Βαθμολογία

"Χ"άλασε την φιέστα με παλικαρίσια ισοπαλία η ΑΕΛ

Με μια πολύ καλή εμφάνιση η ΑΕΛ και με φοβερό τον τερματοφύλακά της, Μανώλη Αποστολίδη, αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την ΑΕΚ για την 9η αγωνιστική των πλέι οφ της Football League. Δίκαιο το αποτέλεσμα με την "βασίλισσα του κάμπου" να σέβεται παραπάνω την ΑΕΚ, αφού θα μπορούσε να πάρει κάτι περισσότερο από το παιχνίδι. Διαμαρτυρίες προς την διαιτησία για το γκολ-οφσάιντ του Αραβίδη και για ένα πέναλτι που ζήτησε η ΑΕΛ.

Αποστολή: Θανάσης Μπίκας

 

Πρώτο ημίχρονο: Καλύτερη η ΑΕΚ, "χείρα" βοηθείας από την διαιτησία

Με την έναρξη του πρώτου ημιχρόνου η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, είχε την κατοχή, ενώ έκανε δύσκολη την ζωή του Αποστολίδη και των αμυντικών του. Ωστόσο, τις πρώτες... επισκέψεις στα αντίπαλα καρέ έκανε η ΑΕΛ και τις δυο φορές με τον Μπόγιοβιτς. Μετά από τις δυο καλές ευκαιρίες του Σέρβου επιθετικού η ΑΕΚ «ξύπνησε» και με συντριπτική κατοχή άρχισε να πιέζει την ΑΕΛ. Έχασε σπουδαία ευκαιρίαστο 13’ με τον Αποστολίδη να νικάει τον Πλατέλλα σε τετ α τετ, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Τζανετόπουλος με κεφαλιά αστόχησε μόνος του από το ύψος του πέναλτι στην μεγαλύτερη φάση του ματς. Μια ακόμη καλή φάση για τους γηπεδούχους ήρθε στο 20’ με τον εξαιρετικό Αποστολίδη να αρνείται με διπλή προσπάθεια σε σουτ του Αραβίδη.

Στη συνέχεια, στο 26’ ο Νεμπεγλέρας έγινε αποδέκτης της μπάλας από πλάγια θέση, σούταρε η μπάλα βρήκε σε αμυντικό της ΑΕΚ και έφυγε ελάχιστα έξω από κάθετο δοκάρι του Ανέστη. Σε αυτή τη φάση οι παίκτες και ο πάγκος της ΑΕΛ διαμαρτυρήθηκαν για χέρι του αντίπαλου παίκτη που αλλοίωσε την μπάλα που είχε κατεύθυνση προς τα δίχτυα. Ο διαιτητής τελικά έδωσε κόρνερ...

Έτσι, φτάσαμε στο γκολ της ΑΕΚ με τον Αραβίδη στο 31’ όπου από θέση οφσάιντ (2-3 μέτρα) πήρε την μπάλα βγήκε τετ α τετ και πλάσαρε τον Αποστολίδη. Επικράτησε χαμός για λίγα δευτερόλεπτα με τον Αποστολίδη και τον Δεληζήση να διαμρτύρονται έντονα στο βοηθό.

Όμως, η ΑΕΛ αντέδρασε και δέκα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 41’ σκόραρε με τον Κοντοδήμο που πήρε το... ριμπάουντ από εκτέλεση φάουλ του Νεμπεγλέρα και με όμορφο κοντινό πλασέ σημείωσε το 1-1, το οποίο ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

 

Δεύτερο ημίχρονο: Ισορροπία στο ματς, δίκαιη η ισοπαλία

Στην επανάληψη, πάλι η ΑΕΚ είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού, δημιούργησε δυο φάσεις με Πλατέλλα και Αραβίδη στο 52’ και 53’ αντίστοιχα, αλλά στη συνέχεια δεν απέιλησε ιδιαίτερα την εστία της ΑΕΛ. Από την άλλη, οι παίκτες του Σούλη Παπαδόπουλου αρκέστηκαν στα αμυντικά καθήκοντα βγαίνοντας ταχύτατα στην αντεπίθεση.

Μεγάλη φάση στο 70’ από φάουλ του Ελιομάρ, όπου ο μέσος της ΑΕΛ γέμισε από τα περίπου 35 μέτρα, πήδηξαν πολλοί παίκτες χωρίς να την βρει κανείς, μπερδεύοντας έτσι τον Ανέστη που αιφνιδιάστηκε την τροχιά της μπάλας με αποτέλσμα να βγάλει με δυσκολία σε κόρνερ. Αυτή ήταν μια σπουδαία ευκαιρία για την ΑΕΛ να μπει μπροστά στο σκορ σε ένα καθοριστικό σημείο του αγώνα.

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο η ΑΕΛ ανέβηκε, δημιούργησε φάσεις με κορυφαία αυτή του Καρανίκα στο 84’ που σούταρε από μακριά με τον Ανέστη να αποκρούει με το κεφάλι. Η ΑΕΚ απάντησε με μια τεράστια χαμένη εκτέλεση του Πλατέλλα στο 87΄που αστόχησε σε κενή εστία.

Έτσι, τελικό σκορ 1-1 στο "Σπύρος Λούης" με την ΑΕΛ να αποδεικνύει ότι μπορεί να σταθεί σε μεγάλο επίπεδο με ποιοτικό ποδόσφαιρο και την ΑΕΚ να παίρνει κι επίσημα την πρώτη θέση στη φετινή Football League. Από τους κορυφαίους του αγώνα ο γκολκίπερ Αποστολίδης. Εμφάνιση... Σούπερ Λιγκ για την ΑΕΛ που πραγματοποίησε υψηλού επιπέδου εμφάνιση και πήρε την πρώτη ισοπαλία στο μίνι πρωτάθλημα. 

 

AEK (Τ. Δέλλας): Ανέστης, Γεωργέας, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Σοϊλέδης, Γιόχανσον, Κορδέρο (64’ Ανάκογλου), Πλατέλλας, Μπαρμπόσα (80’ Γροντής), Αραβίδης, Κρισάντους (70’ Ντακόλ)

ΑΕΛ (Σ. Παπαδόπουλος): Αποστολίδης, Καρανίκας, Σαρακατσάνος, Δεληζήσης, Κοντοδήμος, Μπανούσης, Νεμπεγλέρας, Ελιομάρ (77’ λ.τ. Σταθάκης), Μουλόπουλος (86' Παμλίδης), Μπόγιοβιτς, Ριμπέιρο

 

Διαιτητές: Σελεμίδης (Πέλλας), Κουρομιχελάκης (Πειραιώς), Μπετσόγλου (Κορινθίας), 4ος Βάτσιος (Δ. Αττικής)

Σκόρερ: Αραβίδης 31’ – Κοντοδήμος 41’

Αποβολές: 90+ Μπανούσης