Βαθμολογία

«Δεν ξέρω αν ο Κούγιας μπορεί να πάρει την ομάδα»

Το ποσό των 650 χιλιάδων ευρώ ζητά για να αποχωρήσει από την ΑΕΛ ο Βαγγέλης Πλεξίδας. Αυτό υποστήριξε ο ίδιος σε δηλώσεις του στο Metropolis 95,5 και εξέφρασε αμφιβολίες αν μπορεί να δώσει το ποσό αυτό ο ενδιαφέρομενος, Αλέξης Κούγιας. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πλεξίδα:

Για το αν φεύγει από την ΑΕΛ: «Έχω δηλώσει από καιρό ότι φεύγω αλλά έκανα υπομονή για να μην πάθει ζημιά η ομάδα. Μετά από όσα έχω τραβήξει προσωπικά με το να μου βρίζουν το σπίτι και τη μάνα, είναι λογικό να φύγω. Οι μεγάλες ομάδες είναι καταδικασμένες στο να υπάρχουν αυτά τα πράγματα. Κάποιοι δεν έχουν καταλάβει ότι έχουν έρθει δύσκολοι καιροί. Ας πληρώσουν αυτοί το τίμημα. Αυτοί είναι υπεύθυνοι και υπόλογοι πλέον. Αυτήν την ομάδα την αγάπησα, ξόδεψα πολλά και έχει ένα από τα καλύτερα αθλητικά κέντρα στην Ελλάδα. Οι δήθεν φίλαθλοι της Λάρισας, δεν το κατάλαβαν αυτό. Δεν είναι φίλαθλοι αυτοί που θέλουν να κάνουν κακό στην ομάδα»

Γιατί θεωρεί πως τον κυνηγούν: «Η ομάδα έχει ένα γήπεδο ανήκει στον κ. Πηλαδάκη, ο οποίος βρέθηκε να έχει γήπεδο χωρίς να έχει ομάδα, ενώ υπάρχουν και πολλά προβλήματα με την αδειοδότηση και την εκκαθάριση. Η ομάδα έγινε πολύ γρήγορα επαγγελματική και θα πάρει άδεια για τη Σούπερ Λίγκα. Αυτό δεν ήταν εφικτό για τον κ Πηλαδάκη γιατί έχει τεράστια προβλήματα με την προηγούμενη ΠΑΕ, που δεν θα κλείσουν ποτέ γιατί είναι πολλά τα χρήματα. Υπάρχει ένα κυνηγητό προς το προσώπό μου που ξεκίνησε από πέρσι που η ομάδα ήταν 15 βαθμούς μπροστά. Πήραμε το πρωτάθλημα και το κύπελλο, απέναντι στην ΑΕΚ και με βρίζανε»

Για την πιθανή εμπλοκή του Αλέξη Κούγια στην ΠΑΕ: «Δεν ξέρω αν ο Κούγιας μπορεί να πάρει την ομάδα, γιατί υπάρχει στη μέση ένα ιδιόκτητο αθλητικό κέντρο. Έχω βάλει για το αθλητικό κέντρο γύρω στα 1,3 εκατομμύρια ευρώ, οπότε θέλω τα μισά, δηλαδή 650.000 ευρώ».

Για την πλήρη χρεοκοπία του ελληνικού ποδοσφαίρου: «Αυτό έχει γίνει εδώ και καιρό. Υπάρχουν τρελοί για το ποδόσφαιρο όπως εγώ και άλλοι που βγάζουν λεφτά από το ποδόσφαιρο. Αυτούς τους ξέρει όλη η Ελλάδα. Από τότε που το στοίχημα μπήκε στο ποδόσφαιρο, όλα περνάνε από αυτό. Ο κόσμος βλέπει και ακούει. Μόνο το κράτος μπορεί να ξεκαθαρίσει την κατάσταση από τη βάση της, αλλά δε βλέπω διάθεση να τους πειράξει».

Για τους «στημένους» διαιτητές: «Ξέρετε πόσο άσχημο είναι να πληρώνεται ένας διαιτητής 3000 ευρώ και να έρχεται να σε σφάζει; Αν είναι ανθρώπινο λάθος, δεν το παρεξηγεί κανείς. Δείτε τι έγινε στο παιχνίδι με τον Ηρακλή, από το 82’ και μετά που βάλαμε το γκολ. Άμα δείτε το βίντεο θα καταλάβετε τι έγινε. Οταν εξαφάνισαν το OTE TV για να μην είναι τηλεοπτικό το ματς και ο διαιτητής έκανε αυτά που έκανε, δείχνει πως ήταν στημένος. Ζήτησα εγγράφως να αναβληθεί το παιχνίδι, κάτι που δεν έγινε και ο διαιτητής μετά το 82’ που βάλαμε το γκολ έβγαλε 14 κάρτες στη Λάρισα. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον Ηρακλή, πιστεύω πως άλλη ομάδα ενδιαφερόταν για το παιχνίδι. Δεν πλήρωσα ποτέ διαιτητή, δεν ξέρω αν υπάρχουν ταρίφες ή αν υπάρχουν υποχρεώσεις».