Βαθμολογία

Δ. Γιαννακόπουλος: «Στόχος της Σπάρτης η Super League»

Τα όνειρα της ΑΕ Σπάρτης δεν σταματάνε στη Γ' Εθνική αλλά φτάνουν μέχρι τα μεγάλα σαλόνια! Λίγες μέρες μετά την επική ανατροπή στο Περιστέρι κόντρα στη Κυπαρισσία και την άνοδο στη τρίτη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος επανέλαβε το όνειρο του να δει τους πρωταθλητές Λακωνίας στα μεγάλα σαλόνια.

Χαρακτηριστικές και οι δηλώσεις του στην εκπομπή «ΠΑΜΕ ΜΠΑΛΑ» με τον Λάκωνα επιχειρηματία να αναφέρει: «Έχω ξαναπεί πως στόχος είναι να δούμε την Σπάρτη κάποια στιγμή στην Super League. Είναι μακρινό να συζητάμε αν η Σπάρτη μπορεί να γίνει Παναχαϊκή και Αστέρας Τρίπολης... Ελπίζω κάποια μέρα να κοιτάμε πίσω και να λέμε το ίδιο πράγμα. Ο κόσμος της Σπάρτης μας δίνει έξτρα ώθηση για τη συνέχεια και ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι». Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Δ. Γιαννακόπουλου:

Για τις σκέψεις και τα συναισθήματά του μετά την άνοδο: «Η χαρά είναι πάρα πολύ μεγάλη. Το να νιώθεις ότι μια ομάδα από την περιοχή σου ανεβαίνει στη Γ' Εθνική, σίγουρα σου δίνει μεγάλη χαρά. Οι κόποι και οι προσπάθειες, όχι μόνο οι δικές μου, αλλά και του κ. Βουζιώτη και πέρσι του κ. Νικολάου, και των υπολοίπων ανθρώπων που είναι κοντά στην ομάδα, έπιασαν τόπο! Έχουμε τη χαρά να πανηγυρίζουμε, όμως πρέπει σε λίγες μέρες να κοπούν τα πανηγύρια και να μπούμε στον προγραμματισμό για την επόμενη χρονιά, γιατί η Γ' Εθνική είναι ακόμα πιο δύσκολη».

Για τη νέα σεζόν και αν είναι στόχος η δεύτερη συνεχόμενη άνοδος: «Στόχος είναι να δούμε κάποια στιγμή την Σπάρτη στην Α' Εθνική. Αν θα καταφέρουμε να το κάνουμε σε έναν χρόνο ή σε δύο ή σε... πέντε, κανένας δεν μπορεί να το προδικάσει! Η μπάλα είναι στρογγυλή, άλλες φορές μπαίνει, άλλες φορές χτυπάει στα δοκάρια και άλλες βγαίνει έξω! Είδατε πέρσι τι έγινε, πηγαίναμε τρένο, αήττητοι σε όλη τη σεζόν, όμως χάσαμε την άνοδο από το Κιβέρι με 2-1 στο 97».

Για το αν μπορεί να γίνει η Σπάρτη ποδοσφαιρικό μέγεθος στην Πελοπόννησο, όπως η Παναχαϊκή παλαιότερα και ο Αστέρας Τρίπολης τα τελευταία χρόνια: «Είναι πάρα πολύ μακρινό να συζητάμε αν θα γίνει μια μέρα η Σπάρτη όπως η Παναχαϊκή ή ο Αστέρας. Η Παναχαϊκή είναι μια ομάδα με σπουδαίο παρελθόν, ενώ τα τελευταία χρόνια βλέπουμε ότι ο Αστέρας έχει σταθεί πολύ καλά στην Α' Εθνική. Ελπίζω μια μέρα να κοιτάμε πίσω και να λέμε το ίδιο για την Σπάρτη».

Για τη συμμετοχή του κόσμου στις προσπάθειες της ομάδας: «Το να βλέπεις ανταπόκριση στις προσπάθειές σου, έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία και είναι κάτι που σου δίνει ώθηση. Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε και ελπίζω ότι οι προσπάθειες αυτές θα βρίσκουν ανταπόκριση. Μακάρι ο κόσμος να τις βλέπει με θετικό μάτι και να είναι χαρούμενος».

Για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο και για το αν αισιοδοξεί για το μέλλον: «Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να ερωτηθούν οι αρμόδιοι, οι άνθρωποι που είναι πολλά χρόνια στον χώρο του ποδοσφαίρου. Η εμπλοκή μου με το ποδόσφαιρο είναι μόνο μέσω της Σπάρτης. Ό,τι γνωρίζω για αυτά που λέγονται, είναι μόνο μέσα από τις εφημερίδες. Προσωπική εικόνα δεν έχω. Ό,τι και να πω, θα είναι από το μυαλό μου».

Για τα όνειρα που έχει για την πόλη της Σπάρτης: «Λόγω της καταγωγής της οικογένειάς μου από την Σπάρτη, ειλικρινά θα είναι χαρά μου να ανέβει όχι μόνο το ποδόσφαιρο, αλλά συνολικά η κοινωνία. Σκοπός είναι να μπορέσουμε να κάνουμε κι άλλα πράγματα και όχι μόνο στο ποόδφαιρο, το οποίο θα δώσει μια πρώτη χαρά στον κόσμο. Η Σπάρτη έχει μια τεράστια ιστορία και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να αναδειχθεί και με το αρχαιολογικό μουσείο και με το πολιτιστικό κέντρο. Είναι πολύ κρίμα που η Πολιτεία δεν έχει αναβαθμίσει και τη Λακωνία γενικά, αλλά και τη Σπάρτη ειδικά, που έχει ένα παγκόσμιο όνομα! Είναι κρίμα από τον Θεό, να μην έχει εκμεταλλευτεί αυτό το όνομα η Ελλάδα και η ίδια η Σπάρτη».