βασικών αρχών του αθλήματος και η στοχευμένη δημιουργική διαδικασία για τη σταδιακή εξέλιξη και ανάδειξη ομάδων και αθλητών σε όλα τα τμήματα. Η δημιουργία της υποδομής εκείνης που θα επιτρέψει τη μελλοντική στελέχωση των επαγγελματικών τμημάτων (και ειδικά την ανδρική ομάδα της ΑΕΛ) με αθλητές που θα προέρχονται από τα «σπλάχνα» της ομάδας.

-Η ερασιτεχνική ΑΕΛ οφείλει, επίσης, να αναλάβει την πρωτοβουλία για εδραίωση σχέσεων ισότιμης συνεργασίας με όλα τα σωματεία του Νομού. Για τον λόγο αυτό στις άμεσες ενέργειες συγκαταλέγεται και η οργάνωση ημερίδας με τη συμμετοχή όλων των φορέων του τοπικού αθλητισμού, αλλά και της Αυτοδιοίκησης (ΕΠΣΛ, ερασιτεχνικά σωματεία Νομού, Δήμος Λαρισαίων, Περιφέρεια Θεσσαλίας, Σύνδεσμος Διαιτητών, Σύλλογος Ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών, Σύλλογος Παλαιμάχων ΑΕΛ κλπ.)

– Ανάγκη για στέγαση του Σωματείου σε νέους πιο λειτουργικούς χώρους γραφείων που θα προσδώσουν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην καθημερινή λειτουργία. Ήδη υπάρχει η πρόταση από μέλος του Σωματείου για παραχώρηση του απαιτούμενου χώρου.

– Επιπροσθέτως, άμεσα θα επεκταθεί η καθημερινή λειτουργία των γραφείων και στην απογευματινή ζώνη, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των γονέων, των αθλητών και όλων των φίλων του σωματείου.

– Οργάνωση του τομέα επικοινωνίας του Σωματείου. Η επίσημη ιστοσελίδα, η οποία θα εκσυγχρονιστεί και θα προσαρμοστεί στις σύγχρονες ανάγκες του κοινού της ομάδας (το οποίο σε ένα μεγάλο του ποσοστό είναι νεανικό) σε συνδυασμό με την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που προσφέρουν τα “social media” (facebook, twitter, κλπ.) θα αποτελέσουν το βασικό εργαλείο ενημέρωσης και κύριο δίαυλο επικοινωνίας του Σωματείου με τον κόσμο.

– Ανάπτυξη της εξωστρέφειας του Σωματείου με οργάνωση τουρνουά για όλα τα τμήματα αθλημάτων που διατηρεί και με συμμετοχή σε αθλητικές και κοινωνικές δράσεις, με προφανή οφέλη για το Σωματείο, σε επίπεδο οικονομικό (έσοδα), στελέχωσης (ανίχνευση ταλέντων) και συνεργασίας (ανάπτυξη σωματειακών σχέσεων).

2. ΔΙΑΦΑΝΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Ζήτημα ύψιστης σπουδαιότητας και βασικής μέριμνας είναι η ανάκτηση της αξιοπιστίας του Σωματείου με βασική προϋπόθεση τη διαφάνεια στον τρόπο λειτουργίας του, τόσο σε διοικητικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο. Στο πλαίσιο αυτό, η Ενωτική Κίνηση για την ΑΕΛ προτείνει τις ακόλουθες ρυθμίσεις:

– Καθιέρωση διαφανούς οικονομικής λειτουργίας. Παράδοση – παραλαβή ταμείου και έλεγχος οικονομικών στοιχείων για την τελευταία διετία όπου το Σωματείο διαχειρίστηκε, μέσω διοικούσας επιτροπής, ομάδα σε εθνική κατηγορία. ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ στην διαχείριση των οικονομικών του Σωματείου με ανάρτηση των λογιστικών αποτελεσμάτων του Σωματείου ανά δίμηνο στην επίσημη ιστοσελίδα, ώστε να μην υπάρχει η παραμικρή σκιά. Δύο (2) μέλη του Σωματείου, Οικονομολόγοι Α’ τάξεως, που διατηρούν τα γραφεία τους στη Λάρισα βρίσκονται στη διάθεση του σωματείου προκειμένου να αναλάβουν αφιλοκερδώς την υποστήριξη της οικονομικής και διαχειριστικής λειτουργίας του Σωματείου.

– Πλήρης νομική κάλυψη και υποστήριξη του Σωματείου και των αθλητών σου σε διαδικασίες που αφορούν σε εκδόσεις δελτίων αθλητικής ιδιότητας, ανανεώσεις, μεταγραφές, υποσχετικές, δικαστικές διενέξεις του Σωματείου κλπ. Τρία (3) μέλη του Σωματείου μας νομικοί, έχουν δηλώσει εγγράφως ότι αναλαμβάνουν αφιλοκερδώς την υποστήριξη σε αυτόν τον τομέα. Πλήρης ενημέρωση των μελών για νομικές εκκρεμότητες του Σωματείου (π.χ. αγωγή Κυριακίδη κλπ.)

