Βαθμολογία

Αγροτικοί γιατροί με επιλογή

Ακόμη μια επιλογή θα έχουν οι γιατροί που δηλώνουν το αγροτικό τους όσον αφορά την τοποθέτησή τους. Εκτός από το δικαίωμα να δηλώνουν πέντε Κέντρα Υγείας ή Περιφερειακά Ιατρεία της προτίμησής τους, οι γιατροί πλέον έχουν τη δυνατότητα να δηλώνουν και την προτίμησή τους σε επίπεδο νομού.

Αυτό προβλέπει απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, με την οποία δίνεται η δυνατότητα σε κάποιον γιατρό που δεν έχει επιλεγεί να υπηρετήσει σε ένα από τα πέντε Κέντρα Υγείας/ Περιφερειακά Ιατρεία που έχει δηλώσει, να τοποθετηθεί σε κενή θέση σε κάποια άλλη μονάδα ΠΦΥ στον νομό της προτίμησής του. Στόχος του υπουργείου Υγείας είναι με αυτό τον τρόπο να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότερες κενές θέσεις γιατρών σε Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία, ειδικά στα νησιά και σε άγονες και δυσπρόσιτες περιοχές.

Παράλληλα, από χθες ισχύει η διαδικασία του νέου τρόπου επιλογής των επικουρικών γιατρών για την ταχύτερη κάλυψη των κενών θέσεων, στο πλαίσιο του σχεδίου έκτακτης ανάγκης για την ενίσχυση των υποστελεχωμένων νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας του ΕΣΥ.

Με το νέο τρόπο τοποθέτησης επικουρικών γιατρών, στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Υγείας, καταρτίζεται και θα τηρείται ηλεκτρονικός κατάλογος επικουρικών γιατρών ανά ειδικότητα. Ο κατάλογος αυτός θα είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα του υπουργείου και θα περιλαμβάνει, το ονοματεπώνυμο, τον αριθμό πρωτοκόλλου και την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης κάθε ιατρού, την ημερομηνία κτήσης του τίτλου της ειδικότητάς του, την ύπαρξη εξειδίκευσης ή εμπειρίας και τις προτιμήσεις για την τοποθέτησή του. Ο κατάλογος θα αναρτηθεί για πρώτη φορά στις 29 Ιουνίου.

Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