Βαθμολογία

Βασίλης Μαστοροδήμος: Πορτιέρο «κόσμημα» στην κατηγορία

Ο Βασίλης Μαστοροδήμος είναι 28 ετών, επιτυχημένος τερματοφύλακας στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα της ΕΠΣΛ. Ξεκίνησε από μικρός, αγωνίστηκε και στις Μικτές της Λάρισας έχοντας θετική παρουσία, τα τελευταία τρία χρόνια αγωνίζεται στην ομάδα του Δαμασιακού, όπου είναι βασικός και αναντικατάστατος αφού δεν έχει απουσιάσει ούτε ένα λεπτό σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Συνέντευξη στην Βάσω Γκατζούλη

Ίσως αν τότε που αγωνιζόταν σε μικρή ηλικία, βρίσκονταν στο δρόμο του τα κατάλληλα άτομα για να τον βοηθήσουν, τότε ίσως σήμερα να ήταν σε επαγγελματικές κατηγορίες. Αναλυτικά τα όσα μας ανέφερε:

-Ποια ήταν τα πρώτα σου βήματα;

«Ξεκίνησα από 10 ετών στα τμήματα υποδομών της Γιάννουλης, όπου και έμεινα για 9 ολόκληρα χρόνια μέχρι 19 ετών, τότε η ομάδα της Δήμητρας αγωνιζόταν στην Α1’ και Α’ κατηγορία. Παράλληλα αγωνίστηκα για 3 χρόνια (15 – 18 ετών) στις Μικτές. Προπονητές του στα τμήματα υποδομών ήταν ο κ. Κώστας Μπακλαβάς, ο κ. Χρήστος Γραβάνης, ο κ. Τηλέμαχος Ζιάκας, ο κ. Κώστας Κολομητρούσης και ο κ. Νίκος Βλαχούλης. Στην συνέχεια από τα 21 και για δύο χρονιές πήγα στον Ρήγα Φεραίο Βελεστίνου, όπου ήταν τότε στην Δ’ Εθνική. Μετά πήγα στην ιδιαίτερη πατρίδα μου την Κρανιά όπου έμεινα για 1 χρόνο και η ομάδα είχε βγει στην Α’ ΕΠΣΛ. Για ένα εξάμηνο μετά πήγα στον Δαμασιακό και λίγο αργότερα για 1 χρόνο στην Δήμητρα Γιάννουλης με προπονητές τον Γιάννη Μιχαλέ και κ. Βασίλη Νάρη. Τα τελευταία τρία χρόνια αγωνίζομαι στην ομάδα του Δαμασιακού».

-Τι πιστεύεις πως σε έκανε να γίνεις τερματοφύλακας;

«Πιστεύω ότι δεν επέλεξα εγώ αυτή τη θέση, ήταν καθαρά θέμα προπονητών στα τμήματα υποδομών που δουλεύαμε. Όσο μεγάλωνα όμως και έβλεπα πόσο σημαντική είναι αυτή η θέση μου άρεσε πολύ και καθιερώθηκα στον χώρο».

-Ποιες είναι οι καλύτερες στιγμές στην ποδοσφαιρική σου καριέρα;

«Η πρώτη σημαντική στιγμή είναι η κατάκτηση του κυπέλλου με την ομάδα του Ρήγα Φεραίου και η δεύτερη η κατάκτηση της πρώτης θέσης στο πανελλήνιο πρωτάθλημα νέων την χρονολογία 2004 – 2005».

-Γιατί πιστεύεις ότι δεν προχώρησες επαγγελματικά;

«Γιατί τότε οι καιροί ήταν αλλιώς, δεν είχαμε τόσες πολλές ευκαιρίες που δίνονται σήμερα και εφόσον δεν υπήρξαν οι κατάλληλες συγκυρίες, αλλά και οι άνθρωποι, γι’ αυτό δεν μπόρεσα να προχωρήσω αν και το ήθελα πολύ».

