Βαθμολογία

Κισκαμπάνης: «Την Κυριακή εμείς θα πανηγυρίζουμε!»

Απόδοση για το athleticlarissa.gr: Γιώργος Φακής

Στο στούντιο του OK Radio 104,8 και την εκπομπή «Στα δίχτυα της Λάρισας», φιλοξενήθηκε ο πολύπειρος ποδοσφαιριστής του Τυρνάβου, Φώτης Κισκαμπάνης, συνοδευόμενος και από τον υπεύθυνο Επικοινωνίας και Marketing της ΠΑΕ, Αχιλλέα Σταυρίδη. Ο 33χρονος αμυντικός απάντησε σε ερωτήσεις που του τέθηκαν από τους "οικοδεσπότες", Χρήστο Γκατζούλη και Θάνο Αναστασίου, αναφορικά με τη φετινή χρονιά της ομάδας και ιδιαίτερα το κρίσιμο φινάλε της σεζόν με το παιχνίδι στον Εύοσμο και όχι μόνο!

Για τον παιχνίδι με τον Αγροτικό: "Είναι σίγουρα ματς ζωής και θανάτου, διότι από αυτό το παιχνίδι θα κριθεί το αν η χρονιά θα είναι πετυχημένη ή αποτυχημένη. Μακάρι να έρθει κόσμος και από τον Τύρναβο αλλά και από την Λάρισα γενικότερα, γιατί η ομάδα μας είναι μια καθαρή ομάδα. Εμείς οφείλουμε να δώσουμε τα πάντα για την παραμονή".

Για το πρωτάθλημα: "Στο πρωτάθλημα τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα καθώς είχαμε συγκεντρώσει μόλις 1 βαθμό τις πρώτες αγωνιστικές, αλλά ευτυχώς καταφέραμε να βρούμε τα ψυχικά αποθέματα και ανεβήκαμε και βαθμολογικά από εκεί και πέρα".

Για τα πλέι άουτ: "Φυσικά και πιστεύαμε στην παραμονή μας μέσω των πλέι άουτ, αν και ξεκινήσαμε χωρίς κάποιον βαθμό, αλλά σε κάποια παιχνίδια δεν είχαμε και την απαραίτητη τύχη. Ειδικά στο παιχνίδι μέσα στην Καρδίτσα έπρεπε να έχουμε κερδίσει 1-3 ή 1-4, αλλά καθαρά λόγω ατυχίας ηττηθήκαμε".

Για την διαιτησία: "Σε πολλά παιχνίδια -και ιδιαίτερα στην αρχή της σεζόν- η διαιτησία μας αδίκησε, καθώς είχαμε αρκετά παράπονα για τέρματα που μας ακυρώθηκαν αδίκως και όχι μόνο. Γενικά θα θέλαμε μια καλύτερη αντιμετώπιση".

Για την παραμονή: "Είναι άθλος για μας το ότι φτάσαμε την τελευταία αγωνιστική και η τύχη μας βρίσκεται στα πόδια μας και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν -και ιδιαίτερα σε μια αδιάφορη ομάδα όπως ο Αγροτικός- να μας στερήσει το όνειρο της παραμονής".

Για την "μεταμόρφωση" προς το καλύτερο μετά το παιχνίδι με την Ζάκυνθο: "Μετά το παιχνίδι με την Ζάκυνθο στον πρώτο γύρο πεισμώσαμε και κάπου εκεί γυρίσαμε τον διακόπτη. Τα πράγματα ειδικά για νεότερους ποδοσφαιριστές δεν είναι τόσο εύκολα λόγω της έλλειψης εμπειρίας αλλά όλοι προσπαθούν και δίνουν τα πάντα".

Για το κλίμα στην ομάδα: "Το κλίμα είναι εξαιρετικό στα αποδυτήρια. Όλοι πιστεύουμε στις δυνατότητές μας και νιώθουμε σίγουροι πως το απόγευμα της Κυριακής θα πανηγυρίζουμε εμείς για την παραμονή".

Για τα φαβορί: "Να πω την αλήθεια περίμενα πολύ καλύτερη την ΑΕΛ, αλλά δεν περίμενα τόσο καλό τον Ηρακλή.  Αξίζουν συγχαρητήρια πάντως στον Γηραιό γιατί δημιούργησε ένα πολύ καλό σύνολο και κατάφερε να ανέβει στην Σούπερ Λιγκ. ΑΕΛ, Ηρακλής και Λαμία εξ αρχής ξεχώριζαν αλλά από κει και πέρα τα πράγματα ήταν δύσκολα για όλους καθώς σχεδόν οι μισές ομάδες υποβιβάζονται".

Για τον ανταγωνισμό: "Το επίπεδο δεν ήταν τόσο υψηλό αλλά λόγω του υποβιβασμού πολλών ομάδων αναγκαστικά από τον πέμπτο και κάτω έπρεπε να παλέψεις για την παραμονή και αυτό ανέβαζε τον ανταγωνισμό. Το φετινό πρωτάθλημα ήταν το πιο αμφίρροπο. Οι διαφορές μεταξύ των ομάδων ήταν πολύ μικρές. Δεν πίστευα ότι ο Αιγινιακός θα κινδυνεύσει, καθώς διαθέτει ένα πολύ ποιοτικό ρόστερ".

