Βαθμολογία

«Πιο κοντά από ποτέ σε συμφωνία για την ΑΕΛ»

Αισιόδοξος ότι θα καταφέρει να συμφωνήσει με τον Βαγγέλη Πλεξίδα για να πάρει τις μετοχές της ΠΑΕ ΑΕΛ εμφανίστηκε ο Αλέξης Κούγιας. Ο μεγαλομέτοχος της Παναχαϊκής μίλησε στην εφημερίδα «Ελευθερία» κι εξήγησε ότι θα συναντηθεί την Κυριακή (21/6) με τον ισχυρό άνδρα των «βυσσινί», έχοντας ήδη συναντήσει και τον Κώστα Πηλαδάκη.

Ο Κούγιας έχει συγκεντρώσει ήδη πληροφορίες για το AEL FC Arena, το θέμα της αδειοδότησης και τις εγκαταστάσεις των Δένδρων και θεωρεί ότι η συμφωνία βρίσκεται κοντά.

«Έρχομαι αύριο (σ.σ. σήμερα) στη Λάρισα για να μιλήσω με τον κ. Πλεξίδα. Εφόσον δεν υπάρχουν νομικά προβλήματα και δεν αναφέρομαι ούτε στην Παναχαϊκή, ούτε στην τριετία από τη σύσταση της ΠΑΕ, τα οποία να αποτρέπουν τη λειτουργία και την αδειοδότηση της ομάδας κάτι που θα δείξει ο έλεγχος στα θεσμικά όργανα και αν όλα αυτά που υποστηρίζει ο κ. Πλεξίδας είναι αληθινά είμαστε πιο κοντά παρά ποτέ σε συμφωνία.

Αυτονόητο για μένα είναι ότι θα έχω τη συμπαράσταση του κ. Κωστή Πηλαδάκη γι’ αυτό άλλωστε θα στεγαστούμε στο AEL FC Arena με τον οποίο έχω συζητήσει. Το όνειρό μου είναι να ξανακάνουμε τη Λάρισα κεντρικό θέμα όχι μόνο της ποδοσφαιρικής Λάρισας αλλά και όλης της Ελλάδας. Για να το πετύχουμε απαραίτητη προϋπόθεση είναι η καθολική στήριξη των φιλάθλων χωρίς καμία επιφύλαξη με τους οποίους θέλω να βλέπω μαζί τους αγώνες όπως έκανα και το απόλαυσα για πέντε χρόνια στα Γιάννενα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο πλάνο του όσον αφορά τις μεταγραφές, αλλά και το τι σκοπεύει να κάνει με την Παναχαϊκή: «Ναι είναι ένας 23χρονος αμυντικός χαφ το οποίο θα το έχω μαζί μου και στην ΑΕΛ όπως και πολλούς αξιόλογους παίκτες που έχει η Παναχαϊκή, αυτούς που πιστεύω ότι μπορούν να κάνουν σπουδαία καριέρα.

Για το θέμα της Παναχαϊκής, μια και αναφέρθηκα σε αυτήν, έχω δρομολογήσει τις σωστές κινήσεις. Άλλωστε είναι μονόδρομος η διάλυση της εταιρίας. Τον Γενάρη του 2009 όταν παρέλαβα τον Πατραϊκό γιατί σ’ αυτή την ομάδα βασίστηκε η Παναχαϊκή υπήρχαν χρέη 3,3 εκατομμύρια ευρώ και τώρα υπάρχουν 500.000 ευρώ στο Δημόσιο σε ΙΚΑ κι Εφορία που δεν τα δημιούργησα εγώ αλλά οι κ. Μουτζουρούλιας, Μακρής που ήταν οι προκάτοχοί μου. Τα χρέη αυτά τα πλήρωσα εγώ γιατί δεν είχα καμία βοήθεια από κανέναν ούτε μια πινακίδα από κάποιον επιχειρηματία της Πάτρας. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια οφειλή ούτε σε ποδοσφαιριστές ούτε σε προμηθευτή. Αυτό που θέλω να τονίσω ότι έρχομαι να συμφωνήσω γιατί όπως τόνισα και στην αρχή είμαστε πιο κοντά από ποτέ».

Ο ισχυρός άνδρας των Αχαιών, μιλώντας και στη «LiveSport», αποκάλυψε επίσης ότι σκοπεύει να πάρει μαζί του σχεδόν τη… μισή Παναχαϊκή, αλλά και τον Δημήτρη Σπανό: «Θα κρατήσω τους Σερζίνιο, Μπόγιοβιτς, Μπανούση και Πατσιογεώργο. Όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι ενθουσιασμένοι με το ενδεχόμενο ενασχόλησής μου με την αΕΛ και θα έρθουν εκεί, ενώ προπονητής θα είναι μάλλον ο Δημήτρης Σπανός».