Βαθμολογία

Tα οφέλη του τσαγιού στον οργανισμό

Δεν είναι μυστικό πως το πράσινο τσάι βοηθά στην απώλεια βάρους και είναι ένας από τους ιδανικότερους τρόπους να ξεδιψάσετε, προσφέροντας στον οργανισμό σας ένα σωρό οφέλη.

Σύμμαχος κατά του λίπους

Το πράσινο τσάι περιέχει μια ομάδα ενώσεων που βοηθάει στον μεταβολισμό του λίπους. Αυτές οι ενώσεις περιλαμβάνουν καφεΐνη και κατεχίνες-πολυφαινόλες. Αυτά τα συστατικά ξεκινούν τη διαδικασία της θερμογένεσης, η οποία διεγείρει την καύση ενέργειας και την οξείδωση του λίπους.

Καταστέλλει την όρεξη

Είστε επιρρεπείς σε υπερφαγία; Το πράσινο τσάι μπορεί να σας βοηθήσει να περιορίσετε τον πόθο σας. Οι κατεχίνες λειτουργούν ως ένα φυσικό κατασταλτικό της πείνας. Σταθεροποιούν το επίπεδο του σακχάρου στο αίμα. Οταν αυτό είναι σταθερό, δεν αισθάνεστε έντονη επιθυμία να καταναλώσετε μεγάλες ποσότητες φαγητού.

Βοηθά στην πέψη

Γνωρίζατε ότι το πράσινο τσάι δημιουργεί ένα ευνοϊκό περιβάλλον για τα καλά βακτήρια να ευδοκιμήσουν στο έντερο; Το έντερο έχει μια λεπτή χλωρίδα που αποτελείται από βακτήρια. Μια υπερανάπτυξη των κακών βακτηρίων οδηγεί σε διάφορα πεπτικά προβλήματα. Η κατανάλωση πράσινου τσαγιού κάθε μέρα αποτρέπει φούσκωμα και βελτιώνει την πέψη, βοηθώντας τον οργανισμό να απορροφήσει καλύτερα τα θρεπτικά συστατικά.

Ενεργοποιεί το σώμα

Σκεφτείτε το πράσινο τσάι ως ενέργεια σε υγρή μορφή. Περιέχει δραστικές ενώσεις που ενεργοποιούν τους μυς, επιταχύνει την ανάπτυξη τους, ενώ αυξάνει το ρυθμό του μεταβολισμού. Οι κατεχίνες του πράσινου τσαγιού τονώνουν τους μύες και τα ηπατικά κύτταρα για να επεξεργαστούν το λίπος πιο γρήγορα και αποτελεσματικά. Ετσι, το σώμα αφομοιώνει αργά τους υδατάνθρακες.

Γεμάτο σε αντιοξειδωτικά

Το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά προστατεύοντας από τις ελεύθερες ρίζες. Αυτές οι θρεπτικές ουσίες καταπολεμούν τη γήρανση, την πρόληψη χρόνιων ασθενειών και τη βελτίωση της απόδοσης του σώματος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αισθάνεστε πιο δυνατοί μετά από ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι! Η κατανάλωση του πριν και κατά τη διάρκεια μιας προπόνηση είναι ο καλύτερος τρόπος για να μεγιστοποιήσετε την καύση λίπους.

Ενυδατώνει το σώμα

Λένε ότι κάθε άνθρωπος πρέπει να πίνει τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα. Το πράσινο τσάι είναι, επίσης, ένας τρόπος να μείνετε ενυδατωμένοι, αν έχετε βαρεθεί να πίνετε νερό, ενώ είναι γεμάτο με απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Οταν είστε ενυδατωμένοι, αισθάνεστε πιο ενεργητικοί και ιδρώνετε περισσότερο, με αποτέλεσμα να απελευθερώνονται οι τοξίνες.

Πηγή: iefimerida.gr