Βαθμολογία

Ανακοίνωσε Τσεχ η Άρσεναλ

Παίκτης της Άρσεναλ και με τη βούλα είναι ο Πετρ Τσεχ. Ο Τσέχος τερματοφύλακας εδώ και καιρό φαινόταν πως θα αλλάξει γειτονιά στο Λονδίνο, αφού ήθελε να παραμείνει στην αγγλική πρωτεύουσα, αλλά να αποχωρήσει από την Τσέλσι για να παίζει. Τη Δευτέρα (29/6) οριστικοποιήθηκε η μεταγραφή του με την Άρσεναλ να δίνει στους «μπλε» 10.000.000 λίρες, δηλαδή 14.000.000 ευρώ.

«Ο Πετρ Τσεχ συμφώνησε να έρθει στην Άρσεναλ από την Τσέλσι υπογράφοντας πολυετές συμβόλαιο. Ο 33χροος τερματοφύλακας έκανε 400 συμμετοχές κατά τα 11 χρόνια παρουσίας του στο "Στάμφορντ Μπριτζ", έχοντας κατακτήσει πολλούς συλλογικούς και ατομικούς τίτλους. Επίσης, πήρε το βραβείο "Χρυσά Γάντια" τρεις φορές».

Ο παίκτης από την πλευρά του δήλωσε: «Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που ήρθα στην Άρσεναλ και ανυπομονώ για την προετοιμασία. Θα δείξω την ίδια αφοσίωση, το ίδιο κίνητρο και την ίδια δίψα για επιτυχίες που είχα στην αρχή της καριέρας μου. Μου αρέσουν οι προκλήσεις κόντρα σε κορυφαίου επιπέδου πίκτες που αντιμετωπίζεις στην Πρέμιερ Λιγκ. Ο Αρσέν Βενγκέρ μου μίλησε για τις φιλοδοξίες του συλλόγου και το πώς με βλέπει ως μέλος της ομάδας».

Όσο για τον Αλσατό τεχνικό, είπε: «Ο Πετρ Τσεχ είναι ένας παίκτης που θαύμαζα για πολλά χρόνια και είμαι πολύ χαρούμενος που αποφάσισε να έρθει. Έχει αποδείξει εδώ και χρόνια ότι είναι ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες του κόσμου και θα ενισχύσει πολύ την ομάδα μας».