Για τον τραυματισμό του: "Στο παιχνίδι με την ΑΕΛ τραυματίστηκα πολύ σοβαρά, αλλά ευτυχώς χάρη και στον κύριο Μπασδέκη επανήλθα δυνατός και είμαι ξανά υγιής. Νιώθω τυχερός που τον είχα γιατρό και με την βοήθεια του ένιωθα σίγουρος καθόλη τη διάρκεια της αποθεραπείας μου".

Για τον κ. Χαραλαμπίδη: "Όταν ήρθε ο κ. Χαραλαμπίδης τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα και λίγοι πίστευαν σε μας. Λόγω και της προηγούμενης μου συνεργασίας μαζί του στην Καλλιθέα εγώ πίστευα πολύ στις προπονητικές του ικανότητες, καθώς ήξερε να παίρνει πάντα έστω τον βαθμό της ισοπαλίας και τουλάχιστον δεν χάναμε. Κάναμε κάποια μεγάλα αποτελέσματα ειδικά με τον Βόλο και την Λαμία".

Για τον κόσμο: "Θα μπορούσαμε να είχαμε μεγαλύτερη βοήθεια από τον κόσμο. Βέβαια το καταλαβαίνω γιατί υπάρχει και το πρόβλημα της απόστασης, καθώς η ομάδα δεν αγωνίζεται στην έδρα της αλλά 20 χιλιόμετρα μακριά. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση που μέσα στο Αιγίνιο είχαμε τουλάχιστον 100 φιλάθλους στο πλευρό μας. Ελπίζω ότι αν γίνει η ανακατασκευή του γηπέδου θα δημιουργηθεί μια πολύ καλή έδρα και θα είναι πολύ θετικό για την ομάδα".

Τι κρατάει από την καριέρα του: "Είμαι 17 χρόνια επαγγελματίας. Αυτό το ταξίδι δεν συγκρίνεται με τίποτα, ασχέτως αν υπήρξαν και χαρές και λύπες. Εύχομαι σε όλα τα παιδιά να ζήσουν ανάλογες στιγμές, είτε θετικές είτε αρνητικές. Μεγάλο ρόλο για την πορεία σε μια ομάδα παίζει ρόλο αν σε "γεμίζει" όλο αυτό. Τα βάζεις όλα σε μια ζυγαριά και παίρνεις τις αποφάσεις σου".

Τι ξεχωρίζει: "Ξεχωρίζω την κατάκτηση του κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ και από εκεί πέρα τις ανόδους στα μεγάλα σαλόνια με την Καλλιθέα και τον Απόλλωνα Σμύρνης".

Για τις σχέσεις του με άλλους ποδοσφαιριστές: "Σε κάθε ομάδα όπου πηγαίνω σίγουρα κρατάω μετά επαφές. Δεν θέλω να αναφερθώ ονομαστικά γιατί σίγουρα θα αδικήσω κάποιον".

Για την μεταγραφή του στον Τύρναβο: "Άκουγα για τον κύριο Μπρέζα ότι ήταν ένας άνθρωπος που μπορούσες να μιλήσεις και να ακούσεις ξεκάθαρα λόγια. Η αλήθεια είναι ότι δεν το σκέφτηκα ιδιαίτερα, καθώς και η γυναίκα μου είναι από τη Λάρισα. Σίγουρα δεν παίζει ρόλο αποκλειστικά αυτό, αλλά ήταν και αυτό ένα κομμάτι που με οδήγησε να πάρω αυτήν την απόφαση".

Για το μέλλον της ομάδας: "Σε περίπτωση που παραμείνουμε στην κατηγορία σίγουρα τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα καθώς ο Τύρναβος είναι μια υγιής ομάδα και δεν θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα να αποσυρθεί πιθανώς στα μέσα της σεζόν όπως άλλες ομάδες, λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, και όταν υπάρχει υγεία όλα γίνονται ευκολότερα".

Για την ΑΕΛ: "Ο κόσμος είχε μεγάλες απαιτήσεις από την ΑΕΛ και είναι λογικό λόγω των μεταγραφών που έγιναν. Αλλά εξαιτίας των άσχημων αρχικών αποτελεσμάτων ο κόσμος ψυχράθηκε και το κλίμα χάλασε γενικότερα. Μοιάζει αρκετά με την πορεία της ομάδας επί Μπατατούδη, όπου ήμασταν καλοί και υπήρχαν προσδοκίες αλλά τελικά τερματίσαμε πέμπτοι, ενώ ανέβαιναν οι τρεις πρώτοι. Ελπίζω του χρόνου να φτιάξουν τα πράγματα και να επιτευχθεί ο στόχος της ανόδου".

Ο Φώτης Κισκαμπάνης κλείνοντας τη συνέντευξή του είπε: "Ευχαριστώ για την πρόσκληση και ελπίζω την Κυριακή να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί την παραμονή του Τυρνάβου στη Football League!".