– Ορισμός σταθερής ημέρας και ώρα στην οποία θα γίνεται η συνεδρίαση του Δ.Σ. σε εβδομαδιαία βάση. Ανάρτηση όλων των αποφάσεων πρακτικών του Δ.Σ. στην επίσημη ιστοσελίδα του Σωματείου.

– Απαρέγκλιτη τήρηση του καταστατικού του Σωματείου, το οποίο και θα τροποποιηθεί συμπεριλαμβάνοντας τα σημερινά ισχύοντα βάσει του νόμου, αλλά και όλες τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων του Σωματείου οι οποίες παρότι έχουν ληφθεί και επικυρωθεί από το σώμα, δεν έχουν συμπεριληφθεί μέχρι σήμερα.

– Άμεσος εναρμονισμός με το καταστατικό του Σωματείου αναφορικά με τη διαδικασία των Γενικών Συνελεύσεων και άμεση σύγκληση εκτάκτων Γενικών Συνελεύσεων όταν υπάρχουν σημαντικά ζητήματα προς συζήτηση-απόφαση.

– Ανάρτηση των πρακτικών των Γενικών Συνελεύσεων στην επίσημη ιστοσελίδα στου Σωματείου.

– Εκκαθάριση του μητρώου μελών, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο καταστατικό, ανάρτησή του μητρώου μελών στην επίσημη ιστοσελίδα του σωματείου ώστε όλοι να γνωρίζουν εκ των προτέρων ποιοι είναι μέλη και ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις Γενικές Συνελεύσεις.

– Εγγραφή των γονέων των αθλητών ως μέλη του Σωματείου με έκπτωση 50% από το σημερινό δικαίωμα εγγραφής (15€ αντί για 30€)

3. ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΧΕΣΕΩΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ

Μέριμνα για να εδραιωθούν σχέσεις εμπιστοσύνης και καλής συνεργασίας με όλους τους συνεργαζόμενους και εμπλεκόμενους με το Σωματείο.

– Οι έφοροι των τμημάτων μαζί με τους προπονητές θα πραγματοποιούν σταθερές συναντήσεις με τους γονείς των αθλητών, σε μηνιαία βάση, με σκοπό την ενημέρωσή τους για όλα τα θέματα που τους αφορούν, αλλά και για την διατύπωση ενστάσεων ή και προτάσεων, που μπορεί να βελτιώσουν την λειτουργία του τμήματος. Το σωματείο οφείλει να εμπνεύσει εμπιστοσύνη στους γονείς των αθλητών σε όλα τα επίπεδα συνεργασίας.

– «Φρένο» στην ανεξέλεγκτη αποδέσμευση αθλητών που αποτελούν «περιουσιακά στοιχεία» της ομάδας μας (περιπτώσεις Τζουμάκη, Γαρυφαλλόπουλου κλπ.). Σε περίπτωση που τέτοιου είδους διαδικασίες είναι, εκ των πραγμάτων, αναπόφευκτες, το ΔΣ έχει χρέος να διαφυλάσσει τα συμφέροντα του Σωματείου καθορίζοντας όρους και προϋποθέσεις.

– Ανάπτυξη και εδραίωση καλής και ισότιμης συνεργασίας με την ΓΗΠΕΔΟ ΛΑΡΙΣΑΣ Α.Ε. και το AEL FC ARENA, για επέκταση της συνεργασίας και σε άλλους τομείς πλην της διάθεσης του γηπέδου στην γυναικεία ομάδα του Σωματείου. Το Δ.Σ. του Σωματείου οφείλει να γίνει ο παράγοντας που θα εγγυηθεί την επιστροφή της ανδρικής ομάδας ποδοσφαίρου της ΑΕΛ στο «σπίτι» της και θα διαμορφώσει ασφαλές πλαίσιο για τη μόνιμη χρήση του AEL FC ARENA, στη βάση των δικαιωμάτων που διατηρεί το Σωματείο, αλλά και των υποχρεώσεων που απορρέουν από αυτή.

4. ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΝΕΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ

– Ανάπτυξη και διεύρυνση της συνεργασίας με επιχειρήσεις της πόλης για την ενίσχυση του έργου του Σωματείου και για την ανάπτυξη του χορηγικού προγράμματος. Ως αποτέλεσμα επαφών και ζυμώσεων, υπάρχει η δέσμευση σημαντικών επιχειρήσεων της πόλης ότι θα στηρίξουν χορηγικά το έργο του Σωματείο. Επιπλέον, η Ενωτική Κίνηση για την ΑΕΛ δηλώνει υπεύθυνα ότι, για τη διασφάλιση της ομαλής οικονομικής λειτουργίας και ταμειακής ροής του Σωματείου, αναλαμβάνει την κάλυψη εξόδων μέχρι του ποσού των 10.000,00 ευρώ ετησίως σε περίπτωση που τα έξοδα του Σωματείου υπερβαίνουν τα έσοδα.

