Βαθμολογία

«Σχεδόν… μόνιμο Eurogroup για την Ελλάδα»

Η βελγική εφημερίδα Le Soir, σε άρθρο υπό τον τίτλο «Ένα σχεδόν μόνιμο Eurogroup για την Ελλάδα», αναφέρεται στις χθεσινές μαραθώνιες επαφές του Έλληνα Πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες καθώς και στη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup, η οποία ολοκληρώθηκε σε σχεδόν μία ώρα, ενώ η συζήτηση επέστρεψε πάλι στους θεσμούς και στον Αλέξη Τσίπρα.

Οι πιστωτές, σημειώνει η εφημερίδα, έχουν όλο και περισσότερη δυσκολία να κρύψουν τις διαφορές , ενώ οι απαιτήσεις του ΔΝΤ είναι οι περισσότερο δύσκολες. Εφόσον η Αθήνα ζητάει αναδιάρθρωση του χρέους, πρέπει να κόψει, λέει το ΔΝΤ, ακόμη περισσότερες δαπάνες, ώστε να γίνει το χρέος βιώσιμο.

«Η ελληνική καταιγίδα κρατάει τις Βρυξέλλες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκη» επισημαίνει εξάλλου άρθρο στην εφημερίδα Les Echos όπου αναφέρεται ότι η μεταφορά χρέους που ζητάει η Αθήνα αντιστοιχεί με τρίτο πρόγραμμα βοήθειας που δεν λέει το όνομά του. Ένθετο στην ίδια ενότητα αναφέρεται επίσης στα 35 δις που ο Πρόεδρος της Επιτροπής έταξε στην Ελλάδα εξηγώντας ότι πρόκειται για παραπλανητική κίνηση, εφόσον το ποσό αυτό προβλεπόταν ήδη από τα διαρθρωτικά κονδύλια και τις αγροτικές επιδοτήσεις. Δημοσίευμα

Τέλος δημοσίευμα στην εφημερίδα La Libre Belgique υπό τον τίτλο «Ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της τα πράγματα δεν προχωρούν» αναφέρεται στη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup και περιγράφει τις διαφορές ανάμεσα στο πρόγραμμα της Αθήνας και εκείνο των πιστωτών, οι οποίες εστιάζουν κυρίως στην, κατά το ΔΝΤ, υπερβολική φορολόγηση των επιχειρήσεων. Το ΔΝΤ προτείνει αντ' αυτού αύξηση εισφορών των συνταξιούχων.