-Μίλησέ μας για την ιδιαιτερότητα της θέσης που αγωνίζεσαι;

«Η θέση του τερματοφύλακα είναι πολύ σημαντική γιατί στηρίζεται όλη η ομάδα επάνω της. Επειδή κάθε λάθος κοστίζει, πρέπει πάντοτε να είναι συγκεντρωμένος για να μπορείς να έχεις το καλύτερο αποτέλεσμα».

-Πιστεύεις πως υπάρχουν καλοί τερματοφύλακες στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο;

«Σίγουρα υπάρχουν καλοί τερματοφύλακες, να μην πούμε όμως ονόματα και αδικήσουμε κάποιους και πιστεύω πως θα μπορούσαν να παίξουν και σε μεγαλύτερες κατηγορίες».

-Γιατί αγωνίζεσαι τόσα χρόνια στην ομάδα του Δαμασιακού;

«Εκείνο που με έχει τραβήξει και μένω εκεί, είναι το πολύ καλό κλίμα, η παρέα που έχουμε ως ομάδα, το γεγονός πως είμαστε φίλοι με όλα τα παιδιά και επίσης είναι μια ομάδα που έχει τον κόσμο της που την ακολουθεί».

-Η προπέρσινη χρονιά ήταν επιτυχημένη για τον Δαμασιακό αφού ανέβηκε η ομάδα στην Α’ ΕΠΣΛ, πέρυσι όμως ο σύλλογος δυσκολεύτηκε να παραμείνει, τι έφταιξε;

«Μείναμε πολύ πίσω από την αρχή γιατί είχαμε πολλούς τραυματισμούς και κάρτες, παρότι ξεκινήσαμε με πολλές φιλοδοξίες. Η ομάδα ενώ ήταν η ίδια της έλειπε η ψυχολογία. Δεν τα παρατήσαμε ποτέ, αλλά εκείνο που βοήθησε σημαντικά και άλλαξε την ψυχολογία μας, ήταν έλευση του νέου τεχνικού του κ. Σάκη Γκανδρή».

-Τι πιστεύεις για την ομάδα του Δαμασιακού για τη νέα χρονιά και αν εσύ θα αγωνίζεσαι εκεί;

«Η ομάδα του Δαμασιακού έχει από τα καλύτερα υλικά στην κατηγορία, αφού έχει και τους έμπειρους παίκτες και νέους με φιλοδοξίες, θεωρώ πως πήραμε το μάθημά μας φέτος και με τις προσθήκες που θα γίνουν στην κατηγορία, πιστεύω πως θα πάει καλύτερα. Όσον αφορά για εμένα τον πρώτο λόγο τον έχει ο Δαμασιακός, θα μιλήσουμε και θα δούμε τι θα γίνει».

-Πες μας δύο λόγια για την ΑΕΛ και τον Τύρναβο;

«Η ΑΕΛ είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα και είναι κρίμα που παρότι έχει τόσο κόσμο στο πλευρό της και αυτό το γήπεδο να μην μπορεί να βρεθεί κάποια λύση και σίγουρα να ανέβει κατηγορία. Όσον αφορά την ομάδα του Τυρνάβου λυπάμαι πολύ που έχασε την κατηγορία γιατί θα ήταν πολύ καλό για όλο το νομό να παραμείνει, πιστεύω όμως επειδή είναι ένα υγιές σωματείο θα μπορέσει και πάλι να ανέβει κατηγορία».

-Τι πιστεύεις πως θα έπρεπε να αλλάξει για να γίνει καλύτερο το ποδόσφαιρο στη χώρα μας;

«Πιστεύω πως θα έπρεπε να γίνουν σωστές υποδομές και γήπεδα όμως περισσότερο θα έπρεπε να στηρίξει περισσότερο η πολιτεία τα ερασιτεχνικά σωματεία γιατί περνούν δύσκολες ώρες».

-Ποια είναι η γνώμη σου για το athleticlarissa.gr;

«Το athleticlarissa.gr είναι το site που μας βοηθάει μέσα από την σελίδα του να μαθαίνουμε πράγματα που μας ενδιαφέρουν άμεσα και αξιόπιστα. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους συντάκτες που με τον αγώνα που κάνουν μας προσφέρουν τα πάντα γύρω από τον αθλητισμό».