Βαθμολογία

«Δεν έχω συναντήσει τέτοιες συμπεριφορές»

Ο Αλέξης Κούγιας μετά το δελτίο τύπου που εξέδωσε για την στάση του Βαγγέλη Πλεξίδα μετά τη συνάντησή τους στα γραφεία της ΠΑΕ, ο γνωστός ποινικολόγος μιλώντας στον okradio 104,8 και την εκπομπή «Έλα να μάθεις» του Γιάννη Καλογιάννη ανέφερε πως ο Τρικαλινός επιχειρηματίας δεν απάντησε ποτέ στα τηλέφωνα του παρά τις όποιες διαβεβαιώσεις.

">http://

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:  «Δεν έχω συναντήσει τέτοιες συμπεριφορές. Ούτε καν από ανθρώπους που είναι αντίδικοι μου και κατηγορούνται για πολύ σοβαρές πράξεις. Δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν. Ή η αναγγελία της πωλήσεων έγινε την προοπτική πως δεν θα βρεθεί κανείς να αγοράσει. Το περιβάλλον του κ. Πλεξίδα, που δεν έχει καμία σχέση με υγιές περιβάλλον της Λάρισας και οι συγκεκριμένοι άνθρωποι που τον συμβουλεύουν δεν διαφέρουν σε τίποτα από αυτούς που είναι κατηγορούμενοι στα στημένα, τον έπεισαν και πάλι να μείνει στην Λάρισα. Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι ήταν αυτοί που τον συμβούλεψαν για τους παίκτες και τους προπονητές και όλες τις επιλογές της φετινής χρονιάς.

Ο Βαγγέλης Πλεξίδας είναι ο άνθρωπος που έτρεξε την φετινή χρονιά. Αυτός με ξενάγησε στα Δένδρα, με αυτόν συζητήσαμε τον τρόπο που θα αποκτήσω την ΠΑΕ ΑΕΛ και του ζήτησα να μου πει με ποιον τρόπο θέλει να μου παραχωρήσει τις μετοχές για να είναι και νομικά καλυμμένος. Θα μπορούσα να μιλήσω με ονόματα αλλά δεν θα πω δημοσίως όλα αυτά που συζητήθηκαν γιατί αυτό θα ήταν άνανδρο και δώσαμε τα χέρια σαν άντρες μετά τη λήξη των συζητήσεων. Οι κινήσεις του Βαγγέλη Πλεξίδα δείχνουν έλλειψη καθαρότητας στις συμπεριφορές. Αυτός ο άνθρωπος σήμερα είναι αύριο δεν είναι στο ποδόσφαιρο.

Στο θέμα της αδειοδότησης έχουν γίνει απίστευτα πράγματα. Υπάρχει ένα πλαστό έγγραφο από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της Ερασιτεχνικής το καλοκαίρι όπου η Ερασιτεχνική αποποιούταν το 10% της προηγούμενης ΠΑΕ με σκοπό να γίνει η εκκαθάριση. Προφανώς τον κύριο Πλεξίδα τον παραπλάνησαν. Αυτή είναι η ενημέρωση που έχω για το θέμα. Δεν είναι θέμα Υπουργείου. Αυτό το βρίσκει μπροστά της η ΑΕΛ.

Φανταστείτε του χρόνου η ΑΕΛ να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις με τον Βαγγέλη Πλεξίδα πρόεδρο και η Παναχαϊκή να έχει έννομο συμφέρον. Δεν θα πρέπει να γίνει οι νομικές κινήσεις από μέρος μου για την ομάδα μου; Είναι τεράστια τα λάθη που έχουν γίνει. Για την ΑΕΛ η Εφορία και το ΙΚΑ έκαναν υπερβάσεις γιατί είναι μεγάλη ομάδα. Ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ είναι παντοδύναμος και ο Πλεξίδας δεν το έχει καταλάβει αυτό. Εγώ στην Πάτρα θα πετούσα από τη χαρά μου αν γινόταν οι ίδιες ενέργειες σε παρόμοια θέματα.

Το θέμα είναι όταν δεν κάνει κάτι σωστά ο ιδιοκτήτης. Όταν δηλαδή δεν έχει το επιτελείο για να το κάνει. Το περιβάλλον του δεν θα του επιτρέψει ποτέ να κινηθεί προς την σωστή κατεύθυνση. Όταν δεν έχεις δίπλα σου το κοινωνικό σύνολο της Λάρισας, μια διοίκηση που θα αποτελείται από Λαρισαίους και το υγιές κομμάτι αυτής της κοινωνίας, τότε σίγουρα δεν μπορείς να εκμεταλλευτείς αυτή τη δύναμη».