Βαθμολογία

Μυροφορίδης: «Δεν θεωρήθηκε σημαντική η θέση μου»

Δίχως την παρουσία του Παύλου Μυροφορίδη θα συνεχίσει την πορεία του προς τη Σούπερ Λίγκα ο Ηρακλής, ο οποίος αποφάσισε να μην ανανεωθεί η συνεργασία τους. Ο απερχόμενος πλέον τεχνικός διευθυντής του «Γηραιού» παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Metrosport» εξηγώντας τους λόγους, που οδήγησαν στο «διαζύγιο». Ο Μυροφορίδης τόνισε πως η διοίκηση δεν θεωρούσε σημαντική τη θέση του, ενώ επεσήμανε πως γίνεται προσπάθεια από ορισμένους για να σπιλωθεί το όνομά του.

Παράλληλα, εξέφρασε τις απόψεις του σχετικά με το πώς θα πρέπει να χτιστεί ο Ηρακλής της Σούπερ Λίγκας, ξεκαθαρίζοντας πως θα πρέπει να στηριχθεί στο απόλυτο ο Νίκος Παπαδόπουλος.

«Φεύγω από την ομάδα. Από τον Οκτώβριο είχα αντιληφθεί την κατάσταση. Μου αρέσει αυτό που κάνω, όπου κι αν το κάνω και να το νιώθω. Στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο η συνεργασία είναι: Πρόεδρος, τεχνικός διευθυντής, προπονητής. Η εκάστοτε διοίκηση αποφασίζει με τον πρόεδρο κι ο τεχνικός διευθυντής μιλάει μ’ εκείνον. Ο τεχνικός διευθυντής περνά πράγματα στον προπονητή χωρίς να τον μειώνει ποτέ, χωρίς παρεμβολές στο έργο του. Δεν ρώτησα τον Παπαδόπουλο καν την ενδεκάδα και πως θα παίξει. Θέλω ο καθένας να έχει το χώρο του», είπε αρχικά.

«Το ότι δεν μίλησα με τον Παπαθανασάκη πολύ, είναι γιατί υπήρχε γενικός διευθυντής και η ιεραρχία είναι: Πρόεδρος, γενικός διευθυντής, τεχνικός διευθυντής, αγωνιστικό τμήμα. Το πώς μεταφέρονταν αυτά που έλεγα στους υψηλότερους στην ιεραρχία, δεν το ξέρω. Το ότι προσπάθησαν να με λασπώσουν είναι αλήθεια. Δεν μπορώ να δεχθώ ότι αυτή η ομάδα έχει κάνει 25 νίκες, 5 ισοπαλίες, έφτασε στους «4» του κυπέλλου και σε όλα αυτά εγώ φαίνομαι στις 2 ήττες της, με Λάρισα και Απόλλωνα. Έχω εμπειρία στη διαχείριση καταστάσεων. Είπα από τον Οκτώβριο φεύγω», πρόσθεσε.

Για το λόγο της αποχώρησής του: «Όταν ο πρόεδρος είναι εδώ μια εβδομάδα και δεν βλέπει τον τεχνικό διευθυντή, δεν ξέρει τον ρόλο μου και δεν τον θεωρεί σημαντικό. Δεν μπορούμε να συμφωνούμε σε όλους με όλα. Δεν είναι κακό αυτό. Το σέβομαι. Μ” ενδιαφέρει να έκανα τη δουλειά μου. Το πώς το ξέρω εγώ, οι παίκτες και ο προπονητής. Με αποθέωσαν. Είναι δύσκολο να αποθεώνεις κάποιον αμειβόμενο. Όταν αντιληφθείς ότι το κάνει με δεύτερο γνώμονα τα χρήματα και πρώτο την τρέλα του… Γι’ αυτή την τρέλα μου έχω φανατικούς εχθρούς και φανατικούς φίλους. Δεν βάζω τα χρήματα μπροστά. Προσπαθούν να με «λασπώσουν» ότι το πριμ ανόδου μου το έβαλα τον Φεβρουάριο. Απίθανα πράγματα. Τον Ιούλιο το έβαλα, με μειωμένα απ’ όσα ζήτησα αρχικά».

