Βαθμολογία

Στην τελική ευθεία η περίπτωση Κούγια! (Ηχητικό)

Ο Αλέξης Κούγιας μίλησε την Δευτέρα (22/6) στον OK Radio 104,8 για το χθεσινό ραντεβού του με τον Βαγγέλη Πλεξίδα στη Λάρισα.

Μάλιστα ο γνωστός ποινικολόγος είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τόσο τις γηπεδικές εγκαταστάσεις στα Δένδρα, όσο και τα γραφεία της ομάδας.

Παράλληλα ο κ. Κούγιας είπε πως τα βρήκε σε μεγάλο βαθμό στο οικονομικό σκέλος με τον Βαγγέλη Πλεξίδα και πως αναμένεται και νέο ραντεβού το μεσημέρι της ίδιας ημέρας όπου θα ξεκαθαρίσουν όλα!

Είχε την ευκαιρία να αναφερθεί στους οργανωμένους φιλάθλους και στα όσα ακούστηκαν τις τελευταίες μέρες, ενώ έδειξε πολύ «ζεστός» με την πιθανή ενασχόλησή του με την ΑΕΛ. Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Την ΑΕΚ την βρήκα διαλυμένη χωρίς να μπορεί να πληρώσει τίποτα. Έδωσα 120 εκατομμύρια. Στην Ελλάδα ήταν αήττητη όσο ήμουν εγώ. Όποιος μου καταλογίσει κάτι για την ΑΕΚ είναι συκοφαντικό. Θέλω πειθαρχεία στην ομάδα με χαρακτηριστικό παράδειγμα του Στέλιου Μανωλά. Από την μέρα που έφυγα εγώ άρχισε η καταστροφή. Τον ΠΑΣ Γιάννινα τον αναδημιούργησα. Είχε χρέη 14 εκ. ευρώ. Χτίσαμε μία ομάδα με νεαρούς. Ανεβήκαμε στην Β΄Εθνική κόντρα στις ομάδες που ανέβαιναν τη μία κατηγορία μετά την άλλη. Η Λαμία στη συνέχεια ήταν ακόμα μία διαλυμένη ομάδα, δίχως δελτία και με χρέη 335.000, ανακατασκεύασα το γήπεδο. Ακόμα και σήμα έβαλα (120.000).

Η Παναχαϊκή μετά. Με 46 προσφυγές. Χρέη 435.000, σε ενάμιση 1.200.000 από ΙΚΑ και 1.100.000 από εφορία. Ούτε μία πινακίδα, ούτε ένα χορηγό και έβαζα πελάτες μου. Σύγκριση με την ΑΕΛ που είχε κακή διαχείριση, ενώ έχει και στήριξη.

Κάναμε ανακατασκευή στο γήπεδο της Αγυιάς με 400.000 ευρώ. Λάθη κάνουμε όλοι μας, άλλο εμπάθεια και άλλο αναγνώριση του λάθους μας. Ούτε εγώ θέλω να μπλέκονται οι δικοί μου. Για μένα μεγαλύτερη τιμή από το αναλάβεις να σώσεις μεγάλες ιστορικές ομάδες, είναι η μεγαλύτερη τιμή. Και η ΑΕΛ βρίσκεται σε οριακό σημείο. Όχι οικονομικά, όπως μίλησα με τον Βαγγέλη Πλεξίδα, είναι μία νεαρή ΠΑΕ. Θα ήταν τραγικό να είχε προβλήματα.

Το θέμα της αδειοδότησης είναι σοβαρό και πρέπει να το εξετάσουμε. Πιθανόν να φταίνε οι νομικοί του σύμβουλοι (του Πλεξίδα). Άλλη είναι η αδειοδότηση από την Ε.Ε.Α. και διαφορετική από την ΕΠΟ.

Ο Πλεξίδας έχει δώσει αρκετά χρήματα. Στεναχωρήθηκα για τα Δέντρα και την υποδομή που δεν πιάνει τρόπο. Είναι άσχημο να σου τρώνε τα λεφτά έτσι μάνατζερ και κάποιοι ακόμα άνθρωποι. Η διαφορά μου με Πλεξίδα-Πηλαδάκη είναι πως μπορώ να σημαδέψω στα είκοσι μέτρα το λεωφορείο με τη μπάλα. Δεν υπάρχει ωραιότερη συνύπαρξη από τον πρόεδρο και τους οργανωμένους.

Ουσιαστικά δεν υπήρχε καμία διαφορά ούτε στο οικονομικό μετά τη συζήτηση. Θα ανακοινωθεί το οικονομικό. Σήμερα το μεσημέρι θα μιλήσουμε. Γίνεται κανονικά μεταβίβαση της ΠΑΕ. Αυτό αφήστε το πάνω μου. Οι ομάδες, οι ιστορικές είναι ιδέες και πρέπει να ρισκάρεις για να τις φτάσεις ψηλά ανεξάρτητα από το κόστος. Στο θέμα αδειοδότησης παίζω στο δικό μου γήπεδο και αυτό είναι το νομικό. Θα το ρισκάρω. Θα βρω λύση. Εγώ δεν θα συνδέσω το όνομά μου με τη διάλυση μίας ιστορικής ομάδας (Παναχαϊκή). Πρώτα θα μιλήσω με τον κ. Πλεξίδα το μεσημέρι. Υπάρχει άνθρωπος που να αγαπάει το ποδόσφαιρο και να μην θέλει να είναι ο ηγέτης ενός τέτοιου κοινωνικού κινήματος;

Εγώ στη δουλειά μου τα έχω πάρει όλα όπως και στη ζωή. Η ενασχόληση με το ποδόσφαιρο είναι καθαρά βιωματική, είναι μέρος της προσωπικής μου κουλτούρας. Θα μπορούσα να είμαι και στον ΟΦΗ και να έχω ένα σπίτι στο Ηράκλειο. Δεν ήρθα αυτόκλητος, κάποιοι μου ζήτησαν να έρθω. Θα δείτε πόσοι θα εμφανιστούν και στην πορεία και θα στηρίξουν.

Δεν μπορείς να είσαι ιδιοκτήτης και να περιβάλλεσαι από ανθρώπους που δεν μπορούν να δείξουν πιο έξω τι είναι αυτή η ομάδα. Προσπαθώ να κάνω το όνειρό μου, που το πέτυχα εν μέρει στα Γιάννενα». Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης:

">http://