– Δημιουργία μιας ενιαίας κάρτας διαρκείας του Σωματείου με την οποία ο κάτοχος μπορεί να παρακολουθεί τις δραστηριότητες- αγώνες όλων των τμημάτων.

– Δημιουργία εμπορικού δικτύου με την συμμετοχή των επιχειρήσεων που θα ενισχύουν χορηγικά το Σωματείο και επιχειρήσεων που διατηρούν γονείς αθλητών του Σωματείου, για την υποστήριξη τους, με ταυτόχρονες εκπτώσεις προς τα μέλη του Σωματείου. Οι πληροφορίες για τις επιχειρήσεις του δικτύου θα βρίσκονται μονίμως ανηρτημένες στην επίσημη ιστοσελίδα του Σωματείου και κάθε μέλος θα άμεσα και ανά πάσα στιγμή πρόσβαση στην ενημέρωση για όλες τις προσφορές.

– Αίτημα προς την εκάστοτε διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΛ για μειωμένες τιμές εισιτηρίων διαρκείας της ανδρικής ομάδας ποδοσφαίρου για τους γονείς αθλητών των τμημάτων υποδομής του Σωματείου.

– Επιδίωξη έγγραφης και επίσημης συνεργασίας με εξειδικευμένο εργομετρικό κέντρο για ειδικές τιμές στους αθλητές του Σωματείου, στο πλαίσιο ενίσχυσης της επιστημονικής υποστήριξης προς τους αθλητές.

– Προσπάθεια ανάπτυξης συνεργασίας – ει δυνατόν σε πλαίσιο ανταποδοτικότητας – με Κέντρα Αποκατάστασης του Νομού και σταθερή συνεργασία με ιατρικό επιτελείο και διατροφολόγο.

5. ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΓΗΠΕΔΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

– Η Ενωτική Κίνηση για την ΑΕΛ δίνει πολύ μεγάλη σημασία στην προσπάθεια να μπουν οι βάσεις και να προχωρήσουν οι διεργασίες για τη δημιουργία ιδιόκτητων γηπεδικών εγκαταστάσεων για όλα τα τμήματα του ποδοσφαίρου και για την γυναικεία ομάδα. Για τον λόγο αυτό τα μέλη της θα εξαντλήσουν όλες τις πιθανότητες παραχώρησης δημοτικής έκτασης ή οποιασδήποτε άλλης έκτασης όμορων Δήμων ή ακόμη και ιδιώτη, προκειμένου να προχωρήσει, σε δεύτερη φάση, στον σχεδιασμό της υλοποίησης του όλου έργου.

6. ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Για όλα τα τμήματα θα ενεργοποιηθεί ο εσωτερικός κανονισμού λειτουργίας ή θα προχωρήσουμε στη σύνταξη εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας, για όσα τμήματα δεν έχουν, o οποίος εκτός από τους στόχους του τμήματος θα περιλαμβάνει άρθρα για:

– Το ρόλο του Γονέα

– Τους κανόνες συμπεριφοράς αθλητών

– Τους κανόνες αθλητικής υγιεινής

– Τα καθήκοντα προπονητή στην προπόνηση

– Τα καθήκοντα προπονητή στους αγώνες

– Τα καθήκοντα – αντιπροσώπου ακαδημίας (Έφορος τμήματος)

– Τον κανονισμό εγγραφής – συμμετοχής αθλητών

– Την εμφάνιση – ρουχισμό αθλητών

– Την επικοινωνία γονέων – Σωματείου

– Τις υποχρεώσεις των αθλητών

6.α. ΤΜΗΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

-Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στην οργάνωση και λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος, αφού η λειτουργία της Ερασιτεχνικής ΑΕΛ είναι συνυφασμένη πρωτίστως με το ποδόσφαιρο. Δυστυχώς, την τελευταία διετία υπάρχει σταδιακή απαξίωση των τμημάτων ποδοσφαίρου της Ερασιτεχνικής, δυσλειτουργία στον μηχανισμό αξιοποίησης και ανάδειξης ποδοσφαιριστών, υποβάθμιση της δημιουργικής διαδικασίας, φαινόμενα που αντανακλώνται (εκτός των άλλων) και στον περιορισμό των διακρίσεων των τμημάτων. Έτσι από συμμετοχή σε 8 από τους 9 τελικούς και κατάκτηση 5 τίτλων την τριετία 2010-2013 φτάσαμε στην διετία 2013-15 να συμμετέχουν τα τμήματα μόνο σε 2 από τους 6 τελικούς και να κατακτούν 2 τίτλους. Η διάκριση σαφώς και δεν αποτελεί αυτοσκοπό, πλην, όμως, καταδεικνύει (μαζί με άλλα φαινόμενα) μια φθίνουσα πορεία, που δημιουργεί προβληματισμό.