Για το πώς μέσα από την όλη κατάσταση πήρε την άνοδο η ομάδα, υπογράμμισε: «Έγινε συλλογική προσπάθεια με προπονητή και ποδοσφαιριστές που ήταν πραγματικά αφοσιωμένοι σ’ αυτό που έκαναν. Δεν αλλοίωσαν τον χαρακτήρα τους ποτέ. Στο αγωνιστικό κομμάτι ήταν γίγαντες». Όσο για το ότι το καλοκαίρι έλεγε πως έχει άγνοια κινδύνου; «Προκαλώ όλους να χάσουν 40 λεπτά από τη ζωή τους και να ξαναδούν την συνέντευξη Τύπου του καλοκαιριού. Να δουν τι είπα το καλοκαίρι και τι έγινε όλη τη χρονιά. Δείτε το και βγάλτε το πόρισμα της χρονιάς. Όποιος κάνει σωστή ανάγνωση αυτής της συνέντευξης Τύπου, θα καταλάβει τι έγινε όλο τον χρόνο από μεριά μας. Το πώς δούλεψα. Είδα ανθρώπους προβληματισμένους απέναντί μου. Δύσπιστους και αμφισβητίες που περίμεναν την πρώτη στραβή. Δείτε το βίντεο. Θα διακρίνετε τι σιγουριά είχα. Μπορεί κάποιοι να γελούσαν να ειρωνευόταν. Δεν άκουσα ποτέ κανέναν»

Αν ήθελα να συνεχίσω στον Ηρακλή, θα έβρισκα τρόπο να γίνω αρεστός. Εγώ πάω ευθεία. Όσο εγωιστικό κι αν ακούγεται. Στο κομμάτι μου θέλω να αποφασίζω εγώ. Δεν δέχομαι κάποιον δίπλα μου να μου πει πως θα το κάνω. Ήταν θέμα εμπιστοσύνης. Η καλύτερη απάντηση είναι η αποθέωση από τους παίκτες, επειδή είναι παιδιά με μεγάλη προσωπικότητα, που αντίστοιχοι δεν υπάρχουν στη Super League. Δεν έχουν ποδοσφαιρικό ταβάνι».

Για τη στελέχωση της ομάδας στη νέα χρονιά εκτίμησε: «Προστασία προπονητή. Αν όλη η ομάδα προστατέψει σωστά τον προπονητή που έχει και εκμεταλλευτεί την προπονητική του ικανότητα γιατί είναι μεγάλη, δεν είναι προπονητής της σειράς και μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά προπονητικά, αυτό θα περάσει στην ομάδα. Θα είναι ασφαλείς, σίγουροι οι παίκτες, πράγμα πολύ σημαντικό. Να βλέπει δυνατό απ’ όλες τις απόψεις τον προπονητή του. Πολύ σημαντικό είναι ο Ηρακλής να πάρει παίκτες που μπορεί. Όχι για να εντυπωσιάσει. Δεν μπορεί στην ομάδα να υπάρχουν παίκτες με συμβόλαια 6-7 φορές μεγαλύτερα από παιδιά που φέτος έπαιξαν 20 παιχνίδια. Δεν ταιριάζει.

Το ποδόσφαιρο είναι χημεία. Για να διατηρηθεί πρέπει όλοι να νιώθουν πως είναι ισχυρός ο προπονητής, να μην τον αφήσουν εκτεθειμένο ποτέ και δεν πρέπει να γίνουν μεγάλες αποκλίσεις στα συμβόλαια της ομάδας. Να έχει κλίμακες όπως φέτος με μικρές διαφορές και να τραβήξεις πάνω τους υπόλοιπους. Να υπάρχει ισορροπία. Με αποκλίσεις θα μπει η αμφισβήτηση στην ομάδα. Οι ποδοσφαιριστές που έχει φέτος ο Ηρακλής είναι λαχεία. Αν υπολογίσουμε τα περιουσιακά στοιχεία πέρσι το καλοκαίρι και φέτος, έχει αύξηση στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο 500%». Για την περίπτωση Κλέιτον: «Δεν μπορεί να αποκτηθεί κατ” εμέ. Το κασέ του είναι απαγορευτικό τώρα για τον Ηρακλή της εξυγίανσης και της σταθεροποίησης. Να πατήσω στα πόδια μου, να θυμάμαι πως πέρσι τον Ιούλιο η Μίκρα είχε 3 μέτρα χόρτα. Σωστή αξιολόγηση των πραγμάτων να υπάρχει. Ότι η ομάδα κινδύνευε με αφανισμό».