– Δημιουργία διευρυμένης Επιτροπής Ποδοσφαίρου, η οποία θα αποτελείται από στελέχη με εμπειρία διοίκησης στο ποδόσφαιρο, παλαίμαχους της ΑΕΛ και καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου με αποδεδειγμένα προσόντα και ικανότητες, η οποία θα λειτουργεί και ως επιτροπή εντοπισμού-διαχείρισης-αξιοποίησης-ανάδειξης ταλέντων της περιοχής.

– Δημιουργία κανονιστικού πλαισίου και μηχανισμού διασφάλισης των ταλέντων και προώθησης τους στην μεγάλη ομάδα ή εξασφάλιση οικονομικών ωφελειών για το Σωματείο σε περίπτωση μετακίνησης σε άλλη ομάδα.

– Δημιουργία μονίμων εγκαταστάσεων προπόνησης και τέλεσης αγώνων.

– Υλοποίηση σεμιναρίων με τη συμμετοχή εξειδικευμένων προπονητών από προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες, για την διαρκή κατάρτιση και επιμόρφωση των προπονητών και συνεργατών-στελεχών του Σωματείου.

– Καθιέρωση ετήσιου διεθνούς τουρνουά παίδων και εφήβων.

– Συμμετοχή σε διεθνή τουρνουά σε ετήσια βάση για το παιδικό και εφηβικό τμήμα.

6.β. ΤΜΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ

Μέχρι σήμερα η φιλοσοφία λειτουργίας της ομάδας μπάσκετ κινείται, ολοένα και περισσότερο, στο σκεπτικό της στελέχωσης μέσω μεταγραφών και λιγότερο στη λογική αξιοποίησης και ανάδειξης γηγενών ταλέντων. Ταυτόχρονα, κάθε χρόνο αυξάνεται σημαντικά το ποσό που απαιτείται ως «χορηγία» από μέλη του ΔΣ για κάλυψη αναγκών.

Για το λόγο αυτό θα υπάρξει πρόταση για σύσταση Διοικούσας Επιτροπής του τμήματος μπάσκετ, με την σύμφωνη γνώμη του Σωματείου και όρους – προϋποθέσεις που θα επιβάλλει, για τη λειτουργία της ομάδας στη Β’ Εθνική και την εξεύρεση των απαραίτητων πόρων. Η ίδια Διοικούσα Επιτροπή μπορεί να αναλάβει και την οργάνωση των τμημάτων υποδομής του μπάσκετ.

6.γ. ΤΜΗΜΑ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Η Ενωτική Κίνηση για την ΑΕΛ θα υποστηρίξει με όλες τις δυνάμεις της, την περαιτέρω ανάπτυξη του νεοσύστατου τμήματος ποδοσφαίρου γυναικών, που αποτελεί τρόπο έκφρασης για ένα σημαντικό κομμάτι της «βυσσινί» οικογένειας και συμβάλλει στη διάδοση της ιδέας της ΑΕΛ.

Τέλος θα διατηρηθούν και το ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΤΜΗΜΑ ΒΟΛΕΪ και το ΤΜΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ, για τα οποία είναι ανάγκη να εξευρεθούν νέοι τρόποι ενίσχυσής τους ώστε να λειτουργούν ισότιμα με τα υπόλοιπα τμήματα του Σωματείου.

Τα μέλη της Ενωτικής Κίνησης για την ΑΕΛ

ΒΡΑΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΖΑΧΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΙΩΑΚΕΙΜ ΛΑΜΠΡΟΣ

ΜΑΡΟΥΔΑΣ ΣΙΔΕΡΗΣ

ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΖΗΣΗΣ

ΣΟΥΦΛΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΤΣΑΓΚΑΛΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

ΤΣΑΚΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ

ΖΑΧΑΡΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

ΓΑΤΣΙΟΥ ΑΝΝΑ

Για επικοινωνία με την Ενωτική Κίνηση για την ΑΕΛ:

E-MAIL : enotiki_kinisi_AEL@yahoo.gr

FACEBOOK : Ενωτική Κίνηση για την ΑΕΛ

Τηλ : 6934-463063 Λάμπρος Ιωακείμ, 6944-903873 Ζαχαρής Γιώργος, 6939-760142 Τάσος Σουφλιάς»